duminică, 8 iunie 2014

Efeseni 2-10,Căci noi sîntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus

















Efeseni 2-10,Căci noi sîntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune, pe cari le -a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.


         Ap, Pavel arata cine este lucrarea lui Dumnezeu. Oridecite ori dau peste un astfel de verset care arata categoric ca cel lucrat de Dumnezeu nu este lucrat de om. Cine poate zidi o casa ? decit cel care are cunostinta, un mester.Fara nici-o idee preconceputa apare in atentie cei care sustin ca mintuirea celui lucrat de Dumnezeu se poate pierde.Acestia, sunt convins ca,ori nu citesc Cuvintul la rind ca sa poata ajunge sa citeasca acest verset si multe altele ca acestea care arata ce face Dumnezeu dintrun om.Or as zice in mod tendentios ignora ceia ce Cuvintul ne aduce in atentie.Căci noi sîntem lucrarea Lui, Pavel aduce in atentia efesenilor acest mare adevar.Si in atentia celor ce sunt sinceri cu ei insusi.

         Si printre ei ca si printre Galateni se gaseau destui, daca nu chiar marea majoritate care nu pricepeau daca au fost lucrati(transformati) de Dumnezeu sau de oamenii.Si asta din pricina faptului ca nu se uita in vietile lor personale.Nu e de mirare ca si in zilele noastre lucrurile printre cei ce se aduna la olalta sunt la fel ca si pe vremea lui Pavel.Cind Dumnezeu face o lucrare intrun suflet, se poate vedea evidenta unei schimbari, a unei vieti traite spre slava lui Dumnezeu.Se vede treaba ca Pavel sesizase ca erau si unii care faceau lucrari printre oameni, din moment ce Pavel face aceasta afirmatie.lucrarea Lui,Nu este apsolut niciun dubiu atunci cind se vede schimbare in viata,ca Dumnezeu a fost Cel care a lucrat.

         N-mi place sa dau povestiri, dar de data aceasta am sa o fac,am sa aduc inainte ce inseamna lucrarea lui Dumnezeu si cea a omului.Un betiv era cazut in sant. Asa se intimpla pe vremurile copilariei mele. Si trece un credincios si il vede cazut in sant.Credinciosul exclama; “ vai ce faci aici nu te-am intors eu la Dumnezeu?” Cel din sant asa cum era si-a venit in fire si i-a spus; “ asa este, ca tu m-ai intors, daca ma intorcea Dumnezeu nu eram aici”.Vezi  ev, dupa Ioan 1-13,despre nasteri despre cite nasteri sunt.                             In acel om a fost o lucrare omeneasca. Pevel vre sa ii incredinteze pe efeseni ca, numai Dumnezeu poate face o lucrare autentica.Pavel continua si arata ce lucrae a facut Dumnezeu.El face referire la o cladire as zice.Sigur ca este vorba de Biserica Domnului Hritos.şi am fost zidiţi în Hristos Isus.Dumnezeu zideste si acum in continuare pe cei care le da viata.
         Nu spune Pavel ca am fost ziditi intr-o Biserica de adunatura sau Adunare fie ea.Aceste tipuri nu au nimic de aface cu lucrarea lui Dumnezeu.Odata zidit, pusa piatra vie in acest trup, templu al Domnului Hritos, este bine pusa si dainuieste la cladire. Cit? cit va dainui cladirea. Domnul Hristos spune despre aceasta Biserica, cladire spirituala, care este din pietre vi cum le numeste ap, Petru in versetul de mai jos ca, Matei 16-18,  voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. Cu alte cuvinte Biserica celor inti nascuti va dainui vesnic. Intrebarea se pune din prisma celor care sustin in saracia lor de a intelege Cuvintul,Cine poate lua o piatra vie din cladire?Sigur ca ma refer la un nascut din nou pus, zidit in Trupul(cladirea)Domnului Hritos.
1 Petru 2-5,Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca,

         Si ap, Pavel continua sa arate motivul acestei zidiri a celor rascumparati in Domnul Hritos.pentru faptele bune, pe cari le -a pregătit Dumnezeu mai dinainte, Unii inteleg ca a face o fapta buna te mintuiesti. Aici intelegem ca, Esti mintuit, zidit si ca faptele sau purtarea pe care o are cel zidit sunt pregatite de Dumnezeu. pentru faptele bune, pe cari le -a pregătit Dumnezeu mai dinainte,Inainte de a mintui, zidi sa folosesc termenul din context,Dumnezeu a planificat si ce au sa faca, cum au sa umble cei pe care i-a zidit(mintuit).As spune ca, este o responsabilitate pentru cel nascut din nou de felul cum traieste, cum umbla, cum se compoarta in viata aceasta vremelnica.Nu am niciun dubiu ca, cel nascut din nou pe care Dumnezeu la zidit in Domnul Hristos este constient ca traieste in prezenta lui Dumnezeu continu.

         Si ca va veni un timp cind se v-a infatisa inaintea Celui care i-a pregatit totul in umblarea lui aici in lume. Dece? pentruca Dumnezeu vrea sa fim o priveliste, o marturie a lucrarii Lui pe care a facut-o in noi.Autorul epistolei catre Evrei, il vede pe Dumnezeu ca un mester.  Evrei 11-10,......al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu.Fiind vorba de cetatea eterna care are temeli vesnice.In concluzie, as incheia cu acest adevar de nezdruncinat, ne schimbat.Cel zidit in Domnul Hristos este zidit si este parte componenta din Cladirea cereasca care are temelii tari, Lipsa de cercetare a Cuvintului si fara lumina de sus ne poate duce la concluzii, inteles, eronat. Ce e tris ca sunt unii care invata in felul acesta in Biserica, Adunare.Dumnezeu sa faca El, ca cei care vor sa afle Adevarul sa capete lumina Lui.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: