sâmbătă, 26 aprilie 2014

Romani 16-5, Spuneţi sănătate şi Bisericii care se adună în casa lor.

Picture1 Biblia cu trandafir.gif
Romani 16-5, Spuneţi sănătate şi Bisericii care se adună în casa lor. ……..


         Un frate mi-a trimis cite-va ginduri de un autor strain, cu privire la ,”incinare in casele noastre crestine” As dori sa spun cite-va ginduri cu privire la inchinare si in deosebi in casele noastre.Nu am mai pus cuvintul de crestin. Pentru mine este un cuvint care a devenit prea familiar. Nu are importanta de felul cum traiesti, dar esti crestin.Relatia unui suflet cu Dumnezeu rezulta din faptul ca acel suflet a fost nascut din nou. El acum este fiu si Dumnezeu ii este Tata.In versetul de mai sus din Romani 16-5, Citim de O Biserica care era in casa unor frati.


         Pai nu aveau si ei o cladire anume, cu ceva inscriptie ca sa sa stie ce fel de Biserica este in acea cladire?Ei uite, ca acesti rascumparati ai Domnului Hristos, se adunau in casa unor frati in Domnul Hristos.As zice, “ asta da partasie, intimitate” Intr-o astfel de stringere atmosfera este familiara si calda.Pe deasupra sfinta.Dar este un secret pe care nu stiu daca toti il cunosc care se string cu gramada. Secretul consta in,”Familia fiecaruia” care spun ca Dumnezeu l-a nascut din nou.Aici Tatal este preot si Atmosfera este una in jurul Domnului Hristos.


         As aduce inainte un aspect de care nu se tine cont de cei mai multi dintre noi, si anume,”Nu e in familie” o atmosfera in partasie cu Domnul Hristos, sa nu ne asteptam sa fie in stringerea la olalta o atmosfera sfinta in prezenta Domnului Hristos.
Coloseni 4-15,Spuneţi sănătate fraţilor din Laodicea, şi lui Nimfa, şi Bisericii din casa lui.
         Cuvintul ne arata ca si in alte localitati se adunau cei rascumparati prin case. Am dat si din Coloseni ,dar si in Corint.Domnul Hristos cind zice, “ Eu voi zidi Biserica Mea”....Nu a avut in vedere o cladire ci Biserica celor inti nascuti. Atentie,”celor inti nascuti” O nastre din nou are o alta structura sufleteasca.Am mai spus si cu alta ocazie,ce aduce aceasta nastere din nou.De fapt Scriptura spune ca un om nascut din nou , este o faptura noua.Iata dece spun ca, adunatura este mare si nu are nimic cu intimitatea pe care cei nascuti si-o doresc sa o aiba in stringerea lor la olalta.


         Poti fregventa o Biserica impunatoare care poate aduna mi de suflete, cum sunt pe aici, cu pompa si activitati lumesti. Dar intr-o astfel de Biserica, nici-o data un copil al lui Dumnezeu nu se simte confortabil.Dece? pentruca nu este atmosfera calda dintre copiii lui Dumnezeu.Apoi,nu e podoaba care trebuie sa se arate in Biserica, Sfintenia Ps, 93-5,.Se face prea multa vilva pe baza cladirilor.Atmosfera din casa unui copil al lui Dumnezeu se rasfringe si asupra stringerilor la olalta.Sa nu se astepte cineva ca in Adunare , oricare ar fi ea sa domine aceasta atmosfera calda in prezenta Domnului Hritos, cit timp in casa lui este giata.Sotia sau Sotul, ne credincios, copiii umblind in lume.Sau poate sa spuna amindoi ca sunt credinciosi, dar in familie lucrurile se prezinta altfel.Cineva care avea sotia necredincioasa, i-mi spunea ca,”sotia mea este mai credinciosa decit multe care vin la adunare” Acesta vorbea in adunare, si mai mult creia o atmosfera greu de suportat.


1 Corinteni 16-19,Bisericile din Asia vă trimet sănătate. Acuila şi Priscila, împreună cu Biserica din casa lor,
Am dat si acest loc din Asia mica, actualmente Turcia, unde erau aceleasi Biserici ca si in celelalte doua cazuri.In astfel de stringeri nu se punea problema sa fie presedinte sau secretar.Veneau fiecare de pe la treburile lor zilnice si se adunau in pace si dragoste.Nu erau programele pe care le vedem noi azi, nu erau nici programarile cine sa vorbeasca,Intr-o astfel de stringere fiecare frate daca are un gind este liber sa il spuna.


         Aceasta inteleg ca este atmosfera care ii place lui Dumnezeu intre copiii Lui.Traim vremuri grele si literal dar mai ales spiritual. Toate acestea indeamna pe cei rascumparati sa spuna, “ Vino Doamne Isuse” As vrea sa inchei cu acesta sesizare.Nu citim in Cartea Apocalipsei ca spune aceste cuvinte Biserica corporala, ci numai Mireasa si Duhul.Apocalipsa 22-17, Şi Duhul şi Mireasa zic: ,,Vino!``


John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: