duminică, 7 iunie 2015

Ioan 5:17. Dar Isus le-a răspuns: „Tatăl Meu lucrează pînă acum; ..........................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 5:17. Dar Isus le-a răspuns: „Tatăl Meu lucrează pînă acum; şi Eu de asemenea lucrez.“

         Am citit pe blogul unui pastor trimis de o persoana,ceva care mi-a atras atentia din pricina ca nu era in concordanta cu ce invata Cuvantul lui Dumnezeu.El spunea ca Duhul Sfant produce nasterea din nou.Sa-mi fie ingaduit sa spun ca ,nu am gasit scris asa ceva in Cuvantul pe care il citesc.Noi putem spune, scrie ce vrem dar daca nu are acoperire cu Cuvaintul sfant, aceste cuvinte spuse, scrise nu au nici-o credibilitate.Scriptura ne arata ca, Duhul sfant este pus, dat de Dumnezeu persoanei care a fost nascuta din nou, adusa la viata.Ce-i de facut atunci? Sa ne ferim sa spunem dela noi fara acoperirea Cuvantului lui Dumnezeu.Daca asta e invatatura pe care o are aceasta persoana si multi alti ca el, este grav ca invata si pe altii.Iata dece, unii au ajuns sa se roage Duhului Sfant, lucru pe care  Domnul Isus nu l-a spus Ucenicilor Lui, si negrest nici celor ce urmau sa creada dealungul vremi.As dori sa nu apar ca un critic sau un cautator de greseli. Dar vreau sa spun ca: Este necesar ceia ce citim scris de altii, sa vedem daca are acoperire din Cuvantul lui Dumnezeu armonizat.

         Am pus acest verset Ioan 5:17.Dar Isus le-a răspuns: „Tatăl Meu lucrează pînă acum; şi Eu de asemenea lucrez.“Deci, vedem cine lucreaza la mantuirea omului.Iata ce spunea acest pastor; “Duhul sfant naste”Despre aceasta nastere din nou citim in  Ioan 1:1....ci din Dumnezeu.Nu citim nici din Domnul Isus si nici din Duhul Sfant ci din Dumnezeu.Nu i-mi place sa gasesc nepotriviri si nici nu ma uit sa caut asa ceva. Dar iubesc, a sta strict in ce este scris in Cuvant. Dar Isus le-a răspuns: Erau multi si pe vremea Domnului Isus, poate chiar cei mai multi care il contestau ca ,lucrarile pe care El le face, are ca sursa legatura Lui cu Tatal.Dar Domnul Isus facea dovada ca El spune ce a vazut la Tatal Lui.Ioan 8: 38.38. Eu spun ce am văzut la Tatăl Meu; Domnul Isus nu aduce inaintea Ucenicilor pe Duhul Sfant.Avea sa spuna despre Duhul Adevarului(Duhul Sfant)  aproape cand timpul se apropia sa plece la Tatal Lui.Ce vreau sa scot in evidenta si aceasta cu sustinerea pe care o da Cuvantul sfant in armonizare si nu omul, este ca;Lucrarea de mantuire este a lui Dumnezeu si a Domnului Hristos.

         Duhului Sfant, Dumnezeu, avea sa-i dea o alta lucrare sa o faca pe pamant dupa plecarea Fiului Sau.Domnul Isus le spune Ucenicilor cand se intristasera ca v-a pleca la Tatal aceste cuvinte;Ioan 15:26. Cînd va veni Mîngîietorul, pe care-L voi trimete dela Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede dela Tatăl, El va mărturisi despre Mine.Lucrarea pe care Dumnezeu impreuna o face cu Fiul este de a aduce la viata pe cei pe care ii are invedere sa ii mantuiasca.Deci pe cei morti in pacat spiritual. Cu alte cuvinte, lucrarea pe care o face Tatal cu Fiul, este printre cei morti spirituali. In contrast cu Duhul Adevarului, lucrare care i-a fost data de Tatal  sa lucreze pentru cei adusi la viata, sau in cei adusi deja la viata.Ioan 16:7-13-14. 7. Totuş, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mîngîietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimete. 13. Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.14. El Mă va proslăvi, pentrucă va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi.Duhul Adevarului avea sa locuiasca in suflete deja aduse la viata.Am pus aceste versete sa ne fie mai usor de urmarit.

    El v-a fi pus de Dumnezeu in cei adusi la viata sa le coordoneze intreaga viata, Intreaga fiinta.Viata care acum este una noua si care trebuia sa reflecte in ei viata din Dumnezeu.Citim in aceste versete dela urma ce v-a face Duhul Adevarului.Sau ce lucrare i-a Incredintat Dumnezeu.va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi. Acestea sunt cuvintele Domnului Hristos. Iata deci, ca nu este vorba de aducerea la viata sau nastere din nou sa fie lucrarea Duhului Sfant.As asocia lucraea Duhului Sfant cu un strajer care vegiaza ca cel ce este in post (cel nascut din nou)sa nu adoarma.Cu alte cuvinte, va da de veste celui de care ia grija sa il tina treaz de orce pericol. Sau in situatii deosebite pe parcursul acestei vieti sa-i fie de mangaiere.Ioan 16: 7…….căci, dacă nu Mă duc Eu, Mîngîietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimete.Deci, intelegem care este lucrarea Mangietorului, a Duhului Sfant. De a intretine viata pe care a pornito, a aprins-o in cel nascut din nou de Cel ce este viata Domnul Hristos.

    Cei rascumparati ne arata Cuvantul ca au Duhul Sfant in ei.1 Corinteni 6:19.19. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit dela Dumnezeu? Şi că voi nu sînteţi ai voştri?Nu ne arata Cuvantul ca,Duhul Sfant a venit la omul mort spiritual si a intrat in el.Ci din potriva citim destul de clar ca;L-aţi primit dela Dumnezeu?Dumnezeu dupa ce naste din nou,adica il aduce la viata prin Fiul Sau,nu il lasa pe cel adus la viata sa se creasca singur. Pune Duhul Sfant care se ocupe cum am spus ceva mai sus de cresterea si coordonarea vieti celui care deja a fost inviat la o viata noua.Iata dece am pe inima armonizarea celor citite cu Cuvantul lui Dumnezeu. Nu vreau sa fiu inteles gresit ca ce se scrie de unul sau altul nu face sens. Dar sens va face numai atunci cand confruntam cele citite cu Cuvantul vieti.Indiferent ce vor spune unii sau altii, un lucru este destul de clar si convingator ca;Ramane singura sursa de hrana spirituala si de crestere in cunoasterea Domnului Hristos Cuvantul sfant al lui Dumnezeu care ne-a fost dat.Domnul sa ne dea har si dorinta tuturor copiilor Lui sa punem pret pe Scrisoarea Lui de dragoste.Care e Cuvantul Lui Scris Biblia.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: