miercuri, 1 iunie 2016

Geneza 18;23. Avraam s-a apropiat, şi a zis: ...............


f43bd-picture1bibliacutrandafir


Geneza 18;23. Avraam s-a apropiat, şi a zis: „Vei nimici Tu oare şi pe cel bun împreună cu cel rău?“
24. Poate că în mijlocul cetăţii sînt cincizeci de oameni buni: …..

  Aceste versete ne arata cum Avraam a mijlocit, Intervenit, Inaintea lui Dumnezeu pentru Sodoma.Au venit la Avraam doi trimisi ai lui Dumnezeu sa il instinteze ce va face Dumnezeu cu aceste doua cetati Sodoma si Gomora.Avraam avea in Sodoma pe Nepotul lui pe Lot cu familia lui.Avraam nu le avea in vedere pe aceste doua cetati.El era preocupat de viata lui Lot care si-o chinuia in mijlocul acestor oameni rai si ticalosi. Ap, Petru ne arata putin despre acest Lot,cine era el si cum is ducea viata printre acestia unde locuia.2 Petru 2; 7. şi dacă a scăpat pe neprihănitul Lot, care era foarte întristat de viaţa destrăbălată a acestor stricaţi; Cu alta ocazie am spus ceva mai mult despre Lot. El si-a ales locul unde sa traiasca. Acum suporta consecintele alegeri lui. Nu vreau sa ma mai opresc la felul cum si noi alegem in viata lucruri sau locuri care ne fac viata amara. Si nu rareori platim scump acest pret, de a nu-l Intreba pe Dumnezeul nostru inainte de a lua o astfel de hotarare, care atrage dupa ea si plata unui pret cum am spus.

     Sau sa folosec aceste cuvinte pe care Apostolul Petru le spune despre Lot;In acesta traducere spune ca;era foarte întristat In alta traducere spune ca; Is chinuia viata. Ca oameni, suntem tentati, Impinsi, de firea veche sa alegem ceia ce mai tarziu,ne va face viata mizerabila.Ca Copii ai lui Dumnezeu, avem Cuvantul  calauza si Duhul sfant dat De Dumnezeul nostru pentru a ne instinta din timp.Doresc sa spun cate-va ganduri pe marginea unui articol trimis, si pe care l-am citit. Scris de o credincioasa,al carui tata ste “mare” evangelist. Dar care este preocupata de Starea spirituala a Americi, ca Tara. Ea vede America ca nu mai este asa cum era cum o stia ea in copilaria ei.Un adevar apsolut. Toate tarile, Intreaga lume, s-a degradat.Iata ce spune ea ca acest titlul la articolul ei;”Dumnezeu is  intoarce fata dela America si o va pedepsi”Nu e rau sa fim preocupati de tara in care traim,sa o aducem Inaintea lui Dumnezeu in rugaciune. Si atat; In rest Dumnezeu face ce crede de cuvinta.El are un plan stabilit pentru toate lucrurile, si-l va Indeplini.

    Dar daca ne uitam cu atentie la felul cum Avraam mijloceste si care este motivatia lui, de a mijloci inaintea lui Dumnezeu, vom Intelege ca; “Avraam avea in vedere pe Neprihanitul Lot”Autoarea scapa din vedere aceste doua versete pe care Scriptura le aduce In atentia noastra ca copii ai lui Dumnezeu.Iata-l pe Avraam ce face;Se apropie de Dumnezeu care Ii va asculta cererea lui cu privire la Lot.Avraam s-a apropiat, şi a zis: Zic, cu privire la Lot ca avea invedere Avraam pe Nepotul lui nu cetatile pe care Dumnezeu, orcum le va nimicii in timpul  stabilit de El.Ce a zis Avraam lui Dumnezeu? I-a pus aceasta Intrebare;„Vei nimici Tu oare şi pe cel bun împreună cu cel rău?“ Cel bun, sau in Intelesul Scripturi este cuvantul de cel “neprihanit”Sigur ca Avraam stia de bunatatea lui Dumnezeu dar stia si de mania Lui care avea sa si-o arate fata de aceste doua cetati.Inteleg ca erau mai multi care strigau catre Dumnezeu.  Numarul celor ce strigau s-a mărit spune Dumnezeu.I El nu va Intarzia sa pedepseasca acest pacat si impreuna si aceste doua cetati Sodoma si Gomora.

      Iata ce citim cum de a ajuns inaintea lui Dumnezeu aceste strigate; versetul 20Strigătul împotriva Sodomei şi Gomorei s-a mărit, şi păcatul lor într-adevăr este nespus de greu.Si azi sunt oameni morali care nu sunt credinciosi in sensul cum i-am putea vedea noi.Si acestia detesta acest pacat, acest comportament neleguit.Avraam ii pune aceasta Intrebare;„Vei nimici Tu oare şi pe cel bun împreună cu cel rău?“ Este adevarat ca traiesc impreuna si cei buni si cei rai.Si ca Dumnezeu da ploaie si peste cei buni si peste cei rai.Matei 5;45….căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.Dar Dumnezeu, va separa pe cei buni, neprihaniti de cei rai, neleguiti,asa cum l-a separat pe Lot.Cuvantul nu ne arata daca au mai scapat si altii care strigau. Dumnezeu se opreste la ce e neprihanit la Lot.Ce Interes avea Avraam de a Insistat pe langa Dumnezeu? Era el preocupat de aceste cetati? Ce ne motiveaza pe noi cei care spunem ca suntem ai Domnului Isus?

     As face o paralela cu cei rascumparati ai Domnului Hristos.Ei traiesc in mijlocul oamenilor care nu se tem de Dumnezeu.Dar asa cum am spus vor fi fost si oameni morali care strigau. Si azi intalnim oameni care detesta acest pacat.Asta nu Inseamna ca vor fi salvati Impreuna cu cei rascumparati.Dumnezeu se uita sa salvese pe cei neprihaniti.Autoarea nu a realizat, sau a dat uitari, ca in America sunt si Copii ai lui Dumnezeu, si ca,Dumnezeu, nu-si va intoarce fata dela acesti copii pe care i-a nascut din nou.Dumnezeu are Copiii lui peste tot in lume. Iata ce citim in ev, dupa Ioan 11;52……... ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi. Inainte de a nimici cetatile Sodomei si ale Gomorei,Dumnezeu la scos, la salvat, pe Lot din mijlocul acestora.Dumnezeu va aduce distrugerea si peste acest pamant asa cum a facut-o si cu aceste Cetati.Lucrul acesta Scriptura ne arata ca se va intampla in ziua aceia care e chemata “Ziua cea mare de razbunare a Domnului”

      Dar nu Inainte de ai culege pe cei rascumparati ai Lui.Matei 24;31. El va trimete pe îngerii Săi cu trîmbiţa răsunătoare, şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vînturi, dela o margine a cerurilor pînă la cealaltă. In versetul 24, citim cum aduce Avraam inaintea lui Dumnezeu acest numar de cincizeci, insistand Inaintea Lui Dumnezeu pana la acest numar infim de zece.Presupun ca s-a oprit la acest numar in care se Incadra familia lui Lot. Pentruca ,Avraam nu a mai continuat sa micsoreze numarul cum a facut mai Inainte.Dumnezeu i-a ingaduit acest numar de zece.Avraam stia ca gaseste Indurae la Dumnezeul lui.Deaceia a tot Insistat.Iata dece spun ca Autoarea scapa din vedere pe cei rascumparati, pe cei Neprihaniti pe care America Ii are in mijlocul ei, care is duc viata In mijlocul celor neleguiti.Ea scapa din vedere de ai aduce inaintea lui Dumnezeu pe acesti rascumparati, neprihaniti,cum a facut Avraam pentru Neprihanitul Lot.Aceasta ar trebui sa fie preocuparea ei si nu numai a ei, ci a tuturor rascumparatilor Domnului Hristos.De a aduce inaintea lui Dumnezeu pentru protectie pe Fratii si Surorile lor care traiesc Imprastiati peste tot in lume.

      Autoarea, este preocupata de America. Dar am vazut ca Dumnezeu are pe tot pamantul, in toate tarile rascumparati, alesi ai Lui.Scriptura ne arata ca va fi o zi de razbunare a lui Dumnezeu,si ca toate lucrurile se vor sfarsi. Cu alte cuvinte, Dumnezeu va face o noua creiatie care va cuprinde un cer nou si un pamant nou. Si citim ca pe acest pamant nou va locui neprihanirea. Cu alte cuvinte, cei neprihaniti, care au fost salvati.Asa citim in; 2 Petru 3; 13. Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pămînt nou, în care va locui neprihănirea.Ma Intorc putin la ceia ce spune aceasta credincioasa despre America ca Tara. Nu realizeaza ca, Dumnezeu,se ocupa in mod deosebit de Copiii Lui.Asa s-a ocupat de Neprihanitul Lot, si asa fece El si acum In vremurile acestea dela urma cu alesii Lui.Traim vremuri in care putem vedea ca, sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape. Potrivit Cuvantului, Neleguirea trebuie sa ajunga la apogeu.Copiii lui Dumnezeu sunt indemnati sa is ridice ochii spre cer.Ca izbavirea lor este aproape.

      Nu vreau sa fiu inteles gresit.Nu critic, dar vreau sa aduc in atentie lipsa de cercetare prin armonizare a Cuvantului.Nu este rau sa ne rugam pentru tara in care locuim. Dar ca unii care cunoastem planul lui Dumnezeu de mantuire, trebuie sa fim atenti si sa citim cu atentie sa nu ne departam de ceia ce e scris.Asa s-au developat dealungul vremi fel de fel de Invataturi care nu au suport Biblic.Scriptura este destul de clara cu privire la evanimentele care se vor Intampla in zilele dela urma.Si cum cei rascumparati se vor Intalni cu Scumpul lor Mantuitor. Unde se vor Intalni? Sunt si din acestia care sustin ca pe pamant. Dar nu au acoperire din Scriptura.Iata locul unde se vor intalni alesi Lui cu Mantuitorul, 1 Tesaloniceni 4;17. Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.Si evangelistii ne vorbesc de norii cerului ca Intalnire cu scumpul nostru Mantuitor,Am dorit sa scot in evidenta preocuparea lui Dumnezeu Tatal nostru de cei rascumparati ai Lui.Nu de o anumita Tara,cum vede Autoarea articolui de fata.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: