vineri, 17 iunie 2016

Fapte 11;26. şi, cînd l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii,...........

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Fapte 11;26. şi, cînd l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii, şi au învăţat pe mulţi oameni. Pentru întîiaş dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia.


         Numele acesta de crestin poarta cu el nu numai o Indentitate care vine dela Domnul Hristos. Acest nume are si responsabilitae de care deseori nu ne pasa. Vorbesc la modul general. Ca sunt si Fratii si Surori care sunt sensibili la acest nume si doresc sa il poare cu cinste, da, sunt.Si acestia vor sa faca cinste Domnului Hristos.Dar denumirea de crestin dealungul vremii s-a denaturat. Noi toti am avut intrun fel tangenta cu oameni care se chem crestini, dar ca viata nu reflecta nimic din caracterul Domnului Hristos. Acest nume nu mai Inseamna azi mai nimic. O spun cu toata seriozitatea si temerea pe care o am fata de Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.Ca sa nu fiu Inteles gresit, in ceia ce spun am sa dau din Cuvant cate-va locuri care ne arata felul de cum trebuie sa traiasca cel care se numeste crestin.Romani 8:1. Acum dar nu este nici o osîndire pentru ceice sînt în Hristos Isus, cari nu trăiesc după îndemnurile firii pămînteşti, ci după îndemnurile Duhului.

         Se presupune ca, a fi crestin te incadrezi in acest verset care arata trei caracteristici a unui crestin.Inainte de a pretinde ca esti crestin trebuie sa te incadrezi prima data la punctul 1)Sa fi în Hristos Isus, Conditie obligatotiu nu mandatara. Apoi daca esti In Domnul Hristos iata cum traiesti;2) viata pe care o traiesti este o viata noua si nu mai traiesti după îndemnurile firii pămînteşti,Si punctul 3) trebuie sa faci dovada ca te incadrezi in cele doua puncte traind o viata condusa de Duhul lui Dumnezeu, prin Indemnurile pe care le primesti din partea Duhului.îndemnurile Duhului.Acesta care se incadreaza in aceste trei puncte se poate numi crestin. Si prin felul in care traieste da valoare acestui nume pretios.Un loc care face dovada ca un astfel de crestin are garanita ca este si va fi continu supt supravegierea lui Dumnezeu pana va fi chemat acasa.

         Iata si in acest verset ce citim cu privire la cei ce sunt chemati dupa planul lui Dumnezeu sa fie crestinii.Romani 8;28. De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celorce sînt chemaţi după planul Său.Crestinul nu se agita atunci cand vin in viata lui situatii grele.Dece? Pentruca el este sustinut de dragostea lui Dumnezeu. Cunoaste ca Dumnezeu stie de tot ce se Intampla in viata lui. Si ca toate aceste lucruri lucreaza  împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, Ca sa ne testam ca crestini trebuie cu sinceritate sa vedem daca este in Inima noastra aceasta dragoste fata de Dumnezeu.Altminteri ne putem chema oricum am vrea dar nu ne Incadram in acest scump nume de Crestin.Si Ap, Petru aduce inainte acest nume de crestin.Iata ce spune; 1 Petru 4;16. Dimpotriva  dacă sufere pentrucă este creştin, să nu-i fie ruşine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta.

         As rezuma acest nume de crestin cu calitatile pe care le arata Cuvantul spunand; ca nu ne incadram oricum in a ne chema crestini daca in vietile noastre nu sunt aceste evidente.In versetul de mai sus putem vedea o relatie intre doi crestini care erau interesati in vestirea evangeliei si in ai invata pe frati., cînd l-a găsit, l-a adus la Antiohia.Vom vedea ca In Antiohia erau unii Iudei cresini care aveau o Inima mai aleasa.Cu alte cuvinte, plateau atentie la ceia ce auzeau dela unul sau altul.In cazul de fata era Ap, Pavel. Fapte 17;11. Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decît cei din Tesalonic. Toti erau crestinii. Si cei din Tesalonic si acestia din Bereia.I-mi permit sa spun ca acestia din Bereia erau lucrati de Dumnezeu. Poti fi la gramada dar sa nu se vada evidenta in viata ta ca esti crestin. Nu stim cum au fost chemati Inainte de a se da acest nume de crestini.Acestia in a caror Inima a lucrat Dumnezeu trec dela acest nume de crestin la acest nume cu mult mai sublim si cu greutate,de Copil al lui Dumnezeu.

         Am ajuns la un punct in care aceste doua nume se despart categoric. Ca vrem sau nu vrem este o realitate pe care o traim cu totii care fregventam o adunare, biserica.Iata un tandem l-as numi intre Barnaba si Pavel, Care aveau pe Inima lucrarea lui Dumnezeu.Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii, şi au învăţat pe mulţi oameni. Au stat cu Fratii un an intreg pentru ai Invata din Cuvant.Sigur ca, la vremea aceia Cuvantul era Vechiul Testament.Deaceia citim ca Intreaga Scrisptura ne este de folos.Iata cum s-a ajuns la acest nume de crestin; Pentru întîiaş dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia.
Ca sa fi ucenic al Domnului Hristos, este necesar sa ai o partasie cu Mantuitorul. Partasie pe care Cuvantul ne arata ca ucenicii o aveau.As Indrazni sa spun si nu cred ca gresesc.Ucenicii erau cei care erau nascuti din nou.Pe ei Ii are in vedere Cuvantul aici.Lor li s-a dat aceasta deenumire  de creştini.

         Nu citim ca toti cei ce erau adunati la olalta erau crestini, sau ucenici. Cat sa denaturat dealungul vremi acest nume de Crestin? Putem sa vedem noi toti ce si cum stau lucrurile prin adunari,biserici.Nu este nevoie sa ne uitam afara din biserica, adunare,ca sa vedem denaturarea acestui nume.Si cei deafara se numesc tot crestini. Am avut situatii cand am stata de vorba cu cei de afara. Ei spuneau ca si ei sunt tot crestini.Azi mai mult ca oricand este necesar sa se faca o separare intre aceste doua denumiri. Crestin si Copil al lui Dumnezeu.Crestinul este azi un nume care este complect deformat ca esenta. Copil al lui Dumnezeu, este unul care are o structura sufleteasca schimbata, noua din Dumnezeu, care face aceasta dovada in toate aspectele vieti pe care si-o desfasoara printre semenii lui si printre Frati si Surori in locul unde se strang laolalta.Am dorit sa aduc Inainte acest aspect care se trece cu vederea de cei mai multi care se numesc crestini.

         Si In incheiere as vrea sa spun ca cei carora au primit acest nume de crestin in Antiohia au facu dovada ca iubesc Cuvantul lui Dumnezeu. Si ca nu asimileaza orce Invatatura fara ca sa fie testata de ei insusi prin Cuvant. Iata ce faceau acestia dupa ce Pavel le vorbise in adunare.Fapte 17;11. Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decît cei din Tesalonic. Au primit Cuvîntul cu toată rîvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa. Am dubiul daca azi cei ce se chem ei Insusi crestini procedeaza asa cum faceau acesti primi crestini din Antiohia.Se vor gasi si unii care vor spune;cum adica sa vad daca pastorul sau cel ce s-a ridicat la amvon s-a Incadrat in Cuvantul lui Dumnezeu?Daca ai face asa te-ar socoti ca nu esti supus.Azi prin adunari biserici se ingite tot ce se aduce inainte.Nu e de mirare ca nivelul celor care se numesc “credinciosi” este asa de scazut ca si inegzistent.Fiecare care participa la o astfel de strangere se cunoaste pe el insusi daca este interesat sa se uite In Cuvant. Dece sa se uite? Pai sa faca cum faceau cei din Bereia.

         Daca ceia ce auzi  dela Pastor sau orcare vor fi acestia care pretind ca pot da Invatatura, si nu vei controla daca este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.Atunci nu te asemeni cu cei din Bereia.Nu e totul sa venim in fiecare duminica la adunare sau biserica si sa plecam tot asa cum am venit.Sa-mi fie Ingaduit sa spun ca ne pierdem vremea.Ce sa mai spun ca se neglijeaza faptul ca in Adunare, biserica se afla Domnul Isus.Unde sunt doi sau trei adunati in sau pentru numele Meu sunt si Eu in mijlocul lor.Cei ce sunt nascuti din nou si au acest nume de Copil al lui Dumnezeu, negresit, ca ei inteleg ca Mantuitorul este prezent.Spuneam cu alta ocazie ca adunarea ,biserica, nu este un club. In club Domnul Isus nu se afla acolo.El numeste strangerea in numele Lui ;Casa Tatalui. Si unde Dumnezeu Is revarsa binecuvantarile Lui din pricina Fiului Sau.Domnul sa puna pe Inima Fratilor si Surorilor dorinta de a vedea ceia ce aud la adunare daca corespunde cu ceia ce ei citesc in Cuvant.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: