luni, 30 mai 2016

Deutronom 5;11. Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău;.................


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Deutronom 5;11. Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.
Exod 20;7. Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.

         Cand citim Cuvantul cu atentie si cu un duh zmerit, atunci abia realizam ca suntem binecuvantati din ceia ce citim.Daca cineva se apropie de acest Cuvant al lui Dumnezeu, cu un duh de ignoranta, sau de mandrie spirituala, atunci Dumnezeu nu ia seama la astfel de oamenii chiar daca ei pretind ca sunt slujitori ai lui Dumnezeu.Avem exemple destule in Cuvant,cand Dumnezeu si-a intors fata.Multa atentie ar trebui sa dam la felul de cum ne apropiem de acest Cuvant Sfant, si cum ne raportam la el.Ne raportam ca un rob al lui Dumnezeu? Atunci vom fi binecuvantati.Un aspect pe care l-am sesizat la unii din cei ce pretind ca au predici extraordinare,dar care ajung in vorbirea lor sa ia Numele lui Dumnezeu, al Domnului Hristos in desert. Poate fiecare dintre noi am fost martori la astfel de predici care au un continut gol spirituala.Se vor gasi si unii care nu vor accepta ceia ce spun. Dar este irelevant din moment ce le plac vorbaria goala si fara esenta spirituala.

         Este o pagina pe internet pe care cred ca mai toti avem cunpostinta de ea. Se numeste;G+ pe care se posteaza vrute si nevrute de fiecare care vrea sa o faca. Adica, copiaza della unul sau altul si le posteaza. Dar fara sa analizeze daca sunt in continutul lor demne de a fi citite de cei credinciosi, sa nu spun copii ai lui Dumnezeu.Nu sunt impotriva de a impartasi din ceiea ce un frate sau o sora scrie. Dar nu pot fi de acord atat timp cat nu reflecta ceia ce Scriptura ne invata.Daca I-mi place mie, asta nu Inseamna ca si altora le place.Sunt Fratii si Surori care apreciaza Cuvantul sfant si care sunt interesati sa citeasca, sa auda, cuvinte pline de respect la adresa Domnului Hristos.Versetele de mai sus ne vorbesc amandoua cu acelasi continut.Despre ce anume?Să nu iei în deşert Numele Domnului, Poate pentru unii fie ei si asa zisi crestini nu le se pare grav aceasta fraza pe care O gasim scris in Cuvant si Inca de doua ori.

         Aceste cuvinte earu pentru Israeliti cuvinte de instintare, de avertizare. Dar cum sunt ele si pentru noi azi? Au ele acelasi rasunat in inimile noastre? Cad ele cu greutate in gandirea noastra?Să nu iei în deşert. Ce ar Insemna sa iei in desert? Nu Inteleg ca as gresi daca as spune ca;Cuvinte care compromit, care lezeaza la as zice demnitatea lui Dumnezeu si a Domnului Hristos. Sau cu alte cuvinte, atinge sfintenia lui Dumnezeu si a Domnului Hristos.Aici se vede seriozitatea pe care o avem fata de Cuvantul lui Dumnezeu, de felul cum ne adresam. Pe acest G+ de care spuneam mai sus. Iata ce titlu al nuni pastor a fost postat. Would Jesus Wear a Rolex.Cand pronuntam numele scump al Domnului Hristos trebuie sa fie cu reverenta.Dece? Pentuca este Domnul vieti.Este Mantuitorul nostru.  Daca e, arunci nu ne permitem sa luam Numele Lui in desert, cum a facut-o acest pastor.

         Tradusa Intrebarea este asa; va purta Isus un rolex? Acesta vrea sa spuna de un ceas de marca.Am spus cu alta ocazie ca cei mai multi in “predicile” lor aduc cuvinte de umplutura. Dece face ei asta? Pentruca duc lipsa de inspiratie divina din Cuvantul sfant. Asa au fost invatati si asa spun si ei altora.Nu au nimic de aface cu starea de copil al lui Dumnezeu care doreste sa se hraneasca cu ce este scris in Cuvant.Daca cautam aceasta fraza spusa de aceasta in Biblie, nu vom da peste astfel de cuvinte.Iata ce inseamna sa iei numele lui Dumnezeu, al Domnului Hristos in desert.Prin umplutura pe care o aduci Inaintea Fratilor si a Surorilor.Poate pentru cei mai multi pare ceva normal sa aduci cuvinte de umplutura.A sta strict in Cuvantul lui Dumnezeu, spuneam cu o alta ocazie necesita in primul rand sa Faci dovada ca Iubesti acest Cuvant sfant.Ce sa nu iei in desert?Numele Domnului, Dumnezeului tău;

         Ei bine, Israelitii au luat numele lui Dumnezeu in desert dealungul Istoriei zbuciumate pe care au avut-o si inca o au.Nu au tinut cont de Numele Lui cel sfant. Dar ce, azi nu sunt si din acestia care iau in desert? Uite, unul este acesta care a pus acesta Intrebare fara pic de teama fata de numele scump al Domnului Isus; Would Jesus Wear a Rolex ? Scriptura ne arata ca, va veni si un timp cand toate lucrurile se vor sfarsi.Cei ce vor fi luat numele Mantuitorului in desert,vor fi responsabili.Atunci, se va aplica acea pilda care ne vorbeste de cele zece fecioare. Matei 25;12.12. Dar el, drept răspuns, le-a zis: «Adevărat vă spun, că nu vă cunosc!»Doamne, Doamne au zis ele;deschidene!Apoi, la insistentele lor, le va raspunde Domnul Isus;Matei 7;22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?“

          As adoga si pozita de pastor pe care acesta, ca si multi altii ca el,o aduc in fata, compromitand Numele Domnului Hristos.Acestia ar spune;Nu am pastorit noi turma?Si Domnul Isus ar spune; Care turma? Oile mele nu va cunosc.Si asa cum am citit mai sus,Nici Mantuitorul nu cunoaste pe cei ce i-au luat Numele in desert.El le va spune;că nu vă cunosc!»Iata ce urmare are aceasta atitudine de a lua In desert numele Lui; Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui. Consider ca, acestia sunt iresponsabili de cuvintele pe care le scot pe gura si le adreseaza Fratilor si Surorilor, fie in vorbire sau In scris.Dar orcum, vor plati pentru acest mod de a aborda in predicile lor, luarea in desert a numelui scump al Domnului Isus.Uite cu astfel de hrana se hranesc Fratii si Surorile care participa la strangerile la olalta. Si Ironic, mai numesc aceste locuri ca ar fi dupa ei  ;”casa lui Dumnezeu”Cata lipsa de a vedea realitatea Cuvantului lui Dumnezeu.Dar asta e.Majoritatea le place astfel de vorbire,deacea si vin.

         As mai aduce in Incheiere un aspect pe care l-am mai spus si cu alte ocazii. Cand te adresezi Scumpului Mantuitor cu”Isus” arati doua lucruri care nu se incadreaza in felul de a vorbi a celui credincios.Pentruca un rascumparat nu-si permite sa se adreseze cu cuvinte de umplutura.Iata aceste doua atitudini;1) Fie ca in mintea celui care se adreseaza in felul acesta este lipsa de respect pentru Mantuitorul,se aseaza pe aceiasi treapta cu El. Sau, in ultima instanta nu-i este Domn al vieti lui.Am mai avut discutie cu unii care in felul acesta trata Numele Domnului Hristos.Si asa au auzit prin Biserici si asa il practica si ei.Dar acestia fac parte din cei care citesc Cuvantul fara Interes de a vedea ce pot desprinde din ceia ce citesc.Am adus si aduc si acum in atentie pe Toma cum se adreseaza el Domnului Isus.Ioan 20;28. Drept răspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!“Am intalnit multi care se dadeau crestini dar care nu au aceste cuvinte pe buzele lor pe care Toma le exprima inaintea Mantuitorului.Iata dece fac diferenta intrede Biserica, de adunatura si intre Copiii lui Dumnezeu nascuti din nou. Acestia ca copii ai Lui, se strang in jurul Domnului Isus, nu In jurul pastorului.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: