miercuri, 2 martie 2016

Ioan 9:39. Apoi Isus a zis: „Eu am venit în lumea aceasta pentru judecată:.............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 9:39. Apoi Isus a zis: „Eu am venit în lumea aceasta pentru judecată: ca ceice nu văd, să vadă, şi ceice văd, să ajungă orbi.“


      Un verset care pentru unii poate fi o pricina de poticnire sau greu de inteles. Nu-l vom putea intelege pana ce nu intelegem planul de mantuire al lui Dumnezeu si cum este aplicat in Domnul Hristos.Avem versete in Cuvant unde arata ca Domnul Isus nu a venit sa judece lumea ci sa o mantuiasca. Am spus cu ceva timp in urma cate-va ganduri cu privire la acest verset.Ioan 3:17. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimes pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, …..Sa se contrazica Domnul Isus El insusi prin ce spune? Nu cred ,ci mai degraba nu se intelege ce vrea sa spuna Mantuitorul.El spuneam la vremea aceia ca nu este judecator ci Mantuitor. Dar ca va fi un timp cand Dumnezeu va da judecata Fiului.Nu vreau sa mai repet ceia ce deja am adus in atentie. Doresc sa ma opresc la acest verset de mai sus.Si anume;Eu am venit în lumea aceasta pentru judecată: Insusi prezenta ca Fiu al Omului, printre oameni si felul Lui de a trai, de a se manifesta pronunta deja o judecata fara vorbe.


      Cei care citesc Cuvantul cu atentie si la rand stiu mai multe cu privire la judecata pe care Domnul Isus o pronunta inaintea celor cu care avea de aface aproape zilnic.Intr-o imprejurare Domul Isus a spus aceste cuvinte cand venea vorba de judecata vesnica. Nu Eu va voi judeca ci cuvantul care v-a fost vestit.Cu alte cuvinte, ati avut Cuvantul scris care ma infatisa pe mine.Ioan 1:1. La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu.Parca ar vrea sa spuna Mantuitorul ca,Nu va uitati ca eu am sa va judec. Pentruca este Cuvantul Scriptura care a fost data de Dumnezeu Tatal Meu si ati ignorata-o in viata voastra. In ziua aceia cea mare acest Cuvant vi se va pune inainte.Dece ati ignorata-o? Pentruca ati iubit mai mult Intunericul decat lumina.Am spus cu alta ocazie despre Bogat ca, Avraam l-a trimis la lege si proroci care este actualmente Scriptura in totatitatea ei.Tot asa si cei ce,dealungul Istoriei, au fost in contact as zice cu Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.


      Ce au fecut oamenii cu acest Cuvant? L-au ignorat cu desavarsire.Sunt oamenii azi ineresati de Cuvantul lui Dumnezeu Biblia? Iata deci judecata care se pronunta prin faptul ca se ignora acest Cuvant al lui Dumnezeu ca o scrisoare trimisa de Dumnezeu.Iata ca versetul ne arata ca, Domnul Isus care este lumina si odata venit in lume, fie la vremea aceia in trup de om ca al nostru dar fara pacat, fie acum pentru generatiile noaste supt forma Cuvantului scris.Se zice ca,cei care au ceva carte sunt luminati. Sa fie asa? Am vazut si din acestia care cu toata cartea pe care o aveau zaceau prin santuri. Si ce era trist ca mai si voiau sa dea invatatura, pe considerentul ca sunt cu carete, luminati.Singura Carte care aduce lumina este Cuvantul lui Dumnezeu Biblia.Aceasta Carte nu numai ca aduce lumina ,dar si schimba viata celui care este binecuvantat de Dumnezeu.Cu alte cuvinte, cel de care se indura Dumnezeu devine un om nou.Asa citim in 2 Corinteni 5:17.A foast unul care a vrut el sa creieze o specie noua de oameni dar a fost falimentar.Dece? Pentruca el insusi era un pacatos notoriu. Aceasta era un “savant” rus pe nume Pavlov. Ioan 3:19. Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunerecul decît lumina, pentrucă faptele lor erau rele.


      Vor avea oamenii vreo scuza in ziua judecati?Negresit ca nu.Versetul este destul de clar cu peivire la ce iubeste omul.Pentru o viata mizerabila pe care o traiesti ca om, te judeca si cei din jurul tau. Cu mult mai mult Cuvantul care este lumina care lumineaza in intuneric.Cum intelegem dar aceste cuvinte care pare ca nu se potrivesc? Iarasi trebuie sa ma intorc la ceia ce spun deseori de armonizarea a ceia ce citim.Domnul Isus aduce inatentia celor carora le vorbea atunci si noua generatiile de azi aceste cuvinte. Cuvinte, care sunt greu de inteles de cei mai multi.ca ceice nu văd, să vadă, Intrebarea se pune, daca vad, ce mai au acestia nevoie sa le aduci inainte aceste cuvinte? Trebuie facut distinctie intre a vedea fizic, literal si a vedea la modul spiritual.Cu acesti ochi stim totii ca nu avem nevoie sa ni se dea explicatie ce avem inaintea noastra, ce obiect anume.


      Dar nu de aceasta vedere vorbeste Domnul Isus aici in acest verset.Totul este pe fond spiritual. Si dupa cum toati oamenii fara exceptie sunt prin natura lor pacatoasa orbi spirituali,nu este de asteptat ca cineva sa poata vedea lucrurile tainice, spirituale. Dumnezeu da vedere unor orbi din multimea mare care se gaseste in lume. Cu alte cuvinte ,ii aduce la viata.Intelegem ca cel mort spiritual este si orb spiritual.Iata ca, Dumnezeu,se indura de unii si le da lumina sa poata vedea.Sunt multi care nu vor agreeia cu un astfel de gand desprins din Cuvant. Dece? Pentruca majoritatea se opresc la vederea aceasta fizica din acesti ochi de carne.Apoi, Domnul Isus mai aduce inainte o alta categorie de oameni;ceice văd, să ajungă orbi.“Sunt cei mai multi care se cred ca stiu ,inteleg ei ceia ce citesc din Cuvint. Indefinitiv, la acestia se refera Domnul Isus.


      Acestia, sunt o categorie de oameni, care spun ca ei sunt crestini si ca nu au nevoie sa le arate nimeni ca ei”vad”.Avem in Cartea Apocalipsei unde Domnul Isus vorbeste despre cei orbi dar care ei se considera ca vad. Vorbeste unora care se cred crestini. Apocalipsa 3L18…...şi doftorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii, şi să vezi. Si in versetul 17, vedem ca spune si de orb…. nenorocit, sărac, orb şi gol,In toate timpurile au fost orbi prin biserici, adunari, dar care se considera ca vad.Da, ei pot vedea la modul iteral cu acesti ochii de carne. Dar asa cum am spus,Domnul Isus nu avea invedere pe astfel de orbi fizici pe cei care se cred ca vad dar in realitate sunt orbi spirituali.Intelegem ca sunt orbi potrivit cu cuvintele pe care Domnul Isus le aduce inainte.ceice văd, Cu cat se cred ca vad cu atat mai mult se adancesc in intuneric.Sa luam seama ca, Domnul Isus vorbeste unora care sunt in biserica,adunare. Vedem asta in Cartea Apocalipsei destul de clar la afirmatia Domnului Isus catre biserica.
      
      Apoi, in zilele vieti Lui pamantesti erau destui religiosi care se credeau ca vad. Domnul Isus care ii cunostea destul de bine ca sunt orbi, le-a adus inainte acest adevar ca sunt orbi. Dece a facut-o Mantuitorul atunci la vremea aceia si dece s-a adresat si biserici din Laodiceia cu aceste cuvinte de orb?Iudeii din vremea Lui se credeau extrem de religiosi. Cei din Laodiceia nu gresesc daca spun ca toate bisericile dealungul istoriei aveau in componenta lor destui orbi,care sau incadrat in aceasta orbire spirituala de care vorbeste Domnul Isus.Daca privim in jurul nostru vom vedea destul de clar cati orbi sunt printre cei ce se strang laolalta.Si ce e mai trist ca, sunt chiar printre cei ce dau invatatura in biserica, adunare, cu ochii inchisi, adica orbeste.Lumina nu vine decat de sus dela Dumnezeu.Si asta printr-o relatie personala cu Dumnezeu produsa de nasterea din nou.Unii la modul firesc au luat acest verset ca un blestem din partea Domnului Hristos.Dar Mantuitorul nu a facut altceva decat sa le aratae starea in care se gaseste cei mai multi care se numesc ei insusi crestini.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: