miercuri, 23 aprilie 2014

Matei 13-38,Ţarina, este lumea;

Picture1 Biblia cu trandafir.gif











Matei 13-38,Ţarina, este lumea; sămînţa bună sînt fiii Împărăţiei;
neghina, sînt fiii Celui rău.


         Am decis sa spun cite ceva din gindurile pe care prin harul lui Dumnezeu le pot desprinde cu privire la Lume.Am adus inainte cu o imprejurare pe un blog, faptul ca Mintuitorul, in rugaciunea Lui catre Tatal a spus asa,Ioan 17-9,Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi: -Persoana respectiva , caruia nu i-a placut ce am adus inainte, a venit cu aceasta explicatie,Ca Lumea, este un sistem si ca nu e omul. Am ramas stupefiat. A venit Domnul Hritos sa moara pentru un sistem?Cind spune Domnul Isus si aceste cuvinte, Fiinca Eu traiesc si voi veti trai.


         Are in vedere Domnul Isus sistemul? In versetul de mai sus, Domnul Isus le explica ucenicilor cum stau lucrurile pe care ei inca nu puteau sa le inteleaga.Nu cred ca este necesar din lipsa de spatiu sa mai desvolt acest verset. L-am facut cu o alta ocazie.Cei ce citesc Cuvintul cu seriozitate inteleg ce vrea sa ne spuna versetul respectiv.Voi trece putin la versetul urmator,care va aduce mai multa lumina in a intelege pe Mintuitorul dece nu se roaga Tatalui pentru Lume.Daca Tarina este lumea,in tarina se gaseste comoara pentru care a platit ca sa o cumpere. Deci era un motiv care l-a determinat pe acest cumparator din pilda de fata sa cumpere toata tarina.


         Motivul era ca in tarina se afla o comoara de mare pret.Cine e comoara? negresit ca sunt cei pe care Dumnezeu ii are in vedere sa-i mintuiasca.
Matei 13-44,Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într -o ţarină. Omul care o găseşte, o ascunde; şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are, şi cumpără ţarina aceea.
Ce are pret in ochii lui Dumnezeu, este comoara, care e biserica celor intii nascuti, sau Mireasa Domnului Isus.Deci a cumparat intreag Tarina pentruca Comoara de pret era acolo.Vom vedea ceva mai jos in versetul urmator cum era comoara. Comoara era imprastiata in Tarina.
Ioan 11-52,Şi nu numai pentru neamul acela, ci şi ca să adune într'un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi.
         Asa cum am spus, comoara este formata din rascumparati ai Domnului Hristos. Unde sunt ei acum? In Lume,In Tarina. Cum sunt ei?Sunt risipiti.copiii lui Dumnezeu cei risipiţi. dece sunt risipiti? Pentruca traiesc in diferite tari in Lume.Ei sunt adunati la modul spiritual in trun tot, care se mai numeste si Trupul Domnului Hritos.Nu cuprinde Dumnezeu in trupul Domnului Hritos un sistem pe care respectivul la adus inainte.A mai spus si de borcane ca le incurcam. Nu gases astfel de cuvinte in Scriptura.Dar infine. Cei ce fac parte din Acest trup de slava, binecuvintat al Domnului Hritos, sunt suflete vi. Aduse la viata de Dumnezeu. Lumea, zace in cel rau ne vorbeste Scriptura. Apoi ca sa zaci in cel rau esti mort spiritual.
         Dumnezeu nu e un Dumnezeu al celor morti ci a celor vi.Este bine si de folos ca mai inainte de a da o replica unui frate,pe un subiect sau altul sa fim convinsi ca am studiat(cercetat) Cuvintul cu mare atentie.Am intilnit persoane care asa repede cautau sa iti aduca argumente la un gind din Cuvint, dar fara sa fi aprofundat acel loc.Si ce e trist, ca aveau ani buni de fregventarea de Biserica sau Adunare.Se intimpla acest fenomen printre cei care fregventeaza Adunarile, din lipsa de cercetare a Cuvintului. Sau cu alte cuvinte , “ce maninci aceia esti” Te hranesti cu Cuvintul care este viata, vei fi echipat cu tot ce este nevoie de Dumnezeu Tatal.Ap, Pavel ii spune aceste cuvinte tinarului Timotei,
2 Timotei 16, toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
17 pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit
Daca luam seama, Cuvintul aduce un amanunt, anume,omul lui Dumnezeu. Dumnezeu a lasat Cuvintul lui ca sa fie echipati nu oamenii din lume. Ci trebuie ca mai intii sa te fi nascut din nou ca sa fi omul Lui Dumnezeu.Conclud, Nu a murit Domnul Isus pentru un sisrem, ci pentru aceia pe care Dumnezeu ii are in planul Lui de mintuire.Ne place sau nu, aceasta este realitatea pe care Cuvintul lui Dumnezeu ne-o aduce inaintea noastra.Sigur ca este greu sa acceptam suveranitatea lui Dumnezeu.


John Balarie.
Los Angeles California.



Niciun comentariu: