miercuri, 10 iunie 2015

Matei 12:43. Duhul necurat, cînd a ieşit dintr-un om, .....................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 12:43. Duhul necurat, cînd a ieşit dintr-un om, umblă prin locuri fără apă, căutînd odihnă, şi n-o găseşte.
    Cu ceva timp in urma eram la o strangere laolalta si a vorbit un frate din acest loc facand referire la cei credinciosi. Pana aici nu este nimic rau sa alegi un loc din Cuvant si prin lumina pe care o primesti sa spui cate-va ganduri inaintea Fratilor si Surorilor.Dar fratele sa-mi fie ingaduit sa spun, ca multi altii nu acomodeaza, armonizeaza, ceia ce citeste cu restul Scripturi sa vada el insusi daca ceia ce infatiseaza corespunde cu Cuvantul.Apoi sa fie aduse in fata Adunari intelesul spiritual.Dece spiritual?Pentruca Cuvantul arata ca cei nascuti din nou nu mai sunt fireti,pamantesti.Romani 8: 9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti,(sau spirituali) dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.
    
    Sau cu alte cuvinte, tot ce se spune sa fie cu acoperire cu Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.In vorbirea lui a ajuns sa spuna lucruri care sunt contrare invataturi Scripturi.Am ramas stupefiat de cele  auzite.Doresc sa spun cate-va ganduri din acest loc prin acomodarea cu Sfantul Cuvant.Duhul necurat, cînd a ieşit dintr-un om,Niciun duh necurat nu iese de buna voie din om, decat la glasul Domnului Hristos,Marcu 9:25. Cînd a văzut Isus că norodul vine în fuga mare spre El, a mustrat duhul necurat, şi i-a zis: „Duh mut şi surd, îţi poruncesc să ieşi afară din copilul acesta, şi să nu mai intri în el.Iata aici trebuie sa platim atentie ca, Domnul Isus i-a spus duhului necurat să nu mai intri în el.Un alt loc unde vedem ca dracii nu pleaca de buna voie este acesta: Matei 8:31.Dracii rugau pe Isus şi ziceau: „Dacă ne scoţi afară din ei, dă-ne voie să ne ducem în turma aceea de porci.“


    Ce vreau sa spun este ca, orcare ar fi duhul cel rau, nu pleaca de buna voie.Apoi, el nu se v-a mai putea intoarce in acea casa (Inima) numai in cazul cand inima a fost curatita de omul  care este posedat de acest duh.Cu alte cuvinte curatirea nu a fost facuta de Dumnezeu.Sunt multi, daca nu chiar cei mai multi care is purifica viata la standardul la care gasesc ei de cuvinta si cum le convine.Sau sa aduc un loc din Cuvant care sa sustina ceia ce spun este acesta;Filipeni 3:  9. şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă. Stim ca, a fi neprihanit este tot una cu a fi curat inaintea lui Dumnezeu.Iata dece duhul gaseste casa curatita de om.Apoi sa luam seama ca, versetul spune ca aceasta neprihanire e prin credinta data de Dumnezeu.care duce la mantuire.Cand Dumnezeu naste din nou si schimba Inima, nu o lasa goala la discretia duhurilor pe care le-a scos afara ca sa se intoarca ele inapoi.  Ce face Dumnezeu la nasterea din nou? pune acolo Duhul Sau cel sfant. Daca aceste duhuri ar vrea sa se reantoarca o gaseste locuita nu goala.

         Apoi ca sa poata sa dea afara pe Duhul sfant ar trebui ca aceste duhuri sa fie mai puternice de cat cel ce este acolo in Inima. In privinta aceasta iata ce citim in Cuvant prin armonizarea de care spun; 1 Ioan 4:4. Voi, copilaşilor, sînteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentrucă Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume. Dumnezeu nu a lasat nici-o sansa duhurilor scoase din om.Intelegem ca duhul a plecat de buna voie pentru un timp.umblă prin locuri fără apă, căutînd odihnă, şi n-o găseşte.Acest duh da, se poate intoarce si poate intra fara nici-o retinere in acea inima ,ca nu va da peste Duhul sfant. Lucrarea a fost facuta de om deci nu este lucrarea lui Dumnezeu 44. Atunci zice: „Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit. Şi, cînd vine în ea, o găseşte goală, măturată şi împodobită.Iata cat de sigur e pe el acest duh rau.El stie ca in casa (Inima) pe care a lasat-o pentru o vreme nu v-a gasi nimic in ea.Acestia sunt cei despre care unii sustin ca au cazut dela credinta.Trebuie inteles ca,In lumea crestina circula aceasta invatatura ca, omul are partea lui de a se desprinde de supt dominatia celui rau.Scriptura nu ne invata asa.

         Cu alte cuvinte, depinde de om, sta la discretia omului, cand sa devina copil al lui Dumnezeu. Acest om in niciun caz nu poate deveni copil al lui Dumnezeu prin ce poate face el.Am scris cu alta ocazie despre cele patru nasteri din Ioan 1:13. Versetul 45. Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decît el: intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decît cea dintîi. Tocmai aşa se va întîmpla şi cu acest neam viclean.“Domnul Isus a adus in atentie acest exemplu ca sa vedem cum se petrec lucrurile in lumea religioasa si intre cei care au fost nascti din nou.Ca adica este o diferenta incontestabila.Dar cum am spus, cei mai multi considera ca, mantuirea este o lucrare care apartine as zice, si omului.Acesta este motivul de unii se perinda din adunare in adunare. Altii nici nu ii mai vezi se duc de unde au venit, adica is reia viata lumeasca pe care defapt, nici-o data nu a parasit-o.Este trist ca sunt foarte multi care traiesc in “mantuirea” facuta de ei insusi.

    Am mai spus si cu alte ocazii ca, Dumnezeu ne-a lasat la dispozitie si mecanizmul acesta de a ne testa, incerca pe noi insine daca suntem in credinta.2 Corinteni 13:5. Pe voi înşivă încercaţi-vă dacă sînteţi în credinţă. Pe voi înşivă cercaţi-vă. Nu recunoaşteţi voi că Isus Hristos este în voi? Afară numai dacă sînteţi lepădaţi.Cuvantul acesta nu cred ca este cel mai potrivit in acest contest. Si iata dece: Sa fi lepadat implica o a doua persoana care are jurisdictie asupra ta.In engleza citim asa; you fail the test? Sau tradus in romana ; ai cazut testul. Sau nu l-ai trecut ca si la examene.Nu este necesar ca altcineva sa iti spuna ca nu te califici. Dece? Pentruca singur iti dai seama ca nu ai trecut acest test.Cand mergi sa iei un examen sti destul de bine daca il vei lua. Dece? pentruca sti daca te-ai pregatit pentru acel examen.Acest cuvant lepădaţi il mai gasim si in 2 Timotei 2;  12………….Dacă ne lepădăm de El, şi El Se va lepăda de noi. Acest verset  de mai sus 12; intra in contradictie cu versetul urmator care ne arata ca Domnul Isus ramane credincios legamantului facut. 13. Dacă sîntem necredincioşi, totuş El rămîne credincios, căci nu Se poate tăgădui singur.

         Iata deci ce inteleg din versetul de mai sus cu iesire duhului si cu intrarea lui inapoi in inima, care are echivalentul casei. Este necesar ca sa luam seama cum citim, ca sa putem intelege bine ce vrea sa ne vorbeasca Dumnezeu prin Cuvantul Lui.Cred ca se poate face diferenta si inca destul de usor si precis cu privire la;Casa curatita de om si Casa curatita de Dumnezeu.Omul prin natura lui fireasca nu poate sa se aduca intr-o stare de a fi placut lui Dumnezeu.Lucrarea pe care o face Dumnezeu face dovada ca in sufletului celui nascut din nou locuieste Duhul sfant.Cunoastem cu totii acest loc unde ap Pavel spune ca;1 Corinteni 6:19. Nu ştiţi că trupul vostru esteTemplul Duhului Sfînt,  care locuieşte în voi, şi pe care L-ati primit dela Dumnezeu?Ne sta la dispozitie Cuvantul sfant de a ne putea cerceta, testa, sa vedem unde ne gasim.Dumnezeu sa ne dea un duh de cercetare sincera,ca fara sinceritate nu vom realiza nimic.Sa ne dea si cunostinta de a realiza ca mantuirea este doar a lui Dumnezeu si ca ce face omul nu are deaface apsolut nimic cu ce da Dumnezeu in dar.Indemn pe Fratii si Surorile mele la o mai adinca cercetare a Cuvantului lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: