luni, 6 iunie 2016

Iuda 1;3. Prea iubiţilor, pe cînd căutam cutot dinadinsul să vă scriu................

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Iuda 1;3. Prea iubiţilor, pe cînd căutam cutot dinadinsul să vă scriu despre mîntuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna.


Autorul acestui articol!

Am primit scrisoare foarte pertinentă de la un tânăr creștin care timp de câțiva ani a slujit pe Domnul cu râvnă, dar care a fost măturat de un val de îndoieli și dus pe marginea pierderii credinței și a speranței.


         Acest paragraf l-am copiat dintr-o scriere destul de lunga a unuia care dadea sfaturi unui tanar. Acest articol l-am primit.Daca il citim cu atentia, nici acesta care se crede sau se credea ca-i va putea fi de ajutor tanarului,nu stiu ce sfat ar fi putut sa-i dea.Nu stiu in timp cand a avut loc aceasta discutie. Zic, Acesta credea ca, poate sa-l incurajeze pe acest tanar. Cand vrei sa te ocupi de un tanar te ocupi asa cum o facea Ap, Pavel cu Timotei inainte de al trimite in lucrare.Cu alte cuvinte, tanarul trebuie sa fie stabilit deja din punct de vedere emotional.Apoi,de a avea cunostinta din Cuvant. Si in ultima instanta de o relatie personala cu Domnul Isus.In toate domenile trebuieste mai Intai sa fi Instruit in domeniul respectiv.Nu stiu cine a fost acesta care vroia sa dea sfaturi,care nu corespund cu Cuvaintul lui Dumnezeu. Si nu stiu nici cine a foast tanarul respectiv.Am spus, daca citim cu atentie si bine inteles daca cunoastem cat de cat din cuvantul lui Dumnezeu vom vedea ca;Credinta nu se poate pierde numai cu conditia daca esti sfant.


         Asa cum citim in ep, lui Iuda in verestul de mai sus:Nu Inteleg aceste cuvinte pe care le-am copiat;marginea pierderii credinței. Acestea sunt jocuri de cuvinte. Credinta a fost data dată sfinţilor odată pentru totdeauna.Ce vrea sa spuna  persoana respectiva cu; marginea...Cel nascut din nou este socotit de Scriptura sfant, pus deoparte pentru Dumnezeu. Acest cuvant de sfant, am mai spus si alta data ce inseamna. Asa cum califica Sfanta Scriptura nu cum spun oamenii.Ca sa fi unul care ai fost; pus deoparte pentru Dumnezeu.Trebuie mai intai Dumnezeu sa te fi nascut din nou, care este un proces divin nu omenesc. Cu alte cuvinte, aparti Lui Dumnezeu ca si proietate vesnica.Cat aparti lui Dumnezeu daca te-a nascut din nou si esti sfant? Este o limita in timp dictata de aceasta marginea a credintei?Am spus vesnic.Nu citim de marginea credintei ca si o margine a unei gropi. Citim ca sfintilor le-a fost data odata pentru totdeauna.Credinta data va Inceta In structura noua a celor rascumparati,numai atunci cand vom ajunge in Casa Tatalui.


         Dece va inceta atunci credinta? Pentruca il vom vedea asa cum este. Si ce se vede nu mai este nevoie de credinta.Cunoastem definitia credintei.Evrei 11;1. Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile cari nu se vad.Apoi, respectivul continua;care timp de câțiva ani a slujit pe Domnul cu râvnă, Nu analizez eu ravna tanarului. Cand Dumnezeu chiama in lucrare pe un rascumparat al Lui, il pregateste inainte de a fi trimis.Cu alte cuvinte, se ocupa de el ca sa aiba intreaga putere de a se deslipi de ceia ce ar putea sa-l derute in lucrare.Sau cum citim ca;a fost măturat de un val de îndoieli.Nu stiu cine este acest tanar. Eu vorbesc la modul general de cei care cred ca sunt chemati in lucrare pentru Dumnezeu.Am avut ocazia sa vad destui care aveau un entuziasm mare si au terminat lementabil. Nu numai tinri ci si maturi ca varsta, nu maturi in credinta.să luptaţi pentru credinţa,


         Am auzit pe unul care mai ca nu striga dela amvon apasand (pressing) pe aceste cuvinte de a lupta. Dar nu facea nici-o rxplicatie cum intelege el acest verset  de a lupta.Acesta vorbea la o Intalnire cu tinerii. Nu stiu ce au Inteles acesti tineri din ceia ce acesta le spunea.In decursul istoriei crestine au fos perioade precum Inchizita care au pus mana pe arme.Cum sa lupti pentru aceasta credinta care e pusa in inima de Dumnezeu?Ma depaseste a Intelege la modul literal.Am spus cu alta ocazie despre aceste cuvinte de a lupta pentru credinta mai pe larg.Sa lupti, inseamna sa traiesti potrivit cu chemarea pe care ai avut-o.Asa citim in; Ep, catre Efeseni 4;1.Facand dovada In viata traita,ca aceasta credinta primita ca dar lucreaza in viata  noua.Nu stiu daca aceasta scrisoare catre tanar este reala sau alegorica.Oricum ar fi nu se raporteaza la Cuvantul lui Dumnezeu.Poti sa te aventuriezi in aceasta lucrare a Domnului din propia ta initiativa.Cuprins de emotii si dece sa nu o spun ,si de interese materiale.Cunosc cazuri si deaceia vorbesc. Nu sunt in necunostinta de cauza.


         Un caz care mi-a venit in minte acum este acesta pe care il relatez pe scurt.Asta numai ca sa vedem cum stau lucrurile poate cu cei mai multi.Unul care in tinerete, vestea Cuvaintul. Asa mi-a fost relatat de unul care il cunostea bine.Peste ani i-a murit sotia. S-a casatorit din nou cu o credinciosa care nu fusese casatorita. Apoi, peste doua luni s-a divortat de sora respectiva.Si s-a dus cu cortul cum spuneam cu alta ocazie la Aventisti si s-a casatorit acolo.Fiecare poate sa analizeze acest caz in lumina Cuvantului lui Dumnezeu.Cand esti chemat de Dumnezeu in lucrare, El te va sprijini. Cand te duci tu nechemat.te duci pe pornirea ta fireasca.Cand te cheama Dumnezeu,se si obliga fata de El insusi sa te sustinna sa nu-i compromiti numele Lui cel sfant.Iata ce spune cel care vroia sa il imbarbateze pe acest tanar;a fost măturat de un val de îndoieli  Cine sa te mature din mana Lui cea puternica? Nu este forta care sa poata sa-l smulga pe un rascumparat al Domnului Hristos din mana Lui.


         Traim in acest trup plini de slabiciuni.Valuri vin in viata dar daca, la carma corabiei tale este Domnul Isus,valurile se vor stinge la glasul Mantuitorului. Am spus cu alta ocazie ca; cel rascumparat este tinut de ambele maini. De cine este tinut? Am spus cu alta ocazie,de Dumnezeu de o mana si de Domnul Isus de cea lalta mana.Ioan 10;28. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea.Apoi, si in 29. Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decît toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu.Ce vreau sa spun ,este ca fiecare ne cunoastem personal in parte.Dar si ce se framanta in launtru nostru.I-mi este greu daca nu imposibil sa inteleg ca, atunci cand Dumnezeu chiama in lucrare te lasa sa fi atacat de forte le intunericului sau de fortele care sunt in firea veche.A merge in lucrarea de a vesti Cuvantul, in primul rand trebuie sa te cunosti pe tine Insuti, sa te analizezi sincer inaintea lui Dumnezeu. Apoi sa ai Incredintarea ca esti acceptat de El ca unul care te califici pentru a lucra in Via Lui.


         Am intalnit din acestia asa cum am spus mai sus,care au sfarsit lementabil.
Nu este o lucrare usoara, ca oricare alta lucrare. Aici in acest camp de lucru se da cea mai mare batalie, se concentreaza toate fortele intunericului. Luppta este intre sfinti,Oameni ai lui Dumnezeu, si fortele celui rau.Sau fortele Intunericului. Sfintii ca sa folosesc cuvantul din versetul de mai sus din Iuda, sunt echipati, protejati de Dumnezeu.Au fost cazuri in Istoria crestina cand Sfintii au ajuns la martiraji ne fiind doborati de Indoiala ca, Dumnezeu ii va abandona.Am simtit nevoia in urma celor primite sa spun cate-va ganduri cu privire la; Pierderea credintei sau Indoielile care se zice ca ar slabi credinta. Sa fim atenti care credinta poate fi slabita. Cea fireasca care am adus-o in atentie cu alta ocazie. Pentruca, cea data de Dumnezeu sfintilor ca dar este pentru totdeauna. Efeseni 2;8.Aceasta este protejata de Insusi Dumnezeu care a dato odata pentru totdeauna.Dar, cel ce vroia sa incurajeze pe tanar a mai adus in atentie si acest cuvant;și a speranței.Speranta sau nadejde, sau (hope) Nu vreau sa spun prea mult de aceasta nadejde ca as dori sa vedem ce spune Cuvantul nu ce spun eu despre nadejde;


         Acest verset este destul de concludent.Romani 5;5. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.Daca citim cu atentie acest verset din Romani, vom realiza trei aspecte pe care nu le putem ignora. Anume;1)Nadejdea pusa  nu înşală, .Apoi, 2)Vedem dece nu Insala.Pentruca, dragostea lui Dumnezeu a fost turnată.Si 3),unde putem vedea  cine calauzeste pe cel ce a fost chemat in lucrare pentru Dumnezeu.Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.Aceste trei sunt ignorate, neglijate, nu numai de cei ce vor sa fie in lucrare. Dar si de cei care nu pot distinge intarea omului ne chemat de Dumnezeu, sa lucreze in via Lui Dumnezeu.Vierul is alege singur lucratorii la via Lui.Iata dece spun des; Fati o profesie si fi un martor al Domnului Hristos,printre cei ce sunt cu tine in serviciu, in socetate.In felul acesta vei lucra mult mai mult decat ai gandi.Dar nu vei primi nimic omenesc ,decat bucuria ca esti un martor al Domnului Hristos, printre cei ce pier intr-o lume care zace in Intuneric.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: