joi, 9 iunie 2016

1 Corinteni 2; 9. Dar, după cum este scris: „Lucruri, pe cari ochiul nu le-a văzut, ................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 2; 9. Dar, după cum este scris: „Lucruri, pe cari ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sînt lucrurile, pe cari le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.“

         Un veraet care ne vorbeste despre niste lucruri care pentru firea aceasta veche, carnala par o utopie.Dar pentru cei nascuti din nou le tine treaza nadejdea Intalniri cu Domnul IsusNu poti intelege lucrurile spirituala prin aceasta fire care se ocupa cu ceia ce se poate vede.Apostolul a fost rapit spune el.2 Corinteni 12;2. Cunosc un om în Hristos, care, acum patrusprezece ani, a fost răpit pînă în al treilea cer (dacă a fost în trup nu ştiu; dacă a fost fără trup, nu ştiu: Dumnezeu ştie). Ce grad de zmereni la Ap, Pavel. Putea sa spuna ca; “am fost rapit”Dar el nu o spune, face referire la un om. Dar specifica ca acest om era in Hristos.Azi cei mai multi se scot pe ei in evidenta.Am avut ocazia sa vad cand is scoteau pregatirile sau abilitatile lor  in evidenta. Ca sa ai descoperire din Cuvant trebuie sa fi om în Hristos,Iata-l pe Ap, Pavel ca nu poate sa descrie ce a vazut cand a fost rapit. Negresit ca a fost in duhul cum spune si Ap, Ioan.Apocalipsa 1;10. În ziua Domnului eram în Duhul. Şi am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trîmbiţe.

         Inteleg ca, nu poti patrunde in locul prea sfant in acest trup.Este nevoie de un trup de slava, adegvat pentru o asa stare de sfintenie ca sa poti sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu. Iata dece citim ca la timpul cand cei rascumparati se vor Intalni cu Domnul Isus pe norii cerului vor fi ca El.1 Ioan 3;2. Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este. Deci, aceste lucruri, sau intreg peisajul pe care Ap, Pavel la vazut ,spune  ca nu poate fi descris cu aceste capacitati mintale, a firi pamantesti.Nu stiu cati dintre noi, din cei care citesc Cuvantul a retinut ca, si Ap,Ioan era tot in duhul cand a fost luat si dus sa i se arate ce va fi la sfarsitul tuturor lucrurilor.Aici necesita o mai mare atentie din partea noastra. Defapt la tot ce citim din Cuvant necesita atentie. Asa cum am spus mai sus, trebuie sa ai o relatie de partasie cu Mantuitorul sa ti se descopere lucruri spirituale.

         Dece este necesar sa palatim atentie Pentru a Intelege ce vrea Dumnezeu sa ne vorbeasca?. Pentru a nu ajungem sa ne amagim ca prin aceasta structura carnala vom putea intelege lucrurile de natura spirituala.Si vai cati mai sunt din acestia care trec Cuvantul lui Dumnezeu prin;Capacitati intelectuale firesi.Nu e de mirare ca au aparut asa de multe denominatiuni fiecare cu Invatatura pe care au putut sa o desprinda fireste. Si dece sa nu o spun; Chiar si motivati de Interese firesti pamantesti.Dar, după cum este scris: Apostolul vrea sa spuna ca, Dumnezeul nostru, nu ne-a lasat in necunostinta de a nu cunoaste ce are pregatit pentru Copii Lui. Cum adica, nu pentru cei religiosi? Sau dintr-o biserica sau alta?Aici in versetul de fata Apostolul aduce in atentie, pentru cei ce-L iubesc.“Intelegem ca, copiii in casa tatalui Iubesc pe tatal lor, nu pe ai vecinilor. Deaceia in mod specific este scris in Cuvant, carora le sunt adresate aceste cuvinte de dragoste, de Iubire a le lui Dumnezeu. Copiilor Lui pe care i-a nascut din nou.

          Iata dece ne-a dat Dumnezeu,Cuvantul lui scris. In el gasim tot ceia ce avem nevoie pentu a trai o viata spre slava Lui.Nu ne-a lasat pe mana unuia sau a altuia sa ne spuna din gura-n gura, cum au nuii tradite.Apoi, ne-a dat scris, in caz daca uitam sa ne Indreptam din nou la ce e scris. Insusi Domnul Hristos ii spune,il atentioneaza pe satan la momentul Ispitiri,ca este scris.Apoi Apostolul aduce in atentie aceste componente ale trupului de care avem nevoie asa de mare;„Lucruri, pe cari ochiul nu le-a văzut, Ochiul se desfata cu ceia ce priveste din lucrarile minunate ale lui Dumnezeu.Dar ochiul ne ajuta sa si citim ce este scris in Cuvant. Fac referire la Cuvant pentruca el ne este sursa de hrana  spirituala pentru a Intelege cate ceva din ceia ce Dumnezeu vrea sa descopere copiilor Lui. Dar vai, cati mai sunt din cei care se considera ei insusi crestini care folosesc ochii pentru te miri ce si mai putin pentru citirea Cuvantului. Este trist sa fregventezi adunarile, bisericile, anii Indelungati si in viata ta sa nu se vada transformare, crestere pe care Cuvantul o produce.

         Apoi un alt component al corpului nostru, este urechea cu care auzim cand citim noi sau un alt Frate.Cred, si nu numai eu, dar si Fratiii si Surorile cand citesc din Cuvant cu glas tare face diferenta . Dece? Pentruca sa  Imprima mai bine in minte si Inima ceia ce am citit.Apoi, ca sa Implinim ceia ce spune Cuvantul de auzire. Copiii lui Dumnezeu traiesc prin credinta in viata aceasta, in asteptarea lucrurilor care le sunt pregatite. Si citim ca aceasta credinta vine in urma celor auzite si cele auzite sunt din Cuvantul lui Dumnezeu. Deci, cand citim tare si auzim ceia ce citim face diferenta.Este un amanunt pe care il aduc in atentie spre folosul nostru.Am Intalnit crestini care mormaie si ma intreb,ce poate intelege ei din ceia ce citesc sau canta? Romani 10;17. Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos.Cand Pavel spune de; nu s-au suit, Inteleg ca are echivalentul de a partuns.Cand Cuvantul patrunde intr-o Inima, atunci se vede si schimbare de viata. Cu alte cuvinte, In gandire, purtare relatii sfinte intre Fratii cu care ne adunam.Pot patrunde la Inima aceasta fireasca mult lucruri dar care nu au nimic de aface cu o Inima unde au partuns cuvintele lui Dumnezeu care sunt viata.

         Aceste cuvinte ale lui Dumnezeu nu patrund decat intr-o Inima care deja a fost taiata Imprejur de Insusi Dumnezeu.Si In aceasta Inima se va vedea transformarea pe care o aduce credinta.Aceasta Inima, este numita “O Inima spirituala”Apostolul se refera la o Inima normala a orcarui om.La o astfel de Inima sa nu ne asteptam sa patrunda ceva divin.şi la inima omului nu s-au suit, Pavel vorbeste la modul general aducand in atentie asa cum am spus Inima ne taiata Imprejur.Aceste lucruri pregatite nu au cum sa se suie, sa patrunda la o astfel de Inima care nu are Credinta data de Dumnezeu.Efeseni 2;8; Am mai spus; credinta aceasta care o avem in noi, si pe care o numesc biologica,nu este cea care vine asa cum citim in Romani 10;17.Apostolul continua sa aduca garantia  acestor lucruri.aşa sînt lucrurile, pe cari le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.“ Nu ar trebui sa fie Indoiala in mintea si inima unui rascumparat al Domnului Hristos  in privinta aceasta.Pavel impartasea cu cei din Corint aceste ganduri pe care le-a avut prin aceasta revelatie prin rapirea lui.

         Poate ca erau printre cei ce se strangeau laolalta si sceptici care puneau la Indoiala. Si nu numai atunci au fost dinacestia. Si azi am Intalnit din multi care pun la Indoiala anumite texte din Scriptura.Sa nu se astepte toti acestia ca vor Intelege ceva din ceia ce citesc.Am mai adus in atentie cu alta ocazie intamplarea Famenului Etiopian si Filip. Poti citi ca si Famenul, dar fara sa Intelegi ceia ce citesti.In primul rand, depinde daca intradevar inima a fost taiata Inprejur de Dumnezeu. Apoi, si starea cu care ne apropiem de acest Cuvant sfant al lui Dumnezu.Venim zmeriti si Ii cerem lui Dumnezeu prin aceste cuvinte;Vorbeste Doamne ca robul Tau asculta.1 Samuel 3;9.Daca esti mandru si nu vrei sa te chemi rob, nu vei primi lumina, Intelegere, din ceia ce citesti.Nu e de mirare ca , pentru cei mai multi par aceste cuvinte din acest verset si altele greu de inteles.Domnul sa ne dea Harul sa apreciem Cuvantul Lui scris,Sa-l Iubim, sa facem din el sursa de alimentare spirituala a sufletelor noastre.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: