sâmbătă, 26 martie 2016

Luca 14:25. Împreună cu Isus mergeau multe noroade. .......

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Luca 14:25. Împreună cu Isus mergeau multe noroade. El S-a întors, şi le-a zis:
      Intotdeauna Mantuitorul atragea la El multime mare din popor. Motivele erau multe dece acestia se tineau dupa El.Nu erau numai oameni simpli asa cum spun cate unii de azi ca numai ignorantiii, nestiutoriii se duc la pocaiti, sau il urmeaza pe Domnul Isus.Sigur asa cum am mai spus cu alta ocazie, erau si unii care profitau de mancare, de vindecare. Dar erau si unii rau voitori ,rau intentionati cu privire la Mantuitorul.Acestia erau Fariseii, Saducheii,Carturarii si poate alti care pur si simplu vroiau sa aduca tulburare. Acestia se numesc oameni de nimic. Împreună cu Isus mergeau multe noroade. Noroadele, cum le numeste Cuvantul, le vom vedea in nenumarate randuri cautandu-L sa afle une se poate gasi Domnul Isus.Daca era deoparte-a cealalta a mari si auzeau ca este acolo, faceau tot posibilul sa ajunga la El.Cati sunt azi interesati sa il caute ,sa vina sa auda ceva din Cuvant despre Domnul Isus?Nu suntem in necunostinta de cauza.Sunt oamenii doritori sa afle ceva despre acest Slavit Mantuitor? Nu am vazut asa ceva delungul vremi. Au fost numai putine cazuri pe care ni-le arata Scriptura.In rest oamenii prin natura lor sunt dezinteresati pentru sufletul lor.


  Numele acesta al Domnului Isus pentru cei mai multi starneste impotrivire.Luca 2:34……..şi să fie un semn, care va stîrni împotrivire.Vom vedea in versetul de mai jos ca insusi Domnul Isus le spune cuvinte care ar putea sa aduca impotrivire.Dar iata-L pe Domnul Isus ca, as zice, se intoarce brusc catre ei si le spune niste cuvinte care are sa mai micsoreze randurile celor care il urmau.El S-a întors, şi le-a zis:Vedem ce le spunea Domnul Isus acestora in versetul urmator.Acest verset aduce si azi confuzie printre cei care nu pot, nu sunt interesati de a adanci cuvantul lui Dumnezeu ca sa poatea intelege nu numai aceste cuvinte ale Domnului Isus dar si intentia Lui, de a le explica.Cei mai  multi in general se opresc la ce este de natura literala, fireasca. Ce le-a zis Domnul Isus celor care venea dupa El? Iata ce citim in acest verset’ 26. „Dacă vine cineva la Mine, şi nu urăşte pe tatăl său, pe mamă-sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăş viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu. Sunt multi, daca nu cei mai multi, care nu pot discerne din vorbirea Mantuitorului elementul esential.


      Adica, Mantuitorul, aducea in atentia oamenilor aspecte de natura fireasca ca sa poata fi facute mai usor de inteles cele spirituale, duhovnicesti.„Dacă vine cineva la Mine, Cei ce adancesc Cuvantul au mai dat si peste alte cuvinte ale Domnului Isus care ar aduce “contradictie”sau “neconcordanta”, in intelegerea fireasca. Iata un loc care deseori il pun ca referinta la planul de mantuirea al lui Dumnezeu;Ioan 6:44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, Atunci, dece mai spune Mantuitorul cuvintele din versetul 26.? Iata dece: Poti veni la Domnul Isus din propia ta initiativa la modul firesc?. Da, poti veni cum au facut-o unii de pe vremea Lui, ca si acestia carora le vorbea acum. Unii l-au ascultat si apoi l-au parasit. Sigur ca pe vremea aceia oamenii se tineau dupa El. Dar si azi sunt unii care se tin de locul unde se strang cei rascumparati, zicand ei ca, au venit la Domnul Isus. Sau o expresie care circula foarte mult este aceasta;”M-am intors la Dumnezeu” Dar nu se vede nici-o schimbare in viata lor.Am scris cu alta ocazie despre aceasta intoarcere. Prorocul Ieremia arata clar cum este cu intoarcerea la Dumnezeu.Nu dau locul ca sa provoc la cautarea lui.Ieremia spune; “intoarce-ma Tu si ma voi Intoarce”


 Dar acestia,nu implinesc cuvintele Domnului Hristos pe care le citim in continuare. 26.Domnul Isus aduce in atentia acest -daca-Acest cuvant cara cu el o conditie.Si cei mai multi se poticnesc, se incurca la cuvintele Domnului Hristos. Cum adica, sa urasti? Asa citim ca a spus Mantuitorul.Si inca pe cei apropiati ai tai din familie? E de neconceput asa ceva.Putea fi o pricina de poticnire,cum a fost si atunci cand Domnul Isus a spus unora ca daca nu mananca trupul Lui si nu bea sangele Lui nu are parte cu El.Unii ar putea sa spuna: Daca asa stau lucrurile, mai bine lipsa. Acestia nu au ajuns sa inteleaga adevaraul sens al acestor cuvinte. Ei se opresc la ce pot intelege ei la modul literal.Si cei mai multi aplica cuvintele Scripturi in viata lor la modul literal si se incurca in multe situatii pe care Scriptura ni le aduce inainte.Am spus cu alta ocazie ca, Cuvantul, ne arata ca cei rascumparati nu mai sunt firesti ci duhovnicesti. Nu este vorba de crestinatate.Deci in concluzie trebuie abordat partea Spirituala, Duhovnicesca a intelegeri a ceia ce citim.Chiar sa fi avut Domnul Isus in vedere ura acesta de care suntem deseori stapaniti ca oameni firesti?


   Nu, nu cred asa ceva.Ce vrea Mantuitorul sa aduca in atentie este in intelegerea  mea pe care o am prin armonizarea Cuvantului,, ca Domnul Isus se refera la; in Inima celui credincios nu trebuie sa fie  nimic si nimeni decat Domnul Isus.Dece asa? Daca gandim ceva mai adanc vom realza ca; Aceste relatii de familie sunt de natura pamanteasca. Cu alte cuvinte, sunt temporare, pentru un timp.Poate unii nu vor sa accepte asa ceva. Dar este o realitate de netagaduit ca,mai devreme sau mai tarziu ne vom desparti unul de altul. Fie Sotie, Sot,copii  sau parinti. Intelegem ca suntem impreuna asa cum ne-a asezat Dumnezeu ,dar temporar, pentru un timp. Dinpotriva, cu Domnul Isus vom fi pentru o vesnicie. Deaceia zic, Inima trebuie sa fie in totalitate pentru Mantuitorul.Iata cum pot intelege aceste cuvinte ale Domnului Isus care pot cadea greu pentru multi.Pentru noi cei de azi, relatia cu Domnul Isus este prin credinta data de Dumnezeu ca dar.Nu as vede nici-o nepotrivire intre relatia de familie si cea cu Scumpul nostru Mantuitor.


   Si una si alta is au locul lor bine stabilit de Dumnezeu. Una de familie pe fond firesc pamantesc si temporal. Apoi,si una cu Domnul Isus pe fond spiritual vesnic.Dorinta Inimi mele este ca Fratii si Surorile mele sa armonizeze Cuvantul si sa se ne bucuram impreuna (de lucrurile care par ascunse) ale lui Dumnezeu Tatal nostru.Iata ce spune Mantuitorul cu privire la aceste lucruri ascunse,tainice,greu de inteles.Luca 8:.10. El le-a răspuns: „Vouă v-a fost dat să cunoaşteţi tainele Împărăţiei lui Dumnezeu,....Taina are deaface cu lucrurile ascunse ale lui Dumnezeu.Am spus cu alta ocazie din acest verset.Sunt multe locuri, subiecte, care par destul de confuze pentru multi dintre noi.Sunt unele care fireste, par ca se  contrazic intre ele. Intrun posting am spus ca, Dumnezeu, nu a lasat in Cuvantul Lui,texte care sa creieze confuzie in mintea si Inima Copilor Lui.Cei firesti, sigur vor vedea lucrurile la modul firesc precum sunt ei.Dar cei nascuti din nou nu mai sunt firesti ci duhovnicesti.Cei nascuti din nou au doua indentitati sau doua firi. Una fireasca care trebuie neglijata tinuta la respect si una duhovniceasca pe care o hranesti pentru a trai vita de partasie cu fratii si personal cu Mantuitorul.  


       Sa nu fiu inteles gresit. Si cea fireasca care ne este trupul,trebuie alimentata cu hrana adegvata  la modul literal.Aceasta fire veche, carnala nu are parte de hrana spirituala..Numai cea Din Dumnezeu trebuie hranita spiritual.Sa intelegem mai bine ceia ce Domnul Isus spune cu privire la Iubire, am sa dau un exemplu. Si cred ca este destul de convingator ceia ce Mantuitorul vrea sa ne spuna.Sa presupun ca ma chiama la El azi. Ce voi zice? Mai lasama Doamne Isuse ca mai am de rezolvat anumite treburi? Vreau sa i-mi vad si copiii, nepotiii casatoriti? Intelegem noi ce vrea sa spuna Mantuitorul cu privire la (a ura pe cei dargi)? Sau cand ma cheama  voi primi cu bucurie ca voi fi curand cu Scumpul meu Mantuitor? Iata asa inteleg aceasta lepadare de sine, (de a ura). Sa fi gata sa te intalnesti cu Domnul Isus.Aspectul acesta arata unde I-mi este Inima.Este pentru El care este vesnic, sau pentru ai mei care sunt asa cum am spus ceva mai sus temporali, pentru o vreme.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: