sâmbătă, 19 aprilie 2014

Efeseni 5-20,Mulţămiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile


Picture1 Biblia cu trandafir.gif


Efeseni 5-20,Mulţămiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.


         Sa multumim este asa de greu, “incit aproape ne lipsim”. Poate unii dintre noi sa spuna, “ eu multumesc Domnului” si poate sa aveti dreptate,Dar Cuvintul spune,Mulţămiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, Putem multumi pentru ce ne convine, pentru ce consideram ca ne-a prins bine. Este mai usor sa multumesti atit timp cit toate lucrurile iti merg bine. Sunt situatii in viata pe care le aducem inaintea lui Dumnezu in rugaciune. Si bine facem ca suntem indemnati de Cuvint. Filipeni 4-6,Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţămiri.


         Dar versetul de mai sus spune,Mulţămiţi totdeauna.Aici este dificultatea, sa multumim si atunci cind lucrurile nu merg asa cum am vrea noi. Cu alte cuvinte si in necazuri, in lipsa si in suferinta. Este foarte adevarat ca este greu sa multumesti (prin firea veche)lui Dumnezeu in astfel de situatii.Dar daca faci aceasta expierenta sa multumesti intotdeauna lui Dumnezeu.vei avea satisfactia(bucuria) ca, implinesti Cuvintul.In definitiv, daca vin in viata diferite situatii grele nu le putem schimba cursul oricum.Asa, ca niste copii ascultattori este mult mai confortabil sa multumesti in pace si sa zici, “ faca-se voia Ta".Asta inseamna ca ai inteles ce inseamna EVLAVIA.


         Dece e buna evlavia in viata unui copil al lui Dumnezeu? 1 Timotei 6-6,Negreşit, evlavia însoţită de mulţămire este un mare cîştig. Toti ne uitam in viata dupa cistig intrun fel sau altul. Ei bine, acest cistig,vine direct dela Dumnezeu.Secretul unei vieti de biruinta sta tocmai in starea de a fi evlavios. Dar care e definitia evlaviei? Ca sa putem intelege mai bine dece Dumnezeu binecuvinteaza un credincios evlavios.Am gasit ca singura definitie ar putea fi asta, “sa primesti din mina lui Dumnezeu" tot ce vine in viata fara cirtire, ba chiar si fara murmur”. Am spus ceva mai sus totdeauna are intelesul ca  pentru toate lucrurile, Si versetul incheie cum sa multumim.Nu poti multumi oricum.Este un fel de a multumi.Fel, pe care-l vrea Dumnezeu nu noi


          Viata celui rascumparat este direct legata de Domnul Isus care a platit pretul rascumparari.Iata cum trebuie sa multumim.în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Am intilnit foarte multi cind le vorbesti de Dumnezeu mai ca te asculta. Dar cind aduci in atentie numele scump al Domnului Hritos,nu prea le convine. Saracii de ei. Nu stiu ca mijlocitorul intre om si Dumnezeu este Fiul Sau.Odata vorbeam cu un Egiptean, si cind l-am adus inainte pe Domnul Isus,nu i-a mai convenit.Domnul Isus spunea ucenicilor Lui intr-o imprejurare,  Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.” Avem un alt verset in care suntem indemnati la fel ca si in cel de mai sus, sa multumim. Si din nou , nu orcum.


1 Tesaloniceni 5-18,Mulţămiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, Aceasta e voia lui Dumnezeu,în Hristos Isus, cu privire la voi.


         Acest verset din Tesalonoiceni,aduce o mai mare lumina in intelegerea celui de mai sus. Ca adica, trebuie sa multumim lui Dumnezeu,pentru toate lucrurile; Daca versetul nu ar da si raspunsul cuvenit, am putea spune, “dece sa multumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile ?” Raspunsul este tare frumos si folositor in acelasi timp pentru toti aceia care sunt nascuti din nou.Anume,căci aceasta este voia lui Dumnezeu, Ca copil al lui, vrei sa faci voia Tatalui.Daca este voia lui Dumnezeu, atunci trebuie sa stim ca,Romani 12-2,....voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvîrşită. Iata deci, dece trebuie sa multumim lui Dumnezeu, pentru toate lucrurile;


         E Tatal nostru si ne vrea numai binele. Apoi, chiar daca El aplica disciplina uneori in vierile noastre,stim ca e voia lui Dumnezeu.Raminem in liniste si pace launtrica. Dece? pentruca e bună, plăcută şi desăvîrşită. aceasta voie a Tatalui nostru.Am scris cu ceva timp in urma despre aceasta voie a Lui Dumnezeu.Am spus cite ceva de aceaste trei componente pe care le cuprinde voia lui Dumnezeu pentru cei rascumparati ai Lui.Dumnezeu sa dea har tuturor celor rascumparati sa nu se framinte, agite in interiorul lor cind trec prin viata prin imprejurari grele.Sa ne amintim ca,Aceasta e voia lui Dumnezeu,în Hristos Isus, cu privire la voi. Care voi? Voi, pentru care am platit pretul rascumparari.Acum noi, care pretindem ca suntem ai Lui.Atentie, una este sa pretinzi si alta este sa se vada evidenta in viata ta ca ai fost nascut din nou.Fara aceasta evidenta, dovada,nu se va potrivi aceste cuvinte.Ele sunt bune si de folos, pentru cei nascuti din nou.


John Balarie
Los Angeles California,

Niciun comentariu: