duminică, 12 iunie 2016

Filipeni 1; 23. Sînt strîns din două părţi: aş dori să mă mut .................

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Filipeni 1; 23. Sînt strîns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine;


         Ap, Pavel ca si orcare credincios avea si el doua firi. Cunoastem cu totii cum actioneaza aceste firi. Cea cu care ne nastem biologic se numeste firea pamanteasca. Dece se numeste ea asa? Pentruca este pamant. A fost pamant si ramane si traga sa ramana pe pamant.Geneza 3:19. În sudoarea feţei tale să-ţi mănînci pîinea, pînă te vei întoarce în pămînt, căci din el ai fost luat; căci ţărînă eşti, şi in ţărînă te vei întoarce.“ Nu este greu sa intelegem dece aceasta fire trage ,este Inclinata catre tarana, pamant.Apoi In cel nascut din nou este firea cea noua capatata prin nasterea din nou, din Dumnezeu.Aceasta prin natura ei cauta cerul.Imediat iti dai seama daca un suflet are aceasta fire din Dumnezeu cand te uiti la el ce cauta, dupa ce alearga,Cu ce se preocupa.Iata ce spune Ap, Pavel cu privire la aceste doua firi;Sînt strîns din două părţi: Daca o avea numai pe cea fireasca nu avea cum sa mentioneze aceste două părţi:


         Spunea numai de cea carnala si atata tot.Dar pentruca avea si pe cea din Dumnezeu a trebuit sa o aduca in atentie.Nu stiu cati dintre noi suntem atenti la viata noastra sa vedem in ce fire actionam;Sau In ultima instanta in care ne gasim.Negresit, ca toti oamenii se gasesc actioneaza in firea pamanteasca. Dar nu asa trebuie sa se vada in viata celor care spun ca sunt credinciosi.Oricum, aceste două părţi: se gasesc si in noi.Firea cea noua din Ap, Pavel dorea, suspina, dupa cer.Deaceia spune el; aş dori să mă mut.Din nou, nu stim cati dintre noi am putea sa spunem aceste cuvinte cum le spune Pavel.Ca sa spui asa ceva trebuie sa faci dovada ca Iubesti cerul,nu pamantul.Nu In zadar spune Mantuitorul aceste cuvinte;Daca Iubeste cineva mai mult pe mama ,tata….decat pe Mine nu este vrednic de Mine.Dece dorea Pavel sa se mute? Pentruca acolo unde dorea sa se mute,se afla Mantuitorul.să fiu împreună cu Hristos,Nu poti avea o astfel de dorinta daca nu ai fost nascut din nou. Am spus cu alta ocazie ca nu crestinii cauta cerul.Ca sa cauti cerul trebuie sa te Incadrezi in Apocalipsa 22;17.Sa ai duhul lui Dumnezeu care te vrea pentru Dumnezeu.


         Apostolul,nu spune  sa fie Impreuna cu Ingerii sau chiar cu ai lui sau cu fratii care au plecat Inainte.Nu, el spune simplu si scurt;sa fiu împreună cu Hristos, Nu stiu cati dintre noi am putea sa spunem ca ne Incadram in cuvintele pe care Pavel le spune despre Domnul Hristos.Filipeni 3:8. Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am perdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să cîştig pe Hristos, Retinem ce spune Pavel despre Domnul Hristos? Domnul meu.Unii se adreseaza cu;Isuse. Am Intalnit pe unii care le era gura Inclestata cand era vorba sa spuna Domnul Isus sau Domnul meu.Nu e de mirare dece vroia sa se mute Apostolul.Avea acolo pe Rascumparatorul lui si vroia sa fie cu El cum a fost si aici pe pamant.Tot in acest capitol spune el ca, nu este nici-o diferenta pentru el daca traieste sau moare.21. Căci pentru mine a trăi este Hristos şi a muri este un cîştig.Deci, pana la urma castigul este sa murim  sa fim cu Scumpul nostru Mantuitor.Sigur ca moartea este directata pentru fiecare din noi de Dumnezeu,care cheama.


         Dar cum nu era dupa Pavel cand sa plece ca timp, sa se mute. Tot asa nu este nici dupa noi.Dumnezeu are Invedere timpul Lui si cand gaseste de cuvinta ne cheama la El, asa cum l-a chemat si pe Ap, Pavel.Dar spune el ca are o alta parte care il strange anume;Cea fireasca sa ramana cu cei dragi ai lui pe pamant.Dar nu scapa din vedere sa mentioneze ca ar fi cu mult mai bine sa fie cu Domnul Hristos;căci ar fi cu mult mai bine; Adica, ar vrea sa spuna ca nu suporta comparatie a fi cu Domnul Hristos si a fi cu cei dragi pe pamant.Daca punem si noi in balanta ,ce atarna mai greu? Dorinta de a fi cu Mantuitorul, sau de a ramane pe pamant.In definitiv cat sa ramanem aici?Chiar daca unii am spune ca mai are Dumnezeu de lucru pentru noi aici pe pamant.Sa nu scapam din vedere ca Dumnezeu, are pe multi altii de care se foloseste.In viata aceasta suntem tentati sa alegem ce ne este mai bine. Si nu e rau.Dar cand vine vorba de alternativa intre Cer si Pamant, Pavel prefera cerul. Ce preferam noi?Sa ne facem o analiza sincera si vom vedea unde ne gasim in privinta acestei alegeri.


         Cum stam noi la aceasta preferinta?Suntem legati de pamant?Trebuie sa stim ca ne dezleaga El care ne cheama vrand ne vrand.Am fost motivat sa spun cate-va ganduri din acest verset odata cu plecarea Fr, Serban Constantinescu acasa unde este Domnul Hristos.L-am cunoscut si deseori am avut discutii placute cu dansusl din Cuvantul sfant al lui Dumnezeu. Cineva pe un blog la numit Pastor.Dansul a fost In Romania si aici In America, Inginer Chimist in domeniul apelor.Ce vreau sa adaog este ca;Oridecate ori am avut ocazia sa ma Intalnesc cu dansusl,am stat de vorba din Cuvant.Rar mi-a fost dat sa stau de vorba cu un frate din cuvant asa cum o faceam cu Fr,Banel.Acesta este Nickname pe care il avea si noi asa il cunosteam. A plecat acasa la Domnul Hristos. I-mi aduc aminte ca intr-o ocazie i-am adus Inainte acest verset Filipeni 1; 23. Din care am avut o conversatia placuta.22. Dar dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg.


         Pavel aduce inainte in acest verset aceste cuvinte; Pe care le inteleg ca lasa viata lui la dispozitia lui Dumnezeu.Sau spune el ca merita sa traiasca pentru Dumnezeu.Dar dacă trebuie să mai trăiesc în trup,Nu el decidea daca trebuie sau nu sa mai traiasca in acest trup de carne.Era Dumnezeu al carui slujitor era.Nici noi ca Copii ai lui Dumnezeu nu ne-a fost lasata aceasta optiune de a alege. Ne este directata de Dumnezeu. Asa i-a fost directata si Fr, Serban Constantinescu. Poate dansul ar mai fi avut dorinta sa fie cu ai lui. Dar Dumnezeu a gasit cu cale sa il cheme acasa. Ma gandesc ca, atunci cand si-a auzit chemarea a zis ca si Samuel.1 Samuel 3;9…...«Vorbeşte, Doamne, căci robul Tău ascultă.“ ……..Numai ca. Atunci cand Domnul i-a vorbit, i-a spus aceste cuvinte; “Te vreau acasa” Ai sfarsit alergarea pe pamant.Acum vreau sa te Incoronez.Stia Fr, Banel ca si el si nu numai el dar si cei rascumparati  vor primi “Cununa neprihaniri” Pe care Domnul i-a dat-o Ap, Pavel.


         Dar trebuie sa fim cu mare atentie la acest verset unde citim de Cununa neprihaniri,mentioneaza ceva care trebuie sa ne dea de gandit la toti care o asteptam.2 Timotei 4:.8. Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea“, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. Aceasta Cununa a Neprihaniri este conditionata de; a iubi venirea ,sau Intalnirea cu Domnul Isus.Iata un aspect la care este bine sa luam seama.In ultimul timp Fr, Banel sunt convins ca fire din Dumnezeu dorea sa se duca la Mantuitorul lui.Oricata de lunga ni s-ar parea aceasta vita se va sfarsi intrun fel sau altul. Avem o viata noua in Domnul Hristos si aceasta vita din Dumnezeu tanjeste dupa Cel care ne-a dat-o.Orcat de bine ne-am simti aici avand tot confortul pe care firea veche si-l doreste. Dar cand vine vorba de sanatate in trup, trebuie sa stim ca; Deteriorarea ei ne anunta ca vom fi chemati acasa.


         Si oricat am vrea sa  prelungim ramanerea aici, nu depinde de noi ci de Cel care are In vedere sa ne cheme acasa.Asa ca, sa fim preocupati sa asteptam intalnirea cu Scumpul nostru Mantuitor.Spuneam cu alta ocazie ca; A te Intalni cu Domnul Isus sunt doua feluri de intalnire. Fie ca vine Domnul Isus si Il vom Intalni pe nori cerului, fie ca ne va chema acasa in particular tot Intalnire cu El este.Ma gandesc ca Intreg Cerul se bucura cand un rascumparat a ajuns acasa.Domnul sa ne umple Inima de bucuria Intalniri cu El.Pentru cel rascumparat, nu e mai mare bucurie sa fie acasa cu Mantuitorul.Chiar daca firea trage pentru pamant, mai puternica este atractia Cerului.Spuneam cu alta ocazie ca, la momentul acela va disparea legile fizici. Gravitatia fiind una din aceste legi ale lui Dumnezeu pe care le-a stabilit.Va dispare cu desavarsire.Nu a fos nici-o putere care sa-l tina aici pe Fr, Banel.La chemarea lui Dumnezeu toate fortele se supun Creiatorului.


John Balarie
Los Angeles California!

https://mintuire.blogspot.com.

Niciun comentariu: