marți, 24 iunie 2014

2 Tesaloniceni 3-3, Credincios este Domnul:


















2 Tesaloniceni 3-3, Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.


         Dumnezeu e Tatal celor rascumparati de El prin jerfa Fiului Sau.Cuvintul ne arata ce le spunea ap, Pavel credinciosilor din Tesalonic.Erau printre ei unii cum si azi e la fel care aduceau indoiala in mijlocul celor ce se adunau la olalta.Se temeau acesti credinciosi ca nu pot trai asa cum Dumnezeu vrea.Si ca in tot deauna indoiala se cuibareste in inima. Mai ales daca e alimentata si de invataturi abatute dela Cuvint in Adunare.Dar Ap, Pavel le reaminteste ca,  Credincios este Domnul:Oricit de credinciosi ar fi cei rascumparati nu vor putea sa traiasa o viata in totalitate de desavirsire. Dece? Pentruca traiesc in acest trup de carne care este firea veche cu apucaturile ei carnale, pacatoase.


         Dumnezeu stie din ce suntem facuti. Iata deci, ca El ramine credincios, ducind pe copiii Lui pina la sfirsit.In viata pe care o traim aici pe pamint, vedem deseori ca nu cinstim pe Mintuitorul nostru. In noi se lupta aceste doa firi.Cea din Dumnezeu pe care o avem odata cu nasterea din nou si cea veche cu care ne nastem.Psalmistul realiza ca este nascut in pacat.Psalmul 51-5,Iată că sînt născut în nelegiuire, şi în păcat m'a zămislit mama mea.Nu am fi niciunul din noi mai departe de Psalmist daca nu ar fi intervenit Dumnezeu sa ne mintuiasca. Adica, sa puna o noua structura sufleteasca care e din Domnul Hristos.


         Acesti credinciosi din Tesalonic asa cum am spus, poate se uitau la ei si vedeau in ei dorinta de a trai spre slava lui Dumnezeu ,dar si puterea pacatului din trupul lor de carne.Duhul lui Dumnezeu prin ap, Pavel le aduce cuvinte de imbarbatare, de mingiere. El vă va întări şi vă va păzi de cel rău.Ca copii ai Lui, suntem supusi zilnic atacului celui rau prin pacatele care se asociaza cu firea noastra paminteasca.Avem mare nevoie ca Dumnezeu sa ne pazaeasca. Defapt, ce am putea noi face fara ajutorul Lui?Suntem inconjurati de bunatatea Lui si cel rau nu are nici-o putere asupra celui rascumparat.Ap, Pavel mai spune cu o alta imprejurare aceste cuvinte care aduc multa imbarbatare celui care se teme inca de cel rau.Coloseni 3-3,Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.


         Iata secretul unei vieti de biruinta. Sa stim ca suntem morti fata de pacat si vii pentru Dumnezeu.Daca viata celui rascumparat este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.Nu trebuie sa avem dubiu caEl vă va întări şi vă va păzi de cel rău.In versetul de mai jos, vedem care este motivatia lui Dumnezeu sa se ocupa de cei pe care i-a nascut din nou.
1 Tesaloniceni 5-24,Celce v'a chemat este credincios, şi va face lucrul acesta. Din nou ap, il aduce pe Dumnezeu in atentiie zicind de data aceasta,Celce v'a chemat este credincios, Daca ai fost chemat de om in sensul ca el a avut o inraurire asupra ta, sa nu te astepti ca te incadrezi intre cei pe care i-a chemat Dumnezeu.Daca Dumnezeu te-a chemat El se ocupa de tine si te va ocroti de cel rau. Dece? pentruca El vrea sa te duca in casa Lui sa fi impreuna cu Fiul Sau.


         Este o garantie care nu poate fi tagaduita sau ignorata de nimeni. Chiar daca sunt unii care spun ca “poti intra in Domnul Hristos si iesi dupa bunul palc” Credincios este Domnul:El nu se dezice pe El insusi de fagaduintele pe care le da celui rascumparat.Asa ca cei care sunt nascuti din nou, privirea in sus fratii mei ,ca Cel ce vine v-a veni si nu v-a zabovi.Pentru ce va v-a veni El? Tocmai sa ia la El pe acestia care sunt abatuti ca nu triesc asa cum si ar dori.va face lucrul acesta.Ce lucru v-a face? Va duce la desavirsire pe toti aceia pe care i-a nascut din nou.Aceasta e o garantie extra ordinara din parte Celui ce va chemat.


         Ap, le spune altor credinciosi , de data aceasta celor din Corint.
1 Corinteni 1-9,Credincios este Dumnezeu, care v'a chemat la părtăşia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.
Si din nou repeta ca si tesalonicenilor ca,Credincios este Dumnezeu,Se vede treaba ca circula prin Adunari aceasta erezie ca un copil al lui Dumnezeu poate pierde mintuirea.La ce au fost chemati cei rascumparati?la părtăşia cu Fiul Său.este simplu de inteles ca, daca suntem in partasie cu fiul Sau vom si mosteni impreuna cu El.Cu alte cuvinte ap, Pavel vrea sa le spuna acestora din Corint cit si noua celor de azi ca,Dumnezeu ne pune in partasie cu Fiul Sau ca fratii.Fiind din familia lui Dumnezeu.Mostenitori spune Cuvintul, impreuna cu sfintii.Iata deci temelia de baza a celui rascumparat.Dumnezeu sa intareasca pe cei rascumparati ai Lui care se clatina supt aceasta invatatura falsa,a pierderi mintuiri.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: