miercuri, 18 iunie 2014

Ieremia 23-1,2,,Vai de păstorii cari , nimicesc şi risipesc turma ......









Ieremia 23-1,2,,Vai de păstorii cari , nimicesc şi risipesc turma păşunei mele, zice Domnul.``


         Am mai scris ceva de pastori tot din Ieremia cu ceva timp in urma din cap,12-10,Aici pastorii intrau in via Domnului care este Biserica corporala.In care se afla oile Domnului.Acum in acest capitol Dumnezeu aduce prin gura prorocului Ieremia un advertisment pentru acesti pastori zicind,Vai de păstorii cari nimicesc.Care este rolu pastorului? Toti stim ca sa i-a grija de turma. Chiar daca acesti pastori sunt angajati si platiti ar trebui sa ia grija de turma. Dece? pentruca in final stapinul le va cere socoteala de cum au pastorit turma incredintata.Pina la urma pentru ce te plateste? Sa-i nimicesti turma? numai un om fara judecata ar putea face asa ceva.
         Asa stau lucrurile literal, dar si spiritual sunt la fel.Sa vi in Adunare si sa nimicesti ce Duhul lui Dumnezeu zideste, este grav. Fie ca astfel de pastori sunt iesponsabili sau nu citesc Cuvintul cu atentie.Dar versetul mai cuprinde si alt aspect. şi risipesc turma păşunei mele,Este usor de inteles ca, din moment ce lucrezi la nimicire , oile se si risipesc.Dar daca luam seama ca, nu este turma lor ci a lui Dumnezeu.Cu ce este al tau faci ce vrei dar cu ce ii apartine lui Dumnezeu vei fi responsabil inaintea Stapinului.Iata dece Domnul Isus aduce inainte pastori platiti si pe El insusi care is da viata pentru oile Lui.Aceasta afirmatie nu este facuta de un om ci de insusi Dumnezeu. zice Domnul.``Cu oamenii te mai descurci cind te-a pagubit intrun fel sau altul.Ajungi la o oare care intelegere, de despagubire.
         Dar nu asa stau lucrurile cu Dumnezeu. Pentruca , pentru aceasta turma, pentru aceste oi, si-a dat viata Fiul Lui.Cita nechibzuinta sa te asezi pe pozitia de pastor si sa lucrezi potrivit cu ce citim in acest verset.nimicesc şi risipesc.Am vazut si pe aici printre rromani care se string. Sunt zeci de ani si mai mult se risipesc. Alteori au fost nimicite adunari.Dar Dumnezeu care vegiaza asupra turmei lui va actiona potrivit cu versetul de mai jos.Dupa ce aduce avertizment,instintare, Dumnezeu trece la a face judecata.Evrei 10-31,Grozav lucru este să cazi în mînile Dumnezeului celui viu! Am spus ca, intre oameni te mai poti depagubi. Ce despagubire sa dea omul lui Dumnezeu pentru stricaciunea pe care i-a facuto? Ramine ca Stapinul sa actioneze in consecinta.
2 ,,De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel, împotriva păstorilor cari pasc pe poporul meu: ,Pentrucă Mi-aţi risipit oile, le-aţi izgonit, şi nu v'aţi îngrijit de ele, iată că vă voi pedepsi din pricina răutăţii faptelor voastre, zice Domnul.``
Poate cineva va spune ca, este vorba de poporul Israel. Asa este, dar pentru noi Scriptura este toata insuflata de Dumnezeu. Dece? 2-Timotei 3-16, Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Dumnezeu nu vorbea impotriva oilor Lui. Ci împotriva păstorilor cari pasc pe poporul meu:


         Acum nu mai numeste oile Lui ci Poporul Meu.Popor pe care Domnul Hristos la cistigat la Golgota la cruce.Asa cum am spus si mai sus. Nu are importanta daca ai fost pus de Dumnezeu sau te-ai pus tu sau oamenii in aceasta pozitie de pastor.Si intrun caz si in altul vei fi responsabil si vei plati pretul de felul cum te-ai purtat cu oile, Poporul Lui.Pentrucă Mi-aţi risipit oile,Iata ce vede El ca se intimpla cu turma Lui.Menirea pastorului este de a tine oile impreuna nu de a le risipi.Si mai grav, aduce o acuza la adresa lor ca ei sunt cei-ce le-aţi izgonit, Am opservat in anumite situatii ca, cel care se ocupa de adunare cauta sa izgonesca pe cei ce ii sunt incomozi.


         Vai ce pedeapsa is adtrage asupra lui acest pastor sau orcare ar fi el de se poarta in felul acesta cu ce nu ii apartine lui.şi nu v'aţi îngrijit de ele,Asa cum am spus, propieterul angajaza un pastor tocmai sa ia grija de oile lui.Dar voi care sunteti pastori nu va ingrijiti de oi. Treaba pastorului nu ete numai sa le dea hrana, ci si sa vada care dintre oi are nevoie de un ajutor mai indeaproape. Fie ca este bolnava, fie ca este mai anemica, schioapata.Intrun sens pastorul trebuie sa-i dea o mai mare atentie.Aceasta atentie intra in grija care Stapinul i-a pus-o pe umeri pastorului cind l-a angajat pentru acest serviciu.Ce spune Cuvintul ca v-a face Stapinul?iată că vă voi pedepsi din pricina răutăţii faptelor voastre, zice Domnul.`


         Este usor de inteles ca, Dumnezeu(Stapinul) in cazul nostru spiritual va trece de a aplica pedeapsa.Orce faci ca pastor in neglijenta fata de turma Lui este vazuta ca un motiv de rautate. Poate nu intelegem toti ca, Dumnezeu prin multele atribute pe care le are, are si pe aceasta de a pedepsi.Cum? El este suveran de as alege modul de a pedepsi pe acest rob netrebnic.Avem pilda aceia care ne arata felul cum actioneaza Stapinul fata de acel rob netrebnic.Noi toti avem cite ceva de invatat din aceste doua versete.In deosebi cei care se cred ca sunt pusi peste turma, sa le dea hrana si sa le ia grija.


John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: