duminică, 20 martie 2016

2 Corinteni 11:2. ……. pentrucă v-am logodit cu un bărbat,.........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Corinteni 11:2. ……. pentrucă v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată.


      Nu stiu cati dintre noi ne-am oprit asupra acestui verset. Poate pentru unii nu are prea mare semnificatie. Dar sunt si Frati si Suroari care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu si il aprofundeaza, cu interes de a invata cate ceva personal din ceia ce citesc nu dela alti.Nu vreau sa fiu inteles gresit ca nu e bine sa inveti si dela alti. Dar, trebuie sa ai putere de a discerne ce este de valoare si ce nu.Cu alte cuvinte, sa corespunda cu Cuvantul armonizat.Cand Dumnezeu prin duhul sfant iti da lumina asupra unui subiect, ai mare bucurie ca ai primit direct dela sursa divina. Asupra acestui verset am avut un schimb de pareri cu un credincios. Era nedumerit de cine spune Pavel ca este Barbatul cu care cei rascumparati au fost logoditi de el. Fara sa stai prea mult pe ganduri daca esti unul care citesti Cuvantul cu atentie,iti poti de raspunsul la o altsfel de intrebare dar si la altele care par greu de explicat. Acestuia i-am expus gandul cu privire la intrebarea lui, cu acoperire din Cuvant.

      Am spus ca Barbatul de care vorbeste Ap, Pavel,este Domnul Hristos. A fost putin contrariat,nedumerit, pentruca zicea el, daca ar fi Domnul Hristos, dece spune Pavel ca sa va infatisez tot inaintea lui Hristos?Sigur la prima vedere are dreptate si e o intrebare destul de legitima pentru toti care citesc Cuvantul ceva mai superficial.Iata dece spuneam ceva mai sus ca, prin aprufundarea Cuvantului poti primi lumina directa de sus, divina, nu de natura omeneasca.Pentru cel ce citeste cu atentie,aprofundeaza Cuvantul, va sti ca nimic nu este lasat in Scriptura ca sa creieze confuzie, sa derute mintea si Inima unui Copil al lui Dumnezeu.Ca sa pot sa-l fac sa inteleaga pe acel frate,a fost necesar sa derulam impreuna cateva aspecte pe care Cuvantul ni le aduce in atentie. Ca anume, Domnul Hristos, are doua indentitati. 1) Una cu caracter pamantesc, deci cu trup ca al nostru de om dar fara pacat. Deseori am aratat cu alta ocazie ca Domnul Isus se numea Fiu al omului.  

      Acest trup i la dat Dumnezeu, ca sa aiba aceleasi simtaminte ca ale noastre. Evrei 10:5. De aceea, cînd intră în lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup; Deci, putem spune ca,Domnul Isus in starea lui de Om este un barbat cum il descrie Pavel.pentrucă v-am logodit cu un bărbat,Iata deci, cu cine sunt logoditi cei rascumparati.Acestia sunt numiti de Scriptura Mireasa. Logonda este facuta intre un Barbat si o tanara care va deveni Mireasa. In cazul de fata Domnul Isus care este aratat de Scriptura ca Mire si asa cum am spus, cei rascumparati in totalitatea lor sunt Mireasa Mirelui.Ca sa vedem cum poate fi inteles acest verset, trebuie sa ne oprim la a doua indentitate a Domnului Hristos de Fiu al lui Dumnezeu.Intelegem ca logodna este una cu caracter pamantesc care se face aici pe pamant.Noi aici pe pamant am fost gasiti de Mirele Hristos. Deci, aici are deaface acest act al logodnei,al cunoasteri unul cu altul.Acum noi suntem logoditi cu Acest Barbat de care spune Ap, Pavel in acest verset.

      Domnul Hristos acum este in cer in Casa Tatalui si is asteapta Mireasa.Cand Dumnezeu Tatal ii va spune Fiului dute si ia Mireasa pe care ti-am pregatit-o si pentru care te-ai scrificat.Acum putem vedea si cea lalta indentitate a Domnului Hristos pe care o are ca Fiu al lui Dumnezeu. 2)Cand noi vom ajunge acolo in Casa Tatalui,va fi o nunta deci, vom fi infatisati inaintea Domnului Hristos ca si Mireasa Lui, fara pata, zbarcitura sau ceva de felul acesta. Defapt, Mirele va veni  pe nori cerului, in intampinarea  Miresi Lui iubite.1 Tesaloniceni 4:17. In locul acesta vedem ca Mireasa mai e numita si Biserica.Efeseni 5:27. ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără sbîrcitură sau altceva de felul acesta, ci sfîntă şi fără prihană. Intelegem ca este vorba, de biserica celor intai nascuti din nou.Nu este vorba de orce“biserica” ca adunatura.

      Biserica care se califica sa-i fie Mireasa Fiului lui Dumnezeu este aceasta descrisa in acest verset:Evrei12:23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu.Pe aceasta Biserica o are in vedere Ap,Pavel in acest verset care este una si aceiasi cu Mireasa Domnului Hristos.Pe aceasta Biserica o curateste insusi Dumnezeu Tatal ca sa fie la intalnire cu Fiul Sau curata, impodobita  Apocalipsa 19:7. Să ne bucurăm, să ne veselim, şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit,Aceste doua etape incepe aici pe pamant si se termina in cer odata cu nunta pe care Tatal ia pregatit-o Fiului Sau, in care is gaseste toata placerea. Acolo sus in Casa Tatalui, cei rascumparati ii va deveni sotie.ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos. Nu orcum sa fie infatisata.Va fi un eveniment unic.Apostolul, Era preocupat, simtea aceasta greutate a raspunderi pe care Dumnezeu i-a data lui pentru a se ocupa de aceasta Biserica a celor intai nascuti.Cu alte cuvinte, biserica vie, zidita de insusi Domnul Isus din pietre vi.

      Platim noi atentie la ceia ce citim in Cuvant? Iata acest subiect pentru care trebuie sa fim preocupati sa stim daca suntem componenti a unei strangeri sau a Miresi slavite a Domnului Hristos. Intr-o Imprejurare Pavel spune aceste cuvinte la care bine e sa maditam mai adanc.Fapte 20:20. Ştiţi că n-am ascuns nimic din ce vă era de folos,....Am spus cu alta ocazie ceva mai mult din acest verset care aduce lumina in preocuparea Apostolui pentru Biserica intailor nascuti.Cand mireasa
la modul acesta literal,pamantesc, este gata de a se intalni cu mirele iubit,face tot efortul ca sa apara intr-o tinuta fara repros.Noi care sustinem ca suntem parte din Mireasa Domnuli Hristos,ce efort facem noi ca sa eliminam petele, scamele,din viata noastra la modul spiritual?In asteptarea intalniri cu Scumpul nostru Mantuitor, care ne este Mire in asteptare.Este clar ca aceasta Fecioara de care spune Apostolul este curata cu referire la cei rascumparati curatiti prin sangele Domnului Hristos.Sa nu scapam din vedere ca inca nu suntem plecati si inca traim in acest trup care se poate murdari din te miri ce zilnic.

      Poate tratam cu usurinta murdaria care poate aparea in viata noastra.Aici suntem responsabili fiecare in parte de felul cum asteapta intalnirea cu Domnul Isus, Mirele iubit.Daca facem parte din Mireasa Mirelui, trebuie sa stim bine ca, chiar daca unul din noi trateaza cu usuratate intalnirea cu Mirele,Dumnezeu trece El la curatatul acestui suflet.Cand Domnul Isus va veni pe norii cerului sa se intalneasca cu Iubita Lui Mireasa,Cuvantul ne arata ca vom fi ca El. Cu alte cuvinte, nu-L putem vedea intr-o stare de necuratie.Este o cantare daca i-mi aduc aminte care spune de curata haina.Zilnic bem amaraciune ,ne intinam frumoasa haina. Este scrisa de Fr, Moldovan.Iata deci Logonda, inceputul intalniri cu Domnul Isus aici pe pamant.Apoi,Sotia impreuna cu Domnul Hristos in Casa Tatalui.Domnul sa ne dea harul de a cauta necurmat sa curatim ceia ce nu e dupa voia Lui in vietile noastre, ca sa putem sa ne intalnim cu scumpul nostru Mire.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: