sâmbătă, 14 mai 2016

Efeseni 5:24. Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos,................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Efeseni 5:24. Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.


         Acest subiect pe care l-a adus un Frate inainte,este unul care pentru multi este greu de inteles.Cuvantul in primul rand, ne vorbeste de Biserica, face referire la doua indentitati.Una este Biserica Vie a Domnului Hristos pe care El Insusi a spus ca o zideste. Adica, pune piatra cu piatra si face din aceste pietre o cladire.Iata cum Infatiseaza Ap, Petru aceasta Biserica(Casa) care este zidita din Pietre Vi, de Isusi Domnul Hristos. Ce va inseamna asta? Suflete care au fost nascute din nou au un caracter nou si o structura sufleteasca noua. Structura, pe care o aduc des pe acest Blog.Cine zideste aceste Pietre Vi? Sau cu alte cuvinte cine este Ziditorul? Matei 16;18……...voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.Spuneam cu alta ocazie ca, delungul vremii nu au putut sa o distruga apsolut nimeni.Iata ce spune Ap, Petru despre aceste pietre vi care sunt puse la dispozitia Domnului Hristos,de insusi Dumnezeu Tatal Lui.Ioan 6:44.


         Pe Domnul Isus, l-am numit Ziditorul care is construieste propia Casa duhovniceasca cum o numeste Petru1 Petru 2;5.Şi voi, ca nişte pietre vii, sînteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, ….Aceasta e Biserica vie In viata careia putem opserva ca,intradevar, Cei ce o compun sunt vi, pentru Dumnezeu si morti fata de pacat.Asa citim in;Romani 6;11…. Deci, asta este una din cele doua Indentitati denumita Biserica Vie.. Sa  vedem pe cea de a doua care este Vizibila si unde se merge la gramada.Aceasta biseica este construita de om, sau de oamenii, In care se vede  un caracter omenesc, Sau cu alte cuvinte, aranjamente omenesti.Ce vreau sa spun cu asta? Ca nu ai sa gaseti Viata printre acestia. Ma refer la viata din Dumnezeu.Dece? Pentruca sunt ziditi la aceasta cladire de oameni si din pietre moarte.Poate unora nu le place sa auda asa ceva. Dar atat timp cat intr-o astfel de biserica nu e viata, negresit ca rezultatul este moarte.


         Acum sa trec la ceia ce l-a Indignat pe Fratele in cauza care m-ia trimis ceva dintr-o scriere pe marginea acestui subiect; ………..surori care disprețuiesc învățătura Lui, acceptând minciunile diavolului care le îndeamnă să fie mândre ca să trăiască ca lumea,pângărind Adunările sființilor. Doresc sa fac o remarca in cazul acesta.Am mai spus si cu alte ocazii ca;”Nu inseamna daca ai calcat pragul unei Biserici,Adunari esti si o piatra vie.Sau daca calci acest prag de biserica in fiecare duminica,sau de anii buni de zile. Asta nu face dovada ca esti o persoana, care o poti numi Sora in Domnul Hristos. O poti numi, dar fara asteptari sfinte sa se vada in viata ei.Astfel de persoane care aduc cu ele lumea in biserica, adunare, nu au nimic de aface cu Ziditorul si pietrele vi.Cu alte cuvinte cu Domnul Hristos care zideste in continu la Biserica Lui pana ce va fi terminata.


         Se  scapa din vedere ca, aceasta Biserica, Adunare corporala, cum o numesc; “este o adunatura de oameni” care sunt motivati de diferite as spune, Interese pamantesti.Invocand ca fac parte din biserica.Am cunoscut pe unul din acestia care s-a pripasit, pe langa o biserica ca sa se casatoreasca.Si cazuri din aceste sunt destule. Poate fiecare dintre noi am avut ocazia sa vedem asa ceva.Sau sunt alte motive care ii fac sa vina in anturajul celor rascumparati.In vietile acestor femei si nu numai….Sunt si Barbati care nu se poarta decenti in Casa lui Dumnezeu. Cand aduc in atentie “decenta” acest termen nu se aplica doar la felul de cum te Imbtaci, ci si la Intreaga expunere pe care o putem afisa in fata Fratilor si a Surorilor.Sigur, dele Imbracaminte pana la ce fel de comportament arati in reletiile pe care le ai cu cei rascumparati, fie In adunare sau afara.


         Domnul Hristos, in cel ce a pus o viata noua, se vor vedea roadele acestei vieti noi. Cu alte cuvinte din Dumnezeu.Este trist pentruca multi se amagesc singuri ca ar fi pietre vi dar in realtate sunt moarte.Fie Femeie in cazul de fata sau Barbat care au fost nascuti din nou, se vede in viata noua pe care o pune Dumnezeu odata cu nasterea din nou cate-va elemente noi care nu pot scapa ne opservate de cei din jur.Pornind dela comportament in Imbracaminte,atitudini, vorbire,In toate aspectele vieti de traire printre oameni..Aceste aspecte care sunt noi, decente,sunt rezultatul unui caracter nou schimbat prin nasterea din nou. Sa stim ca aceste schimbari,nu le gasim decat in vietile celor rascumparati.Adica, transformati, adusi la o viata noua. Asa cum am spus, poti fi unii sau unele chiar dintre cei care parintii sunt credinciosi. Atentie ca, o astfel de educatie se primeste in casa parinteasca in primul rand. Biserica, Adunarea, nu este intentata de a face educatie cu caracter de bun simt. Biserica, Adunarea, are un singur scop de a se strange cei rascumparati.Am mai spus acest aspect si cu alte ocazii. Strangerea este in jurul Mantuitorului ,intrun cadru festiv de sarbatoare.


          Nu ne adunam pentru nimic altceva.O putem face in particular unde vrem dar nu In Casa lui Dumnezeu.Apoi ca sa faci dovada ca esti o fiinta noua in Domnul Hristos trebuie sa se gaseasca in viata ta acest caracter nou. Fie asa cum am spus Femeie sau Barbat.Fratele mi-a dat acest verset din Efeseni In care Ap, Pavel sfatuieste sotiile sa fie ascultatoare de Barbatii lor. Pana aici, asa citim. Dar pun o Intrebare la care merita sa reflectam cu seriozitate.Efeseni 5:24.…….. nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.Daca ne uitam cu atentie, vom sesiza aceste cuvinte pe care Apostolul le aduce inaintea nevestelor care spun ca sunt credincioase.în toate lucrurile.Sa nu uitam ca sunt si Barbati care le poate cere nevestelor lucruri care nu se Incadreaza in Cuvantul lui Dumnezeu.Atunci cum sa Intelegem acest verset?Este obligata nevasta sa asculte In toate lucrurile? Asa citim. Si la prima vedere asa pare ca trebuie aplicat in relatia de familie.Cred ca Apostolul se referea la barbatii tematori  de Dumnezeu.


         Daca este un sot care iubeste Cuvantul lui Dumnezeu , atunci va fi cu grija ce ii va cere sotiei lui.Am Intalnit, auzit, de persoane care erau casatorite si care nu aveau ca conduita a vieti lor cum ne invata Cuvantul.Deseori aduc In atentie armonizarea a ceia ce citim cu Intreaga Scriptura. Uite ca, avem si pentru acest verset din Efeseni un alt loc care aduce lumina in aceasta privinta.Coloseni 3; 18. Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri, cum se cuvine în Domnul.Tot Ap,Pavel le scrie si Colosenilor cu privire cum sa fie Nevestele ascultatoare de Barbatii lor;cum se cuvine în Domnul. Apostolul a omis in Efeseni sa specifice cum sa fie Nevestele ascultatoare.Simplu a spus;”sa fie în toate lucrurile. As presupune,Nevestele din Efes intelesese cum trebuie sa fie ascultatoare.Cum Sara numea pe Avraam domnul ei. 1 Petru 3;6. ca Sara, care asculta pe Avraam, şi-l numea „domnul ei“. Fiicele ei v-aţi făcut voi,  


         Celor din Colose,Pavel le aduce in atentie acesta specificare pe care o cupride in aceste cuvinte;în Domnul. Iarasi i-mi permit sa spun ca, nu se face diferenta intre cei nascuti din nou si cei care se numesc “crestini”Marea majoritate sunt acesti crestini care considera ca poate avea si lumea dar si Cerul.Sa luam seama si la nivelul de crestere spirituala.Nu poti cere unui copil sa inteleaga viata pana ce nu ajunge la maturitate.Tot asa stau lucrurile si cu Viata spirituala, duhovniceasca.Sunt trepte pe care orcare dintre noi trebuie sa le parcugem ca sa devenim maturi.Cand un suflet in care a lucrat Dumnezeu ajunge la maturitate, nu este necesar ca cineva , fie el si pastor, sa-i dea lectii de cum sa se imbrace, decum sa se compoarte in toate aspectele acestei vieti spirituale.Dumnezeu sa dea har tuturor nu numai Surorilor ci si Fratilor sa is evalueze felul lor de cum traiesc.Spre slava lui Dumnezeu sau suntem amestecati cu lumea.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: