sâmbătă, 12 aprilie 2014

1 Corinteni 15-12, Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi,


Picture1 Biblia cu trandafir.gif

1 Corinteni 15-12, Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi, cum zic unii dintre voi, că nu este o înviere a morţilor?
         Ap, Pavel propavaduia pe Domnul Hristos si pe El rastignit. Dar i-L propavaduia si ca, Dumnezeu, la inviat din morti.El nu avea as zice, inaintea ochilor decit moartea si invierea Mintuitorului.Astazi daca suntem sinceri vedem cum si ce se propavaduieste prin Adunari ,Biserici.Unii vorbesc de o evangelie a prosperitati.Nu e rau sa prosperi.Dar nu material ci spiritual.Ap, Pavel indreapta privirea credinciosilor spre cer.Dar uite ca printre acestia care se stringeau la olalta, erau unii care tagaduiau invierea Domnului Hristos.
Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi,
         Cei ce se cred ca au chemare sa vesteasca evangelia, trebuie sa aiba invedere ca,Fara a-L vesti pe Domnul Hritos ca a inviat din morti dupa Sripturi,  acestia, trebie sa stie acest amanunt.Dumnezeu nu binecuvinteaza cuvintele pe care le spun celor ce ii asculta.Vorbarie goala care nu are suport Biblic.Asistam tot mai mult la predici care sunt goale, sarace din punct de vedere spiritual.Cei mai multi vestesc pe Domnul Hristos mort dar nu si inviat. Cel nascut din nou are in el aceasta putere a invieri Domnului Hristos. Insasi viata pe care o traieste o traieste in armonie cu acela pe care il vesteste ca a inviat. Ar trebui sa tina cont de felul lor de viata pe care il are. Ce fel de viata traiesti ? daca Hristos nu e viu pentru tine, nu e de mirare ca si tu esti mort. Daca cei ce se string in Adunare aduc acolo lucruri care nu au nimic de aface cu Domnul Hristos care este viu, fac dovada ca sunt morti si nu au inviat impreuna cu El.  Coloseni 3-1,Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.
Prin atitudinea lor ei neaga ca in mijlocul lor se afla un Hristos viu. Cei morti spiritual, sunt  preocupati de pamint, Daca esti unul din cei care te preocupa pamintul, esti mort spiritual.Prin aceasta,faci dovada ca pentru tine Domnul Hristos nu a inviat.Daca ar fi inviat pentru tine,ai recunoaste ca El sta la dreapta lui Dumnezeu.Si nu te-ar preocupa sa aduci in adunare atitudini lumesti, pamintesti.Moartea Domnului Hristos nu ar fi avut niciun efect daca Mintuitorul nu ar fi inviat.Hristos a înviat din morţi,Miezul, esenta Mintuiri, consta tocmai in aceste doua evenimente.Moartea si Invierea Domnului Hristos.Dar asa cum am spus ceva mai sus, erau printre ei care tagaduiau invierea Mintuitorului.
         Iata deci, ca atunci ca si zi, cei ce se string la olalta au printre ei si credinciosi nascuti din nou, acestia fiind constienti ca in mijlocul lor e prezent Mintuitorul. Sunt si unii (daca nu chiar cei mai multi) care fregventeaza stringerea la olalta din diferite motive.Daca atunci cei din Corint is expuneau ce gindesc ei despre invierea Domnului Hritos, azi in stringerile la olalta a celor rascumparati, nu ai sa gasesti pe cineva ca neaga acest eveniment al invieri Domnului Hristos.Pina si ortodocsii odata pe an au acest raspuns, “adevarat a inviat”Dar sunt unii ca si atunci care nu sunt constienti ca Mintuitorul este in mijlocul celor care se string in numele Lui, sau pentru numele Lui.
         Acestia, prin atmosfera pe care o creiaza in Adunare fac dovada ca, pentru ei Domnul Hritos nu a inviat. Si ca atare, El nu e prezent in stringerea lor la olalta.Daca acestia care desconsidera ca Domnul Hristos este prezent in mijlocul lor, si asta din pricina la doi sau trei,au astfel de atitudini, comportamente,nu apar cu nimic mai prejos decit cei de pe vremea Ap, Pavel din Corint.Ei sunt suflete care nu au fost nascute din nou de Dumnezeu.Vin in Adunare precum veneau si aceia din Corint.Toti care au un astfel de comportament in Aunare se incadreaza in numarul celor carora Mirele le va zice, “ duceti-va dela Mine voi toti care lucrati faradelegea”.Cite invataturi abatute mai circula si azi printre cei ce se string la olalta.Deci, iata ce fel de adunari erau pe vremea aceia.Dar nici azi nu sunt pre-a diferite. Acesta e motivul de le numesc (adunari de adunatura) fiecare vin acolo asa cum gasesc ei de cuvinta.Nu toti cei ce se string la olalta iubesc Cuvintul lui Dumnezeu. Poate cineva ar putea sa spuna,”De unde sti asta”? opservarea este destul de simpla.Insusi Mintuitorul ne da repere. Ii veti cunoaste dupa roadele lor.Pai, care sunt roadele la care sa luam seama?Galateni 5-22-23, Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare…...
         In Adunare vi sa stai in prezenta Domnului Hristos.Si cind calci pragul acestei adunari, care se numeste si Casa lui Dumnezeu,ar trebui sa ti cont sa nu te incadrezi in cei care aduc jerfa nebunului.Asa citim in Eclesiastul 5-1,Păzeşte-ţi piciorul, cînd intri în Casa lui Dumnezeu, şi apropie-te mai bine să asculţi, decît să aduci jertfa nebunilor; Am mai spus si cu alta ocazie Adunarea, e un sanctuar al lui Dumnezeu.Un loc de improspatare sufleteasca, (refresh for soul).Este destul de trist ca sunt unii care trateaza Casa lui Dumnezeu ca un loc unde se poate produce neintelegeri dintrun motiv sau altul.Sau sa aduca cu ei,fel de fel de apucaturi lumesti.Sau sa puna stapinire pe Casa lui Dumnezeu.Facind din ea un loc greu de suportat de cei nascuti din nou.
        Acestia ca si cei de mai sus din Corint,care nu credeau in invierea Domnului Isus , nu au nimic comun cu Acest Mintuitor slavit.Dumnezeu sa dea un duh de cercetare si sa ne vedem unde ne gasim. Suntem ca cei din Corint? Atunci avem nevoie si de un duh de pocainta.Ca sa capatam iertare.Asta bine inteles daca ne pasa de sufletul nostru.Cu alte cuvinte, daca suntem nascuti din nou.Dumnezeu sa aiba mila de toti care merg deavalma cu gloata.Este timp ca sa se analizeze, sa ceara indurare ca sa capete mintuirea.Poati avea anii buni de participare in stringerea la olalta a celor rascumparati, dar sa nu ai niciun beneficiu.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: