sâmbătă, 6 februarie 2016

Faptele Apost 17:30. Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă,.............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Faptele Apost 17:30. Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de 

pretutindeni să se pocăiască;


     

  Un verset din Cuvant,care este inteles de cei mai multi,ca Dumnezeu, ar face apel la “toti oamenii”ar intra in contradictie cu restul Scripturi.Sa fie neconcordanta in ceia ce citim aici si in alte locuri din Cuvant?Personal nu vad asa ceva. Cu toate ca, am mai gasit si unii care cauta in Cuvant nepotriviri. Facand asa, nu vei face decat sa slabesti credinta uneori si asa indoielnica.Ma refer la credinta aceasta omeneasca cu care cei mai multi se afiseaza in strangerile laolalta.Cei ce iubesc Cuvantul se feresc sa se uite dupa nepotriviri. Ei inteleg ca, este Cuvantul lui Dumnezeu insuflat de Duhul sfant.Atunci, trebuie totusi sa intelegem acest verset in lumina pe care o desprindem din restul Scripruri cu privire la tuturor oamenilor aratat in acest verset.Daca ar fi sa ne oprim la intelegerea pe care o au cei mai multi cu privire la mantuire,am ajunge la aceasta concluzie; Dumnezeu, este la discretia omului.Asa ca,e “limitat in atributiile Lui”de Suvaeran.Daca e limitat, nu mai e Suveran.Scriptura nu il arata pe Dumnezeul nostru creiator ca ar fi limitat.El este a tot puternic si creiatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute.

      Am intelege ca, omul orcare ar fi el, poate frustra lucrarea de mantuire a lui Dumnezeu,pe care Domnul Isus a savarsit-o la Golgota.Dar daca suntem sinceri cu noi insune, vom realiza ca suntem complect gresiti intr-o astfel de gandire. Apostolul,vede pe Dumnezeu ingaduitor in relatia cu omul.Dumnezeu nu ţine seama. Asa sa fie? Nu, nu putem intelege asa pentruca atunci cand Dumnezeu da porunca ca Suveran, porunca trebuie dusa pana la punctul de indeplinire.Citim ca de vremurile de nestinta.Sa fie omul in necunostinta  de planul lui Dumnezeu de mantuire? Nu avem niciun indiciu ca omul este in necunostinta. Atat timp cat Dumnezeu a lasat cuvantul Lui scris. Pe dealta parte,citim ca Dumnezeu a pus in om si  gîndul veciniciei,Eclesiastul 3:... a pus în inima lor chiar şi gîndul veciniciei, măcarcă omul nu poate cuprinde… Cand a pus acest gand? Negresit la inceput cand omul era inocent, cand avea in el duhul lui Dumnezeu, si cand era in comuniune cu Dumnezeu.
     
       Odata cu caderea in neascultare, pacat, Cuvantul ne arata ca omul a murit spiritual. Atunci, cum putem noi incadra aceasta porunca a lui Dumnezeu la oamenii de pretutindeni care sunt morti spirituali, despartiti de Cel care porunceste?Cu alta ocazie am spus ca, oameni dupa cadrea lui Adam in pacat si perpeturea pacatului in fiinta umana au trecut supt dominatia altui stapan a celui rau satan.Scriptura este destul de clara in privinta aceasta.Aceste cuvinte nu sunt ale mele ci le gasim in  Cuvantul lui Dumnezeu.  Nu intentionez sa dau din nou locuri care fac lumina in privinta aceasta.Aceste locuri le-am aratat deseori. Noi toti care citim Cuvantul sinceri si cu atentie le cunoastem destul de bine. Numai ca, cei mai multi le ignora.Sa se contrazica Apostolul cu Domnul Hristos? Din nou ,nu pot intelege  asa ceva. Pentruca Domnul Hristos a spus ca, Duhul Adevarului va lua din ce este al Lui si va va descoperi.Apostolul Pavel era unul in cei care Duhul Adevarului sau cel sfant lucra, guverna, in toata lucrarea la care fusese chemat sa o faca printre cei ce le vestea evangelia imparatiei lui Dumnezeu..

      Apoi Domnul Isus spune ca nimeni nu poate veni la El daca nu e atras de Tatal Lui. Cu alte cuvinte,omul, orcare ar fi el fiind mort trebuie “tarat” la sursa de viata la Domnul Hristos.Cine sunt deci acesti ; tuturor oamenilor? Trebuie sa ne oprim neaparat la oamenii de pretutindeni pe care Dumnezeeu ii atrage la Domnul Hristos.Ar fi putut Ap, Pavel sa spuna ca; ”porunceste lumi intregi sa se pocaiasca”Dar nu citim asa.Dece? Pentruca nu ar avea acoperire din partea lui Dumnezeu.Cand citim ,de pretutindeni,Inteleg ca este vorba de cei pe care Dumnezeu ii are in planul Lui de mantuire, si ca acestia sunt imprastiati pretutindeni,Si ca sa nu creiez confuzie prin ceia ce spun, am sa dau un loc care este atat de concludent in privinta aceasta.Ioan 11: 52…...ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi. Iata deci, ca acestia sunt cuprinsi in acest cuvant: “de pretutindeni,” si care sunt risipiti acum.Nu putem intelege complect daca nu cunoastem proccesul acesta de “a te pocai” cum functioneaza.Si cui cere Dumnezeu sa se pocaiasca.

      Pocainta are deafce cu starea interioara, launtrica, a omului. Dar atat timp cat omul interior, spiritual este mort, ar fi o gresala sa intelegem ca Dumnezeu vorbeste unor oameni morti, despartiti de El. Am spus cu alta ocazie ca, Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vi nu al celor morti. Marcu 12: 27. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi, ci al celor vii. Tare vă mai rătăciţi!“Intrucat Dumnezeu este Duh, omul nu are cum sa se apropie de Dumnezeu ne mai avand duhul de viata al lui Dumnezeu. Cei ce citesc Cuvantul cu interes  cunosc acest loc si semnificatia lui. Geneza 6:3.Cand Dumnezeu si-a luat duhul dela om, omul a murit spiritual. As incerca sa fac un fel de cronologie a acestor etape sa le numesc in acest proces de ajungere la mantuirea lui Dumnezeu prin Domnul Hristos.Nu vom putea intelege daca nu asezam lucrurile asa cum le-a lasat Dumnezeu in Cuvantul Lui scris. Fara a avea ideei preconcepute de diferiti “teologi”

       Intelegem din ce citim din Scriptura ca,1)  omul este mort;Efeseni 2:1.si Coloseni 2:13.   2) adusi la viata,din moarte spirituala Coloseni 3:1.Directati de Dumnezeu la Domnul HristosIoan 6:44. El care este sursa de viata,.Ioan 1: 4. În El era viaţa,....    3) .Dumnezeu dupa ce l-a adus la viata ii da si credinta ca dar. Efeseni 2”8. Abia acum se poate cere sa se pocaiasca.Sta Dumnezeu de vorba cu un om viu. Si in continuare, Domnul Hristos il asigura pe cel care a fost adus la viata ca va trai;Ioan 14: 19…. pentrucă Eu trăiesc, şi voi veţi trăi. Acestea sunt gandurile pe care le-am desprins cu privire la acest verset de mai sus. să se pocăiască; Acestia care au trecut prin aceste etape se vor pocai. la porunca lui Dumnezeu care este suveran peste sufletul inviat,adus la viata spirituala.

      Acum, acestia adusi la viata sunt constienti ca sunt pacatosi si ca Dumnezeu in urma pocaintei le iarta pacatele si nu-si va mai aduce aminte de ele.Evrei 8: 12. Pentrucă le voi ierta nelegiuirile, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor“. Fratii si Surorile care iubesc Cuvantul si-l citesc cu atentie si interes pot desvolta mult mai mult decat am incercat eu sa fac in aceste randuri. Oricum, este necesara acomodarea, armonizarea, a ceia ce citim ca sa putem sa nu ne incurcam in gandirea noastra. Ne avand acoperire cu Cuvantul lui Dumnezeu. Domnul sa puna tot mai mult interes in inima noastra sa aprofundam acest Cuvant care  este asa de minunat.Ne vorbeste noua celor care pretindem ca suntem ai Domnului Hristos.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: