luni, 1 februarie 2016

Ioan 10:7,7. Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat, vă spun că Eu sînt uşa oilor…


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 10:7,7. Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat, vă spun că Eu sînt uşa oilor…..9. Eu sînt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mîntuit; va intra şi va ieşi, şi va găsi păşune.


      Am primit  o pagina care infatisa o rugaciune a unui om credincios.Dar care avea un titlu pe care din felul cum vad si inteleg Cuvantul lui Dumnezeu nu se incadreaza in acest titlu dat.Chiar daca autorul a fost condus de sentimente personale launtrice. Inteleg ca, intotdeauna cand un credincios vrea sa scrie ceva este nevoie sa dea si un anumit titlu la ce are in vedere sa scrie.Iata acest titlul pe care l-am copiat il dau mai jos, cu toate ca, am ezitat o perioada sa spun ceva in privinta asta, am un indemn de care trebuie sa ascult si sa-l implinesc fiind necesar. Chiar daca vor fi si unii care nu vor fi de acord..Din acest motiv nu am sa dau numele acestui autor sa nu produc amaraciune pentru cei ce il apreciaza intrun fel sau altul.Fiecare are libertatea sa-si faca un “Idol spiritual”din oamenii acestei lumi chiar daca se numesc crestini.Iata acest titlu; BĂTÂND LA UŞA LUI DUMNEZEU


      Sa aiba Dumnezeu o usa? Cuvantul ne arata ca da, dar nu inchisa in intelesul autorului. Cum arata aceasta usa? sau mai precis cine este aceasta Usa? Am dat aceste doua versete pe care le gasim in Cuvant si cum este descrisa aceasta Usa a lui Dumnezeu.Din acest titlu dat se desprinde doua ganduri in armonie cu restul Scripturi ca sa nu cadem in gresala de a ne expune gandirea noastra fara acoperirea necesara a Cuvantului lui Dumnezeu.Dumnezeu, intradevar, are o Usa care este insusi Fiul Sau. Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat,  vă spun că Eu sînt uşa oilor.Sa fi avut Domnul Isus in vedere aceste oi la modul literal? Nu, nu cred. Sa ne uitam Intotdeauna ca El aducea inainte lucruri de natura pamanteasca, la modul literal, pentru a face mai usor intelesul cel spiritual.Asa ca,Mantuitorul fiind Usa lui Dumnezeu, intelegem ca nu se intra decat prin aceasta Usa Domnul Hristos.Ce nu este in concordanta cu acest titlu este acest cuvant BĂTÂND.


      Domnul Hristos fiind Usa, nu bate nimeni la El.Cei morti nu au nici-o sansa sa bata.De batut nu poate bate decat cel care are viata spirituala in el, daca ar fi vorba la apsurd sa bata.Cel care a fost adus la viata,adica, a fost nascut din nou, nu va bate. Dece? pentruca acesta care are viata se numeste Copil al lui Dumnezeu si face parte din Familia lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, nu este necesar sa bata la usa lui Dumnezeu ca sa poata intra la El. Dece? Este simplu de inteles. Dumnezeu este Tatal  lui si are acces liber ca si un copil in casa tatalui sau.Copilul intra si iese oridecate ori este nevoie. Iata cum vede Domnul Isus acest aspect, relatie intre un Copil al lui Dumnezeu cu Dumnezeu care e Tatal lui. va intra şi va ieşi, şi va găsi păşune.Versetul acesta 9;aduce suficienta lumina ca sa putem intelege libertatea celui nascut din nou de a intra si a iesi.Copilul lui Dumnezeu nu sta la usa sa bata sa i se deschida daca ar fi o usa.Nevoile lui personale sunt cunoscute de Dumnezeu Tatal lui. Asa ca, nu este restrictie in privinta aceasta.


      Chiar daca se gasesc si unii care vor incerca sa spuna ca, pacatul te tine la usa lui Dumnezeu.Acestia trebuie sa inteleagaca, pacatul nu mai domneste in viata celui rascumparat.Cu alte cuvinte,il elimina imediat si partasia intre Tatal lui si el ca fiu este pusa la punct.Cuvantul ne arata ceva extraordinar in privinta acestui privilegiu dat de Dumnezeul nostru.1 Ioan 1:9. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. Intr-o astfel de situatie, Dumnezeu, aplica disciplina.Avem si acest loc in Cuvant care arata conditia de a te apropia din nou de Dumnezeu.Proverbe 28: 13. Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte,dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare. -Apoi, intrarea este libera la Tatal.vă spun că Eu sînt uşa oilor. Sunt multe usi pe care oamenii acestei lumi ar vrea sa intre la Dumnezeu, in termenii cum gandesc ei.


      In aceste cuvinte ale Domnului Hristos trebuie sesizat ca Mantuitorul este  uşa oilor.Cu alta ocazie El aduce in atentie si Caprele dar nu de data aceasta. Pentruca “caprele”nu pot intra pe aceasta usa.Usa este in exclusivitate pentru oi dupa spusele Domnului Isus.El se prezinta ca unica usa de a intra in relatie cu Dumnezeu.Daca citim acest capitol vom vedea ca Domnul Hristos aduce in atentie pe unii care vor sa intre in staul dar nu pe usa.As indentifica Staulul cu biserica vie a celor rascumparati care sunt oile de care Mantuitorul vorbeste aici.Asa ca, Autorul poate a scapat din vedere ca, pe aceasta Usa nu va intra decat oile carora Domnul Hristos le da viata.Si ca nu este necesar sa bata ca sa intre inlauntru.Ce vreau sa spun este ca, supt nici-o forma nu se sta la usa lui Dumnezeu care este (Domnul Hristos).Nu stiu la ce se va fi gandit autorul.


Domnul Hristos spune ca, va intra şi va ieşi, şi va găsi păşune. Cel nascut din nou are aceasta libertate de a intra, de a veni in prezenta lui Dumnezeu Tatal sa aduce toate nevoile lui la cunostinta.Niciun Copil al Lui nu va fi tinut la usa va intra.Apoi ce inseamna va ieşi? Inteleg ca, oridecate ori ne ducem, intram la Tatal nostru. Iesim din prezenta Lui( in rugaciune) cu binecuvantari.Binecuvantari, care le indentific ca ar fi pasunea de care spune Domnul Isus in acest verset.Iata dece sunt convins ca, usa care este Domnul Hristos pentru cel rascumparat este deschisa continu de a putea intra la Dumnezeu Tatal. Domnul Isus spunea Ucenicilor, si azi noua;Ioan 14:14. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.Cu alte cuvinte, daca cererile voastre vor trece prin Mine (Usa) voi face interventie pentru voi inaintea Tatalui Meu.Regret ca, nu se intelege relatia celui rascumparat( ca fiu) cu Dumnezeu ca Tata. Dar asta e! Este greu sa parasim invataturi care sunt de natura omeneasca. Domnul sa ne dea mai multa dorinta de a cerceta Cuvantul Lui personal.Asta pentru folosul nostru ca in vremuri de crza fie spirituala sau de natura fizica sa avem consolare.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: