luni, 5 octombrie 2015

Apocalipsa20:.6. Fericiţi şi sfinţi sînt ceice au parte de întîia înviere! .................

f43bd-picture1bibliacutrandafir
Apocalipsa20:.6. Fericiţi şi sfinţi sînt ceice au parte de întîia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos, şi vor împărăţi cu El o mie de ani.


      Cuvantul ne arata in acest verset ca sunt unii care sunt fericiti. Dece sunt ei fericiti?Pentruca au fost inviati din morti cand au fost adusi la viata cu Domnul Hristos.Coloseni 2:12. …...şi înviaţi în El şi împreună cu El, ……..Este vorba de cei inviati din moartea spirituala prin care au fost despartiri de Dumnezeu. Fericiţi şi sfinţi sînt ceice au parte de întîia înviere! Acestia care sunt inviati sunt si sfinti. Adica, pusi deoparte pentru Dumnezeu.Cuvantul ne aduce inainte prima inviere, cea din moartea spirituala. Cate invieri pot fi potrvit Sripturi?Deci aceasta inviere din moarte spiritual este  una. Apoi, mai este invierea fizica care se va face la aratarea Domnului Hristos pe norii cerului.1 Tesaloniceni 4: 16. ……….şi întîi vor învia cei morţi în Hristos.Asa cum am spus aceasta v-a fi invierea fizica de care vor avea parte toti oamenii.Am spus cu alta ocazie despre invierea tuturor oamenilor.Am avut o discutie cu un frate care mi-a spus ca a ascultat o predica.Dar ca respectivul spunea ca, vor invia toti oameni.Si fratele mi-a spus ca, nu toti il vor vedea pe Domnul Isus.
      
      Fratele nu era de acord avea o alta parere, intelegere.Nu gresesc cand afirm ca de intaia inviere au parte numai cei pe care Dumnezeu ii are in planul Lui de mantuire. Asta bazat pe ceia ce Cuvantul ne relateaza.Coloseni 3:11. Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos,.....Intotdeauna trebuie sa avem acoperire la ceia ce spunem sau scriem cu Cuvantul lui Dumnezeu.Asa ne relateaza Cuvantul in acest verset. Dar mai avem si alte locuri unde putem vedea ca unii au fost adusi la viata spirituala.Avem un verset destul de convingator ca,cei inviati au fost odata morti spiritual.Efeseni 2:1. Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre, Fratele care avea o alta intelegere se vede ca nu a citit acest loc cu atentie sa vada ca sunt doua invieri, pe care Scriptura le aduce in atentie.Acesta este lipsa de aprofundare a Cuvantului, a celor mai multi care sunt credinciosi dar care, nu platesc atentia la ce citesc.Am sa spun ceva mai mult despre partea aceasta;Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; Am spus ca, de invierea fizica au parte toti oamenii. Dece? Pentruca se vor infatisa in trup la scaunul de judecata a lui Hristos.Dar acestia dupa ce vor fi judecati si condamnati la moartea spirituala,(adica moartea a doua) vor fi despartiti vesnic de Dumnezeu.


      Pe cand cei credinciosi nu vor mai avea parte de aceasta moarte a doua, potrivit cu ce citim in versetul de mai sus. Ei vor sta in prezenta lui Dumnezeu vesnic in trupri de slava ca al Domnului Hristos.Intelegem deci, ca sunt doua morti si doua invieri.Subiectul am putea sa il adancim mai mult. Dar necesita timp pus deoparte si vointa de a fi interesati sa vedem ce vrea Dumnezeu sa ne descopere in privinta aceasta.Apocalipsa 1: 7. Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pămîntului se vor boci din pricina Lui! Da,Amin.Apoi fratele, a mai spus ca,daca cei necredinciosi nu vor invia, sigur ca nu il vor vedea pe Domnul Isus.Iata ce clar ne este prezentat acest aspect.Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; Cu o alta ocazie am mai spus despre venirea Domnului Isus. Unde vine si dece vine.Subiectul este asa de minunat.Deci nici in privinta aceasta fratele nu a inteles. Dece? Pentruca, citirea superficiala sau cu invatatura preconceputa te plafoneaza in gandire.Ai auzit una si o ti pe aceia, fara sa doresti sa aprofundezi subiectul cu ajutorul Cuvantului.


      Iata ca este destul de clar, Cuvantul specifica ca,şi cei ce L-au străpuns. il vor vedea.Partea aceasta ne arata destul de clar ca; “cei ne mantuiti care l-au strapuns il vor vedea”Nu il vor vedea numai cei mantuiti care se vor intalni pe nori cerului, ci apsolut toti.Subiectul pare destul de greoi pentru cei mai multi dintre noi.Am spus cu alta ocazie ca, Cei mantuiti vor primi trupuri de slava. Ei bine, tot asa vor primi si cei nemantuiti alte trupuri care sa fie  adegvate pentru noul loc unde is vor petrece vesnicia.Scriptura nu ne spune specific cum vor fi trupurile acestora din urma.Orcum,vor fi in asa fel ca sa poate sa reziste la acel foc de care citim si de acei viermi.As inclina sa inteleg ca poate fi aceasta moarte a doua pentu cei ne mintuiti pe fond spiritual.Orcum va fi, despartirea lor de Dumnezeul cel Viu,ii va lipsi de a sta in prezenta Lui Dumnezeu. Aceasta este moartea a doua.Sunt unii care sustin ca; Domnul Hristos va veni a treia oara. Lucru care este pur speculativ, contrar Sfintei Scripturi.Speculatia nu este buna.Avem Cuvantul scris si atat.


      Cuvantul ne vorbeste doar de doua veniri a Mantuitorului.Cate-va ganduri cu privire la aceste doua morti si la aceste doaua invieri.Fratii pot adanci mult mai mult acest subiect.Unde vine si dece vine.Scumpul nostru Mantuitor.Cunoastem acest rspuns din ceia ce ne arata Scriptura. In rest sunt pur speculatii omenesti care nu au suport biblic.In afara Cuvantului,orce am spune si sustine nu are credibilitate. Cei mai multi se multumesc sa ia de bune ce invata unul sau altul,dar fara sa controleze daca Cuvantul,valideaza aceasta invatatura pe care o primesc.Cei ce iubesc Cuvantul lui Dumnezeu, arata ca iubesc pe Domnul Hristos. Si iubindu-l aplica in vietile lor acest Cuvant si nimic mai mult.Departarea de Cuvant ne duce sa urmam orbeste invataturi nastrusnice, ca sa nu spun false, abatute.Domnul sa ne dea harul Lui sa putem face distinctie ce este dela om si ce vine dela Dumnezeu.Ce vine dela El ne va sustine in viata.Dumnezeu sa ne fereasca sa cadem prada,victime, unor invataturi de natura omenesti.Iata pentru cine vine Scumpul nostru Mantuitor;Hebrevs 9:28..... and unto them that look for him shall he appear the second time ....In romana spune asa;Celor ce se uita dupa El,(celor ce il asteapta) va veni, va aparea, a doua oara.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: