vineri, 27 mai 2016

Psalmul 55;6. Eu zic: „O, dacă aş avea aripile porumbelului,aş sbura,............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 55;6. Eu zic: „O, dacă aş avea aripile porumbelului,aş sbura, şi aş găsi undeva odihnă!“


         Psalmistul gemea in launtru lui dupa un adapost. Dar nu dupa un adapost unde sa-si plece capul.Gemea dupa un adapost al sufletului.Avea o viata zbuciumata ca Imparat. Poate unii spun daca esti Imparat sau pe o pozitie de conducere ai o viata mai buna, mai linistita. Mai buna din punct de vedere material, poate da, dar nu si mai linistita.Cine alearga dupa astfel de pozitii fie in viata de toate zilele sau in Biserica, Adunare, nu va avea odihna.Asta numai daca esti unul care esti sensibil ca si Psalmistul.Daca esti atent daca sufletul iti geme.„O, dacă aş avea aripile porumbelului, Orce pasare are aripi. Dece se va fi oprit Psalmistul la aceasta pasare porumbel? Stim cu toti ca este o pasare gingasa,placuta si mai presus de toate ar un caracter bland pe care nu-l gasesti la alte pasari rapitoare.


      As Indrazni sa spun ca Porumbelul infatiseaza Duhul sfaint potrivit cu ce citim in;Matei 3;16. De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea cerurile s-au deschis, şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorîndu-Se în chip de porumbel şi venind peste El. Iata unde stia el ca poate gasi adapost.Psalmul 63;7. Căci Tu eşti ajutorul meu,şi sînt plin de veselie la umbra aripilor Tale.Nimic nu este racordat in Sfanta Scriptura la voia Intamplari. Iata dece, Psalmistul nu a adus in atentie un Vultur sau un Corb.Aceste pasari sunt rapitoare. Cu alte cuvinte, au in caracterul lor rautate, duritate.Simtea nevoia Psalmistul sa fie condus de Duhul Sfant intrun loc unde poate avea odihna.Si aceasta odihna nu putea fi decat;la umbra aripilor Tale.Suntem noi care spunem ca avem Duhul lui Dumnezeu multumiti de felul cum ne conduce in viata Duhul lui Dumnezeu? Avem noi odihna? Ne lasam noi condusi de Duhul lui Dumnezeu? Sau il opstructionam, sa nu-si faca lucrarea pe care Dumnezeu i-a dat-o de facut in viata noastra.


         Da, Poate aici am putea sa ne gasim in relatia cu duhul sfant;Efeseni 4;30. Să nu întristaţi pe Duhul Sfînt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. Iata cateva aspecte care ne fac ca noi insine sa vedem daca suntem calauziti de Duhul lui Dumnezeu. Esti agitat? Poate ai nevoie ca si Psalmistul de un loc de odihna.Doresti ca si Psalmistul acest loc de odihna?  Pslmii sunt poetici si ce bine ne fac ca ating coardele Inimi noastre.Negresit, a celor care sunt sensibili la Cuvantul lui Dumnezeu.Dar Psalmistul nu putea sa ajunga la acel loc de odihna pe care si-l dorea si exclama aceste cuvinte; aş sbura,  Stia el ca undeva se gaseste un loc de odihna.Cu alte cuvinte, m-as urca in vazduh, in aer,sa pot ajunge la acel loc de odihna.Unde sa stau linistist si sa ma odihnesc Pe pamant nu se gasesc locuri de odihna. Chiar daca am putea spune; “ uite am dat peste un loc unde ma pot odihni la modul literal.” Acestea sunt de scurta durata. Dar nu de odihna aceasta fizica vorbeste Psalmistul.


         Cel ce iubeste pe Dumnezeu, simte aceasta nevoie de odihna a sufletuli.El simtea nevoia sa aiba odihna launtrica, sufleteasca.Ce facem noi cand suntem tulburati, agitati,Avem si noi dorinta ca Psalmistul sa ne ridicam in vazduh, in aer, sau cautam in continuare odihna aici pe pamant?Ma refer la, a ne ridica din starea de coplesire care ne poate duce pana acolo ca sa nu avem odihna sufleteasca.
Psalmistul nu avea un Mantuitor in care sa-si gaseasca odihna.Cei rascumparati au acest loc, gasesc in Scumpul lor Mantuitor odihna pentru suflet..Este o cale pe care Psalmistul nu o cunostea la vremea lui, care ducea la aceasta odihna. Cale pe care o arata Prorocul Ieremia; Ieremia 6;16….., care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!“ Dar aceasta cale ca sa o cunosti trebuie ca Dumnezeu sa-ti puna piciorul pe ea.Prorocii instintau poporul care deseori se abateau dela voia lui Dumnezeu.


         Fara Dumnezeu, ei nu vor avea odihna.Prin acest fel de a se purta duceau lipsa de odihna sufleteasca.Dar nici pe cea fizica nu o aveau departe de Dumnezeu. Vrasmasii nu le dadeau ragaz. In continu ii amenintau. In felul acesta nu poti avea odihna de niciun fel.Insusi Domnul Isus vorbeste de aceasta odihna pe care nu o gasesti decat in El.Matei 11;29..şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.Nu este necesar sa dorim ca Psalmistul sa sburam la modul literal. Nici el nu Inteleg ca veda la modul literal aceasta odihna pe care o dorea, o tanja. Dar asa cum am spus psalmii sunt poetici. Stia ca numai la Dumnezeu poti gasi odihna pentru un suflet zbuciumat. Pentruca cei rascumparati au acest Duh Sfant al lui Dumnezeu care ne conduce necurmat la odihna in Domnul Isus.Sborul nostru este acesta; a ne deslipi de preocuparile acestui pamnt si a ne inalta privirea spre Cer unde este Scumpul nostru Mantuitor.


         Era convins Psalmistul ca daca sboara deasupra,va da si peste odihna dorita de sufletul lui.şi aş găsi undeva odihnă!“Cel rascumparat gaseste odihna asa cum am spus in Domnul Isus si inca permanenta.Aceasta odihna data de Mantuitorul este permanenta. Depinde numai de un sigur lucru,anume;”Daca ai o partasie stransa cu El”.Cu alte cuvinte, permanenta.Daca vrei sa ai lucrurile acestei lumi, sa sti ca te lipsesti de odihna sufletului. Si uneori chiar si de cea a trupului.  Daca esti unul care il iubesti pe Domnul Isus, atunci nu te va preocupa aceste lucruri pamantesti care iti aduc oboseala.Si fizica dar si sufleteasca. Spuneam cu alta ocazie despre aceste oboseli fizice si sufletesti. Daca pentru cea fizica spuneam ne putem odihni si ne revenim, pentru cea sufleteasca nu este decat un singur remediu sa fim in partasie continua cu scumpul nostru Mantuitor.Te vei rezuma la strictul necesar si vei lua mai mult grija de a te odihni in Domnul Isus, In Cuvantul Lui.


         Nu poti avea si lumea si Cerul.A  Incercat un tanar cand a plecat dezamagit din naintea Domnului Isus. Cei rascumparati sunt in asteptare sa ajunga acasa la Tatal in Cer.Pamantul este o calatorie temporala cu Intrebuintare de scurta durata.Avem nevoie doar de strictul necesar.Defapt Cuvantul ne instinteaza ca cei ce vor mai mult din ale pamantului, se vor strapunge singuri 1Timotei 6;9.Cei ce vor să se îmbogăţeasca
dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite..Negresit, ca au aceste cautari pamantesti si rasfrangere asupra sufletului, care va fi tulburat. Iata dece Psalmistul nu gasea odihna pe pamant. Constient fiind,stia ca undeva sus este odihna dorita de sufletul lui. Dar Iata ca pentru noi a venit Domnul Isus in care gasim, avem, odihna pana vom ajunge in casa Tatalui.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni, in asteptarea intalniri cu Scumpul nostru Mantuitor,In care ne odihnim pana atunci cand ne va lua la El.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: