miercuri, 17 iunie 2015

Matei 16:20. Atunci a poruncit ucenicilor Săi ....................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 16:20. Atunci a poruncit ucenicilor Săi să nu spună nimănui că El este Hristosul.


De cate ori ajung cu cititul la acest loc din Cuvant ma intreb dece Domnul Isus le-a spus Ucenicilor sa nu spuna, sa nu dezvaluie acest secret ca El este Hristosul.A avut El un motiv ca lumea, cei din jurul Lui, de pe vremea aceia sa nu stie acest adevar?Atunci dece a chemat Ucenicii la El si i-a trimis doi cate doi?Ce sa faca acestia? Despre ce anume avea ei sa spuna celor cu care veneau in contact?Sigur era vorba de Imparatia cerului, sau imparatia lui Dumnezeu pe pamant. Cu alta ocazie am spus cine era aceasta imparatie pe pamant. Era insasi Acest Hristos venit din cer dela Tatal Lui.Nu stiu cati dintre noi care ne consideram ca suntem ai Domnului Hristos am zabovit asupra acestui eveniment din relatia Mantuitorului cu Ucenicii Lui.Iata ce citim in Marcu 6:7. Atunci a chemat la Sine pe cei doisprezece, şi a început să-i trimeată doi cîte doi,


Dar in versetul de mai sus vedem cum Mantuitorul le-a poruncit as zice cu strictete.Atunci a poruncit ucenicilor. Cand un demnitar sau un om pe o pozitie mare de raspundere da o porunca, ar fi ca si un decret. Cu alte cuvinte se pune in aplicare fara a se comenta de cel care a primit aceasta porunca.Nu ne arata Cuvantul ca Ucenicii ar fi intrebat sau ar fi comentat asupra acestei porunci.Normal, ca oameni, suntem curiosi si cred ca si Ucenicii au avut aceasta sentiment de curiozitate in ei dar, nu au indraznit sa intrebe pe Invatatorul lor.Pur si simplu sau conformat porunci date.Porunca ,oricare ar fi, are o greutatae de a fi implinita cu strictete.Erau Ucenici  Săi. Ascundea Domnul Isus fata de ai Lui ceva in privinta aceasta?Nu, nu cred ci mai degraba avea sa-i invete motivul care l-a determinat sa vina din Cer dela Tatal pe pamant.Nu le era de folos la vremea aceasta sa spuna cine este Cel cu care ei is petrec timpul.Dar dece nu le-a dezvaluit acest secret si a vrut de al tine ascuns ca El este Hristosul.Ma refer la cei care il inconjura mereu in timpul vieti Lui pe pamant.


Ucenicii au sa vada ei insisi ca nu era necesar ca ei sa spuna norodului ca ei umbla in compania Fiului lui Dumnezeu care este Hristos.Domnul Isus a presat pe aceste cuvinte anume;să nu spună nimănui .Cu alte cuvinte, sa tina pentru ei descoperirea care venea direct dela Tatal din Cer.Cand Petru i-a raspuns cu aceste cuvinte Domnului Hristos;16,16. Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!“Pentru Ucenici, era destul de clar cine este Invatatorul lor.Iata ce spune Domnul Isus ca sa nu creada Petru ca aceasta descoperire vine din carne si sange;17,ci Tatăl Meu care este în ceruri.In acest verset si prin cele spuse ucenicilor de Domnul Isus intelegem planul de Mantuire al lui Dumnezeu conceput din vesnicie pentru aceia pe care avea sa-i mantuiasca Dumnezeu.Insusi Domnul Isus a spus dece a venit pe pamant dela Tatal prin aceste cuvinte;Luca 19:10. Pentrucă Fiul omului a venit să caute şi să mîntuiască ce era pierdut.“Intorcandu-ma la porunca din versetul de mai sus intelegem prin acest verset din Luca care a fost motivatia Mantuitorului sa vina pe pamant.


Apoi cei care aveau sa fie atrasi la Domnul Isus de Tatal,  citim in Ioan 6:44.  Fiul lui Dumnezeu, Hristosul, cautand va da peste acestia pe care Tatal ii va scoate in cale.Acestia aveau sa inteleaga ca numai prin Harul lui Dumnezeu au putut sa afle ca Cel ce i-a adus la viata este Hristosul.Pentruca tot El adusese si Harul care avea sa le fie de folos ucenicilor. Si pe parcursul vremi si celor pe care ii gasea continu Domnul Isus.Apostolui Pavel avea sa-i descopere mai tarziu Dumnezeu o taina a celor gasiti de Domnul Isus. Cin esunt acestia si cum se numesc ei.Efeseni 5:32.Taina aceasta este mare - (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică). Poti auzi de El dar nu sa beneficiezi de Puterea Lui vindecatoare,mantuitoare.Am auzit pe unii a caror injurataura era cu referire la “hristos” Am pus in gilimele ca nu este vorba de Hristosul cel viu si adevarat ci de unul imaginar.Pentruca pe adevaratul Hristos acestia, dar chiar intreaga lume nu au cum sa il cunoasca.Din nou, trebuie sa aduc inainte acest loc care ne arata cum poate un om sa ajunga si sa il cunoasca pe Domnul Hristos ca Mantuitor personal.Ioan 6:44.Nu este nici-o alta cale de al cunoaste pe Hristosul adevarat.


Cu anii in urma ma tulburam enorm cand auzeam astfel de oameni injurand sau batjocorand.Tarziu am realizat ca acestia nu au nimic de aface Cu Hritosul Fiul lui Dumnezeu.Dece? Pentruca nu il cunosc.Am primit o relaxare sufleteasca din momentul ce am capatat lumina in privinta aceasta.Cand citim aceste cuvinte pe care Mantuitorul le-a spus lui Petru, intelegem ca nu are un om cum sa il cunoasca pe Fiul lui Dumnezeu ca Hristos adevarat daca nu descopere Tatal care este in Cer care a spus aceste cuvinte;Matei 17:5. ……..„Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!“ Iata dece cred ca Domnul Isus le-a spus Ucenicilor sa nu se grabeasca sa spuna lumi ca El este Hristosul.Am mai adus in atentie cu alte ocazii ca, Domnul Isus in rugaciunea Lui catre Tatal ii adreseaza aceste cuvinte;Ioan 17:9. Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi:


Cei pe care Tatal ii avea in vedere sa-i mantuiasca ii directa spre Domul Hristos.Sunt convins ca vor fi si unii care nu vor agreia cu cele spuse. Dar asta nu inseamna ca au dreptate si ca schimba ce e scris. Acestia ignora ce scrie in Cuvantul lui Dumnezeu. Cei carora Dumnezeu le-a descoperit pe acest Hristos, pe Fiu al lui Dumnezeu, ca Mantuitor personal, nu au decat sa multumeasca lui Dumnezeu pentru indurarea Lui cea foarte mare.Apoi,prin natura pe care au primit-o de copil al lui Dumnezeu au si aceasta obligatie de a trai spre slava Lui.Domnul sa ne umple inima de bucurie ca ne vom intalni cu El care ne este Mantuitorul nostru care a platit un pret imens ca sa ne aiba cu El o vesnicie.Cate-va ganduri din acest verset pe care doresc sa le impartasesc cu Fratiii si Surorile mele de pretutindeni.Negresit cu cei care iubesc sincer Cuvantul sfant al lui Dumnezeu. El sa ne dea harul sa pretuim ca suntem ai Domnului Hristos.


Spre referinta,Iata dece Mantuitorul le-a poruncit ucenicilor sa nu spuna ca El este Hristosul;Luca 22;67. „Dacă eşti Tu Hristosul, spune-ne!“ Isus le-a răspuns: „Dacă vă voi spune, nu veţi crede;

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: