luni, 28 aprilie 2014

Filipeni 3-16, Dar în lucrurile în cari am ajuns de aceeaş părere,
















Filipeni 3-16, Dar în lucrurile în cari am ajuns de aceeaş părere, să umblăm la fel.

 Un loc din Cuvintul lui Dumnezeu, care ne poate ajuta pe fiecare in relatia noastra ca frati.Bine inteles daca il aplicam in viata si tinem cont ca, Dumnezeu ni la dat pentru binele nostru.Sunt ne intelegeri intre frati pe diferite subiecte din Cuvint. Pavel la o astfel de neintelegere din cuvint face referire in versetul de fata.Sunt lucruri pe care le intelegem cu totii. Dar sunt si altele pe care nu toti le pot intelege.Lucrurile de inteles sunt mai simple si ele duc la o crestere spirituala limitata. Ca sa cresti tot mai mult in cunoasterea Domnului Hristos , necesite o crestere spirituala.

        
          Aceasta crestere nu vine in urma citiri Cuvintului superficial.Apostolul sesizase, stia ca intre ei sunt divirgente pe margine intelegeri a unui subiect sau altul din Cuvint, si le spune aceste cuvinte,Dar în lucrurile în cari am ajuns de aceeaş părere, Cind suntem sinceri si vedem ca si fratele are aceiasi intelegere cu privire la un subiect sau altul, atunci ar trebui sa ne bucuram. Dece? pentruca nu vor fi divirgente intre fratii respectivi.Dar lucrurile sunt mai complicate in cadrul Adunari.Sunt frati care vestesc Cuvintul si au o intelegere limitata asupra unui subiect sau altul. Unul din aceste subiecte este MINTUIREA.Subiectul in sine nu este greu de inteles.


         Dar din pricina lipsei de crestere si de intelegere a Cuvintului ramin la ce stiu, din cele invatate de alti care asa cum am spus au dat invatatura limitata.Este totusi bine ca sunt lucruri la care putem sa cadem de acord.Acum, problema este, sa vrei sa ajungi si in aceste lucruri de aceiasi parere. Cu alte cuvinte trebuiesc abordate intrun mod sincer.Suntem sinceri cu noi insine si cu fratele sau fratii nostri, lucrurile, sau (ne intelegerile), se sting. Apoi, si in acestea trebuie sa faci efort sa ajungi.Pavel spune am ajuns. .Pavel vrea sa spuna ca cu putin efort se poate ajunge.Cind ajungi, se asterne o pace si liniste in relatia de frati.


         Am intilnit credinciosi care nu vroiau in niciun chip nici macar sa sculte ce vrei sa le spui, sa ii dovedesti din Cuvint.Cu astfel de suflete nu se va ajunge nici-o data la un acord, la  aceeaş părere.Atunci care ar fi modalitatea de a intretine totusi o liniste in Adunare si o buna convetuire impreuna in Casa lui Dumnezeu?Apostolul aduce si aceasta modalitate in atentie.Citim un verset mai sus.Gîndul acesta dar să ne însufleţească pe toţi, cari sîntem desăvîrşiţi; şi dacă în vreo privinţă sînteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă.


Ap, Pavel ii considera desavirsiti carora le scria aceste rinduri.Cu toate ca intre ei erau astfel de discutii pe marginea Cuvintului lui Dumnezeu.Nu ma opresc prea mult la acest verset, ci numai as dori sa ating ce spune el de alta parere. şi dacă în vreo privinţă sînteţi de altă părere,


         Asa cum am spus, pot fi pareri diferite.Daca suntem intelepti si iubim Adevarul vom aplica ceia ce Pavel spune in continuarea versetului. Paraeri pot fi diferite si inca multe. Dece? Pentruca sunt foarte multe subiecte biblice care sunt greu de inteles.Chiar daca ma repet vreau sa spun ca,lipsa de aprofundare a Cuvintului in mod sincer duce la neintelegerea multor lucruri cum le numeste Pavel.Dar iata remediul acestor pareri diferite care se gasesc intre frati.Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă. Pavel aduce inainte LUMINA. Lumina care vine in urma cercetari cu sinceritate a Cuvintului. Acestor suflete Dumnezeu le da lumina necesara.


         Trebuie stiut ca, lumina nu apare in viata unui orb spiritual.fara ca Dumnezeu sa nu-l fi nascut din nou. Cei nascuti din nou au intelepciune si inteleg ca, este cu mult mai bine, (sanatos) pentru Adunare sa se aplaneze astfel de discutii care nu zidesc.în această privinţă. As zice, Dumnezeu aduce lumina in toate privintele. Celor carora le scria Pavel ,probabil ca era un subiect la care nu se ajungea la acelasi intelegere.Am adus in atentie mai sus unul din dispute. MINTUIREA.Mai sunt si altele care nu le mai aduc inainte, cu toate ca cei maturi ar trebui sa nu le ocoleasca.ALEGEREA, este un alt subiect care creiaza contradictie, cu toate ca Scriptura este destul de clara si in privinta aceasta.


         Si in incheiere am pus versetul 1 Încolo, fraţii mei, bucuraţi-vă în Domnul. Uite ce stare trebuie sa aiba cei ce se considera ca sunt copii ai lui Dumnezeu. Sa se bucure. Nu este o bucurie de natura paminteasca , ci in Domnul.Ca sa te bucuri in Domnul trebuie mai intii sa-L iubesti, sa doresti intilnirea cu El. Acesta este secretul vnei vieti plina de bucurie, si tot odata de biruinta.Domnul sa ne dea Har sa punem la inima acest verset care ne va face mult bine in relatiile noastre unul cu altul.


John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: