sâmbătă, 21 iunie 2014

Efeseni 3-21,a Lui să fie slava în Biserică şi în Hristos Isus,


















Efeseni 3-21,a Lui să fie slava în Biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin.

         Dumnezeu s-a ingrijit sa lase celor ce se string la olalta si acest verset. In el vedem cine trebuie sa aiba slava in Biserica ,Adunare.Daca privim cu atentie le locurile unde se string cei rascumparati dar si cei la gramada, vom vedea ca lucrurile stau cu totul diferit de cum ne arata Scriptura.Am avut ocazia sa vad pe cei ce se urca la amvon vorbind despre ei insusi. Se scot pe ei in evidenta si daca le mai ramine timp pentru a infatisa ceva dinCuvint.Despre numele Domnului Hristos se aude foarte rar.Cei ce sunt sinceri sa se intrebe, a cui este slava in Biserica , in Adunare?a Lui să fie slava în Biserică.dece sa fie a Lui? Pentruca orce stringere la olalta este in numele Lui. Cel putin asa ar trebui recunoscuta stringerea.Daca se slaveste omul, atunci nu e Biserica Lui.

         Cel putin asa ne lasa Scriptura sa intelegem.Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.Matei 18-20,Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.``Important este sa fi adunat in numele Lui. Am asistat cind o persoana i-mi spunea sa mergem intrun loc ca vine un mare predicator. Ma intreb daca cei ce se adunau se adunau in numele scump al Domnului Hriostos sau se adunau in jurul celui care era asteptat sa vin acolo in mijlocul multimi.Dumnezeu binecuvinteaza numai stringerile care sunt in numele Fiului Sau.Putem sa comentam intrun fel sau altul, dar aceasta e realitatea. Oameni nu pot discerne intre Domnul Hristos si un teolog.

         Omul oricare ar fi el se uita dupa slava pe care sa o primeasca dela cei din jurul lui.Mai ales daca cel care vine in mijlocul lor are si un doctorat, sau chiar doua,nu ii mai ajungi la statura la care se crede.Domnul Hristos cind vine vorba de slava, El spune,Ioan 5-44, Cum puteţi crede voi, cari umblaţi după slava, pe care v'o daţi unii altora,....Daca Cuvintul nu ne-ar fi instintat , atunci am fi spus ca e normal sa is atraga slava oricare care se crede ca e pus sa vesteasca Cuvintul.Apoi sa vedem dupa ce slava se uita Mintuitorul in zilele Lui pamintesti.Ioan 8-50,Eu nu caut slava Mea; este Unul care o caută şi care judecă.Iata-L pe Mintuitorul care nu cauta slava Lui. El stia ca numai Dumnezeu da slava celui care il cinsteste pe El.Daca suntem sinceri cu noi insine vedem cine este slavit in Biserica.

         Oamenii, in general, adopta o atitudine lingusetoare fata de cel pe care il venereaza.Un copil al lui Dumnezeu stie a cui este slava in Adunare. El nu v-a arata nici-o data o atitudine mai mult decit se cuvine unuia care vesteste Cuvintul, oricare ar fi el, sau oricite licente teologice ar avea.Apoi versetul continua si leaga acesta slava in Biserica de numele Domnului Hristos.şi în Hristos Isus,Dece nu numai in Biserica?Pai daca ar fi vorba sa se dea slava numai in biserica, atunci slava ar fi de natura omeneasca, lumeasca.Fara Domnul Hristos in Biserica , oricare ar fi ea nu e slava dela Dumnezeu.Nu stiu citi realizeaza acest lucru. Dar sunt convins ca copiii lui Dumnezeu pot discerne ce e slava omeneasca si care e dela Dumnezeu.

         Chiar si binecuvintarile pe care Dumnezeu le revarsa in Adunare sunt din pricina Domnului Hritos. In Ep, catre Evrei 6-4.Vedem ca toti care participa la stringerile la olalta beneficiaza si ei din ce Dumnezeu revarsa peste Adunare. Si asta din pricina Domnului Hristos care este acolo prezent.Acestia, spune Cuvintul, ca au gustat.Si au ramas doar cu gustul care nu le aduce niciun beneficiu.sa fi degustator, nu e rau. Dar daca nu treci sa te hranesti ce folos vei avea. Copiii lui Dumnezeu maninca ca sa aiba viata. Ei nu se opresc doar la gustat, doar sa auda cuvinte frumoase din Scriptura. Ei se hranesc cu acest Cuvint al lui Dumnezeu.din neam în neam, în vecii vecilor! Amin.

         Dece din neam in neam? Pentruca aceasta Biserica vie pe care Domnul Hristos spune ca e a Lui, va dainui vesnic. Nici chiar portile locuintei mortilor nu o vor nimici.Pentruca Mintuitorul traieste v-a trai si Biserica Lui vie. Atentie, nu cea de adunatura, corporala.Daca am lua seama la acest verset ca slava ii apartine numai Domnului Hristos, altfel ar fi relatiile noastre in stringerile noastre la olalta.Am cauta ca slava sa se vada in Adunare printre cei ce se aduna. Domnul sa ne dea la toti un simt de raspundre sa realizam ca, ne stringem in jurul Domnului Hristos si ca slava e doar a Lui.Daca sunt si unii care vin doar sa se mai destinda, atunci nu e asteptare ca acestia sa poata sa ajunga sa cunoasca slava Domnului Hritos in aceasta stringere la olalta.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: