sâmbătă, 4 iunie 2016

1 Corinteni 9;27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire,............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 9;27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire, ca nu cumva, dupăce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.


        Am avut recent o discutie cu un credincios despre caderea in pacat (adulter). Sigur ca, orce credincios poate fi vulnerabil la orce tentatie a pacatului. Fie in trup sau in afara trupului.Dar pacatul acesta al adulterului cade greu in viata celui credincios.Cum poate apare acest pacat? Atunci cand relatia personala cu Mantuitorul este neglijata.Dece e neglijata? Pentruca te preocupa lucrurile care pot produce tentatie, ispita.Firea veche pacatosa deabia astepta un semnal din partea noastra ca gandire si imediat porneste la actiune.Ce actiune? Infaptuirea pacatului cu care ai cochetat poate timp Indelungat.Apostolul Pavel aduce in atentie gravitatea acestui pacat inaintea lui Dumnezeu. Noi putem trece cu vederea sau cu usuratate peste orce pacat nu numai al adulterul.Dar as spune ca, facem dovada ca nu a fost o lucrare Dumnezeiasca in viata noastra. Cineva m-a contrazis aducand pe David in atentie.Am spus deseori ca, relatia celor din vechime era una la nivel pamantesc. Pe cand a celor rascumparati este una la nivel ceresc.


          Apoi, il vedem pe David cum is plange pacatul.Pacatul inainte lui Dumnezeu este acelasi.nu stiu cati dintre noi am putea sa spunem ca am plans Inainte lui Dumnezeu.Noi cei ceresti, avem mlt mai multa cunostinta de pacat, dar si mai multa responsabilitate.Pacatele noastre au cazut greu la suferintele Domnului Hristos. Cu alte cuvinte, am fost partasi la ceia ce a suferit Scumpul nostru Mantuitor. Iata ce spune Ap,Pavel cu privire la cum vede viata noua traita spre slava lui Dumnezeu; O lupta continua in acest trup.Ci mă port aspru cu trupul meu, Pavel era si el om, traia intr-o fire pacatoasa ca si a noastra. Fiind constient ca poate cadea victima oricind inaintea ispitei, is ia aceasta precautie as numi-o de felul cum trebuie sa se poarte fata de el insusi si de pornirile firi pamantesti.Citim de cum se purta el.aspru. Nu este usor sa ajungi sa fi aspru cu tine Insuti.Spuneam cu alta ocazie ca, suntem porniti sa ne purtam aspru cu alti,In deosebi cu Fratiii si mai cu blandete cu noi insine.Ce vrea sa spuna cu asta ca se poarta aspru cu el Insusi? Ca nu tolereza apsolut nimic in viata ce ar putea sa il compromita.


         Nu numai pe el, ca un copil al lui Dumnezeu dar si pe Domnul Isus.Tinea cont ca are o chemare cereasca si ca cei din jurul lui si din adunare se uita la felul lui de viata pe care il traieste.Nu stiu cati dintre noi platim atentie la felul cum ne desfasuram viata printre oameni dar si printre Frati.Daca tinem la slava Domnului Isus, atunci, vom fi atenti cum traim cum vorbim si cate alte atitudini care ar putea sa se aratae din firea veche, pe care unii dintre noi o menajem destul de bine,Apoi, Pavel spune; şi-l ţin în stăpînire, Unii din noi am putea spune ca sunt vorbe goale.In viata de copil al lui Dumnezeu este o stare incordata de lupta tot timpul, tocmai din pricina acestei lupe de a tine firea veche in stapanire.Nu ai aceasta lupta, inseamna ca nu ai doua firi in tine.Pavel aduce inainte lucrarea la care a fost chemat sa o faca pentru Dumnezeu.Nu vorbeste de mantuirea pe care o capatase prin credinta.Nu era un lucrator pasiv sa nu-i pese de faptul ca Dumnezeu la chemat, i-a incredintat o lucrare.ca nu cumva, dupăce am propovăduit altora,


         Nu-mi place sa aduc inainte istorisiri. Dar de data aceasta este una semnificativa pe margine celor spuse de a te lupta cu firea veche sa o ti in stapanire cum spune Pavel.Era un credincios cizmar si a venit la el un altu si la intrebat;Frate te vad obosit. Cum sa nu fiu obosit caind de dimineata pana seara sunt in confruntare cu firea me cea veche, cu apucaturile ei.Pavel avea o misiune incredintata de Dumnezeu care trebuia sa o faca. Spune el tot in acest capitol mai sus,aceste cuvinte despre lucrarea la care a fost chemat;1 Corinteni 9;16. Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă.  Si vai cati mai sunt din acestia care se tot lauda cu ce fac ei. Pavel continua;căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia! Au fost printre cei care vesteau evangelia unii care au compromis Numele Scump al Domnului Hristos, tocmai prabusindu-se in acest pacat al adulterului.Cand si-au”revenit” au aparut cu un tupeu ca si cand viata le-a fost imaculata.Vroiesc din nou sa explice din Cuvant.Sa spuna altora.Ei spun ca s-au pocait.Foarte bine! Dar esti descalificat din lucrare.Lucrul acesta il Ignora cu desavarsire.La acest aspect se refera Pavel.


         Pavel era constient ca aceasta chemare nu este un lucru cu care te poti juca, sau sa o tratezi superficial.La sfarsitul versetului, el aduce ceva interesant in atentie, la care cei care au pretentie ca au o chemare ca a lui Pavel sa vesteasca evangelia ar trebui sa ia seama , sa puna la inima ceia ce citesc;eu însumi să fiu lepădat.Unii au mers pana acolo ca au Inteles ca acestia care au cazut victima adulterului au pierdut mantuirea.Cuvantul de lepadat nu este cel mai bun de pus in acest contest. Iata cum citim si in Engleza care are un inteles mult mai clar;1 Corinthinias 9;27 ………..I myself will not be disqualified for the prize. Nu este vorba de pierderea mantuiri, ci de descalificarea de a mai vesti evangelia. Dece? Pentuca ai compromis asa cum am spus Numele Scump al Domnului Hristos. Poate esti unul care  crezi ca Dumnezeu fara tine nu va putea sa-si continue lucrarea. Sau sufletele pe care le are in planul Lui de mantuire, nu vor mai fi mantuite. Ori adunarea, nu va mai avea un alt Frate care sa aduca cate un gand in fata Fratilor si Surorilor din Cuvant.


         Am Intalnit si din acestia cu un tupeu greu de imaginat, care nu vroiau cu niciun chip sa cedeze , sa stea jos smerit in banca, dupa ce au alunecat in acest pacat de adulter.A foast un caz pe aici pe care am avut ocazia sa citesc despre el.Un oarecare evangelist a cazut in pacatul acesta al adulterului, cu secretara lui. Si s-a aflat.Atentie, ce fel de “crestini se gasesc in adunari, biserici”. Unii au spus ca trebuie sa renunte la aceasta pozitie de pasror. Acestia  au intelesc bine Cuvantul lui Dumnezeu. Dar au fost si unii chiar cei mai multi care au tolerat acest caz si i-au luat apararea Pastorului.Iata cum merg strangerile laolalta.As zice ca, un suflet care a cazut victima, dar este sincer cu el insusi inaintea lui Dumnezeu,Imediat paraseste aceasta pozitie as numi-o de a vesti evangelia.Orcare ai fi, esti descalificat.Fiind descalificat, Inseamna ca,nu te mai califici prin viata traita in pacat sa fi purtator de cuvant al lui Dumnezeu. Orce pacat este o uraciune inaintea lui Dumnezeu. Dar acesta in trup,este impotriva Trupului Domnului Hristos.Dece? Pentruca te chemi madular al trupului Domnului Hristos.


         Iata ce clar aduce Cuvantul in atentie cand vine vorba de trupul Domnului Hristos. Noi fiind madulare ale Lui;1 Corinteni 6:15. Nu ştiţi că trupurile voastre sînt mădulare ale lui Hristos? Voi lua eu mădularele lui Hristos, şi voi face din ele mădulare ale unei curve? Nicidecum! Orce scuze ar incerca o astfel de persoana sa aduca inaintea Fratilor,arata ca nu este sincer si ca nici-o data Dumnezeu nu la chemat intr-o astfel de lucrare. Lucrare care poarta cu ea o responsabilitate enorma inaintea lui Dumnezeu care cheama.Cand Dumnezeu asaza pe un rascumparat al Lui sa-I fie purtataor de Cuvant, il echipeaza cu tarie si are ochiul indreptat necurmat asupra lui.Sa mai ai si tupeul de a te ridica in adunare,face dovada ca nu a fost un accident ci ca l-ai premeditat acest pacat.Viata nu a fost schimbata de Dumnezeu. Cu alta ocazie am spus din ;Ioan 1;13. Despre cele patru nasteri pe care nu la voia Intamplari Dumnezeu le-a cuprins in Cuvantul Sau.Cei care is permit sa duca o viata lejera fara sa aibe lupte cu firea veche,lezeaza numele lui Dumnezeu.Si faca dovada ca Dumnezeu nu a transformat viata lui in una de biruinta asupra pacatului.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: