sâmbătă, 20 iunie 2015

Marcu 1:14. După ce a fost închis Ioan, Isus a venit în Galilea,......................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Marcu 1:14. După ce a fost închis Ioan, Isus a venit în Galilea, şi propovăduia Evanghelia lui Dumnezeu.
In postingul anterior din Matei 16:20.cu privire la Numele Domnului Hristos si porunca pe care Mantuitorul a dat-o ucenicilor Lui, de a nu spune de acest nume.Un frate mi-a zis; “ce altceva trebuiau ucenicii sa spuna”?Vedem in versetul de mai sus ca insusi Mantuitorul vestea doar Evanghelia lui Dumnezeu.Ce cuprinde Evangelia lui Dumnezeu ca sa fie ea vestita pacatosilor?Negresit tot planul de mantuire pe care Dumnezeu la intocmit din vesnicie.Omul orcare ar fi el mai intai de toate trebuie sa stie, sa afle, acest adevar pe care il arata Cuvantul anume;Ca este pacatos si ca Dumnezeu a randuit in Fiul Sau si un mijloc de scapare, de iertare.Subiectul este cu mult mai complicat pentru cei care pun pe umarul omului mort spiritual, sa inteleaga acest plan de mantuire al lui Dumnezeu.


Omul nu v-a putea nici-o data sa realizeze ca nu sta in puterea lui sa intre in relatie cu Dumnezeu.Aceasta relatie este cu putinta numai celui care a fost adus la viata.Pe vremea cand Mantuitorul a spus ucenicilor, nu le era, de niciun folos celor ce asculta daca nu mai intai intelegeau ca sunt pacatosi,cum nu e nici astazi de niciun folos sa aduci inaintea omului Numele Domnului Hristos fara ca el sa fie constient ca este pacatos. V-a trece pe langa el ca orcare alt nume, fara a lua seama. Dece? Pentruca este imposibil sa realizeze un mort spiritual ceia ce este Ceresc sau de natura divina.Apoi el trebuie sa realizeze gravitatea pacatului ce apasa asupra lui si ca este sortit judecati lui Dumnezeu.Ei bine, un astfel de om nu va putea realiza pana ce Dumnezeu nu misca , nu umbla as zice la inima lui.Am sa aduc in atentie un caz unde vom vedea ca, numai Inima miscata de Dumnezeu poate primi ceia ce aude despre mantuire.Fapte 16:14. Una din ele, numită Lidia, vînzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, şi asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel.


Domnul Isus nici-o data nu a socotit un lucru de apucat sa se considere de o potriva cu Tatal Sau.El cinstea pe Tatal.Domnul Isus nu a invatat pe Ucenicii sa se roage Lui.Era slava pe care vroia sa fie doar a lui Dumnezeu. Avea sa-i ceara Tatalui  sa-i dea slava pe care a avut-o inainte de a fi lume;Ioan 17;5. Şi acum, Tată, proslăveşte-Mă la Tine însuţi cu slava, pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.Se apropia timpul sa se reantoarca in Casa Tatalui Sau.Lucrarea de mantuire era pe sfarsite.Iata ce atitudine de zmerenia a adoptat fata de Tatal Sau;
Filipeni 2:6. El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuş n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, Acesta este un alt motiv ce a determinat pe Domnul Isus sa porunceasca ucenicilor s nu scoata in evidenta as zice numele lui de Hristos.Sa nu treaca deopotriva cu Dumnezu. Acest lucru era in timpul Lui pe pamant. 15. El zicea: „S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.“


    Acest verset am dorit sa-l aduc in atentie. Dece? Sa vedem ce spunea Mantuitorul in starile Lui de vorba cu poporul.De data aceasta le aduce inainte ca;S-a împlinit vremea,Ce vrea El sa spuna cu aceasta vreme sau despre aceasta vreme?Ca adica, Dumnezeu a gasit cu cale sa trimita pe Mesia care intruchipa Împărăţia lui Dumnezeu.Cei mai multi se gandesc si azi ca aceasta imparatie urmeaza sa vina. Am spus cu alte ocazii cine este Imparatia lui Dumnezeu pe pamant.Era El, cu Biserica, la care incepuse sa o zideasca.Si le spune cum ar spune si azi ca aceasta Imparatie nu este departe de ei, de oameni.este aproape. Cu alte cuvinte, nu o asteptati ca este in mijlocul vostru.Luca 17; 21. Nu se va zice: «Uite-o aici», sau: «Uite-o acolo!» Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru.“Am spus cu o alta ocazie la ce “launtru” face Domnul Isus referire.Venise la ai Sai, dar ai Sai nu l-au primit.


    Era vorba de popor Evreu inlauntru lor ca natiune.Luca 18;17.17. Adevărat vă spun că, oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea.“Mantuitorul facea referire la cei pe care ii dadea Tatal sa fie primiti.Vor fi cuprinsi si ei in aceasta Imparatie a lui Dumnezeu. Ca sa intri in imparatia lui Dumnezeu, adica mai pe inteles in randul celor nascuti din nou trebuie: Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.“.Fara acest proces care duce la nasterea din nou este cu neputinta sa te bucuri de a fi cuprins in Imparatia lui Dumnezeu, Biserica vie a lui Dumnezeu. Sunt doua conditii pe care nu le poate omul ,orcare ar fi el, sa le indeplineasca prin vointa si puterea lui.Cuvantul ne arata pocainta,Care pune pe om intr-o stare de umilinta personala in fata adevarului.Care este atunci explicatia?Stim tot din Cuvant ca;Un suflet ajunge la pocainta, parere de rau cand este constient de starea in care se afla. Nu poate fi constient daca nu mai intai nu este adus la viata prin interventia lui Dumnezeu divina.  Nu poti cere unui mort spiritual sa vorbesti cu el de lucruri spirituale, duhovnicesti, ca sa le primeasca.        


    Apoi a doua conditie este credinta care la randul ei este tot o lucrare a lui Dumnezeu. Aceasta e credinta pe care o da ca dar;Efeseni 2;8. In concluzie; Scriptura ne arata, ne si invata, totoda ca: “Cei ce sunt randuiti sa capete mantuirea o capata” prin aceasta interventie a lui Dumnezeu. Pe care o face direct la inima celui pe care il are in vedere sa-l mantuiasca Fapte 13;48. Am expus putin mai pe larg, cu privire la acest aspect cuprins in Scriptura, dece Domnul Isus a poruncit ucenicilor Lui sa nu spuna ca El este Hristosul.In incheiere as rezuma acest proces de mantuire pe etape, asa cum il inteleg din Cuvintul lui Dumnezeu. Lasand la oparte orce alta teologie care nu se aliniaza cu acest Cuvant sfant.1)Adus la viata prin miscarea Inimi de Dumnezeu.2)Primirea credintei ca dar dela Dumnezeu3)Dumnezeu initiaza un duh de pocainta sa te vezi cum iti traiesti viata.Toate aceastea le numesc la un loc, nasterea din nou.De aici in colo, esti un copil al Lui Dumnezeu. El se v-a ocupa de tine pina vei sfarsi calatoria pe pamant.Acum il cunosti personal pe Domnul HRISTOS ca Mantuitor.Sunt constient ca se gasesc printre cei care frgventeaza o adunare sau alta care nu vor agreeia cu cele scrise. Am incercat sa nu ma indepartez de ce este scris in Cuvant. Bine inteles prin armonizarea de care trebuie sa tinem cont.Intelegem ca intreaga lucrare de mantuirea ii apartine lui Dumnezeu, care este Suveran.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: