sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Efeseni 5: .25. …..a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Efeseni 5: .25. …..a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,26. ca s-o sfinţească,......27. ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică,slăvita  fără pată fără sbîrcitură sau altceva de felul acesta, ci sfîntă şi fără prihană


      Cu ceva timp in urma am adus in atentie o Intrebare care spune asa; “ care a fost scopul veniri Domnului Hristos ps pamant?”Sigur ca la o astfel de intrebare s-au gasit si se gasesc si azi destui care sa aduca un argument sau altul.Cei mai multi din lipsa de cercetare personala a Cuvantului asimileaza invataruri care sunt contrare cu ceia ce ne arata Cuvant.La orce intrebare care ar putea sa ne framante gasim raspuns in Scriptura. Numai ca, cei mai multi dintre cei care se numesc ei insusi crestini, citesc Biblia ca pe o carte orcare.In felul acesta nu vor putea ajunge sa inteleaga raspunsul la intrebarea de mai sus cu privire la venirea pe pamant a Domnului Hristos.Avem texte in Scriptura, pe care daca se ia separat fara a fi armonizate cu intreaga Scriptura pe acelasi subiect,vom ajunge la concluzii care ne indeparteaza de adevar si ne tine ostatici invataturilor omenesti.


      Fie ei si mari teologi ai vremurilor din trecut sau din vremurile noastre care au avansat invataturi fara acoperire din Cuvant, care sa fie armonizate.Am sa aduc inainte un singur loc care se ia fara armonizarea Scripturi.Ioan 3; 16. Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.Am spus cu alta ocazie ceva mai mult din acest verset.Cuvantul care ne lamureste acest verset e acesta;oricine crede.Din nou, ca sa intelegem trebuie sa ne indreptam spre Cuvant sa vedem cine sunt aceia care pot ajunge sa creada.Am mai spus ca, majoritatea implica in planul lui Dumnezeeu de mantuire credinta aceasta fireasca.Iata cine pot crede lucrurile lui Dumnezeu spirituale;Efeseni 2: 8. Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.Intelegem ca nu toti primesc acest dar al credintei.Apoi acestia, ca sa linisteasca spiritele intre oamenii religiosi spun ca, omul este direct implicat daca vrea sau nu sa fie mantuit.Iarasi contrar Scripturi.
       Ce s-a intamplat in decursul Istoriei? S-au generat fel de fel de denominatiuni fiecare cu ce au inteles la vremea lor.Intorcandu-ma la intrebarea de baza, cei mai multi sustin ca,Domnul Hristos a venit sa mantuiasca lumea,intradevar lumea care cupride intrega creiatie. Cand este vorba de lume ca oameni, putem spune asa: “fiinta umana”. Dar spun acestia ca, omul nu vrea si il respinge pe Fiul lui Dumnezeu Mantuitorul lumi.S-a ajuns pana acolo incat se sustine ca, Mantuirea depinde de persoana respectiva daca vrea sau nu.Acestia aduc in atentie liberul arbitru.(free will)Omul mort spiritual nu are vointa.Apoi unii sustin cu inversunare alt aspect pe care l-am mai adus in atentie anume; “Poti intra si iesi din Hristos” dupa bunul plac al fiecaruia. Cu alte cuvinte poti pierde mantuirea si o poti avea cand te decizi din nou sa o ai.Am primit o scriere cu cate-va intrebari. Una din ele la care doresc sa ne oprim este aceasta; “cum sa intri in Imparatie”? este o intrebare pe care o consider legitima in gandirea celor mai multi.Nu se spune in ce Imparatie.Deducem insa ca este vorba de Imparatia lui Dumnezeu.Aceasta imparatie intereseaza pe cei care se numesc crestini. Dar ei daca sunt nascuti din nou sunt deja intrati in aceasta Imparatie.Un om mort spiritual nu se intreaba de asa ceva. Dece? pentruca nu este in structura lui sufleteasca aceasta preocupare.


      Apoi inainte de a ne pune aceasta intrebare trebuie sa stim ce este Imparatia lui Dumnezeu sau a Cerului si cum este aratata ea in Scriptura.As indrazni sa spun, cum se manifesta aceasta Imparatie.Unde? Aici pe pamant.Asa cum am spus ceva mai sus orce intrebare pe care am vrea sa o adresam are si un raspuns adegvat pe care il gasim in Scriptura.Luca 17:21. Nu se va zice: «Uite-o aici», sau: «Uite-o acolo!» Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru.“ Si ca sa nu fie confuzie printre cei ce citesc Cuvantul in pripa,spuneam atunci ca este vorba de acest cuvant;înlăuntrul vostru.”este vorba de inlauntrul poporului Israel. Cine este aceasta Imparatie?Sunt cei pe care Domnul Isus i-a cuprins in Biserica Lui vie .Cand Mantuitorul a inceput lucrarea pe care Tatal ia dat-o a inceput sa caute. Ce sa caute? pietrele vi pe care Tatal le scotea in calea Fiului sa le zideasca in noua cladire spirituala.Luca 19”10. Pentrucă Fiul omului a venit să caute şi să mîntuiască ce era pierdut.“


      Spunea Domnul Isus despre aceasta Biserica ca este a Lui si ca El insusi o zideste.Nu se referea Mantuitorul la denominatiunile care sunt azi imprastiate peste tot cu diferite denumiri pe care si le-au dat in decursul istoriei. Nu, El face referire la Biserica celor intai nascuti.Evrei 12:,23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Ei bine,in aceasta Biserica nu se intra ca vreau sau nu vreau.Dece? Pentruca ea este Mireasa aleasa de Mire.Cand Domnul Hristos a inceput lucrarea Lui a chemat la El pe toti cei pe care Tatal avea in vedere sa-i dea. Deci, este esential sa intelegem ca nu vine nimeni in aceasta Imparatie, Biserica vie,Mireasa a Mirelui, in timp ce estte mort.Trebuie mai intai sa fie adus la viata . Aceasta Biserica vie a Domnului Hristos, a fost conceputa in suferinta Celui care avea sa o zideasca.Dece a venit Domnul Hristos pe pamant ? ca sa isi salveze ceia ce Tatal ii dadea.S-a dat pe Sine pentru ea,Iata raspunsul la intrebarea, dece a venit Domnul Hristos.Cum adica, nu s-a dat pentru lume (fiinta umana)? Nu citim asa in Cuvant.putem avea fel de fel de intelegeri in privinta aceasta.


      Cu alte cuvinte,pretul a fost platit pentru aceasta Biserica pe care Scriptura o mai numeste si Mireasa Mielului.Deci intelegem ca nu a platit pentru toata lumea (fiinta umana). O avea in vedere doar pe aceasta Biserica pe care El insusi o zidea din pietrele vi pe care Tatal i-le da Zidarului sa le aseze in cladirea sfanta.Si ca sa nu avem confuzie in privinta aceasta, am sa aduc in atentie ce spune Mantuitorul in rugaciunea Lui catre Tatal;Ioan 17:9. Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume,Aici face referire la fiinta umana. ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi: -Intelegem acum ce la determinat sa vina aici?dragostea pentru aceasta biserica vie.Sa nu fie confuzie nu orce adunatura face dovada ca este parte din biserica vie a Domnului Hristos.Aceasta Biserica zidita de Mantuitorul are caracteristicile ei a parte.Mantuitorul se ocupa de aceasta Biserica a Lui,s-o sfinţească,apoi ca să înfăţişeze înaintea Lui, slăvită,  fără pată fără sbîrcitură sau altceva de felul acesta, ci sfîntă şi fără prihană.Nu ne arata Scriptura ca ucenicii l-ar fi cautat pe Domnul Isus sa-L urmeze. Din potriva, Mantuitorul le spune acestora ca si noua azi aceste cuvinte; Ioan 15:16. Nu voi M-aţi ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi; ...Am spus cu alta ocazie despre relatia ostila a lumi ( a fiintei umane) fata de Domnul Hristos.Pentru cei ce citesc Cuvantul cu simt de raspundere si fara ideei preconcepute, planul de mantuire al lui Dumnezeeu este destul de limpede.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: