luni, 20 iunie 2016

Ioan 5:35. Ioan era lumina, care este aprinsă şi luminează...............


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 5:35. Ioan era lumina, care este aprinsă şi luminează, şi voi aţi vrut să vă veseliţi cîtăva vreme la lumina lui.

         Domnul Isus il prezinta pe Ioan Botezatorul ca Lumina. Ioan era lumina,Era Ioan lumina? Negresit, ca da.Era lumina care ii indrepta pe cei de pe vremea lui catre o alta lumina care se va arata printre ei ca Popor, ca Natiune.Ioan era o lumina care as numi-o temporala. Dece temporala? Pentruca odata ce lumina vesnica in Domnul Isus a aparut, cea a lui Ioan a disparut, a apus. Am spus cu alta ocazie dece Dumnezeu a Ingaduit ca Ioan sa dispara din lucrare? Pentruca Ioan terminase ceia ce Dumnezeu ia dat sa faca cu privire la pocainta.Ioan era trimis sa aduca poporul la realitate,din starea care se afla.Cu alte cuvinte, avea nevoie acest popor de pocainta.Misiunea lui Ioan a fost sa-L Introduca pe Fiul lui Dumnezeu pe care-L chema Mielul lui Dumnezeu.Dar Ioan Intradevar a fost o lumina in Intunericul care se coborase peste acest Popor Israelit. Vom vedea trei purtatori de lumina. 1) Ioan Botezatorul.2) Domnul Isus Ioan 8:12.Si in ultima Instanta cei rascumparati Matei 5:14. Acestia vor ramanea sa lumineze pana la sfarsitul tuturor lucrurilor.

          Spunand despre Ioan, Domnul Isus aduce in atentie ca aceasta lumina este aprinsa.care este aprinsă şi luminează, .Intradevar lumina pe care Dumnezeu a aprins-o odata cu ridicarea lui Ioan Botezatorul a luminat si pe multi i-a calauzit venind la Ioan pentru pocainta. Vedem ca Ioan avea si ucenici care l-au urmat.Dar Domnul Hristos le spune acestora din vremea Lui aceste cuvinte; şi voi aţi vrut să vă veseliţi cîtăva vreme la lumina lui.Nu e de mirare ca cei din vremea lui Ioan au vrut sa se veseleasca pentru viata de acum de pe pamant cîtăva vreme Oamenii nici atunci si nici in zilele noastre nu se uita dupa ceva statornic. Vroiau doar pentru o vreme sa se veseleasca la aceasta lumina.Daca sunt satisfacuti pentru o vreme este suficient.Sunt unii care participa la strangerile celor rascumparati pentu o vreme. Apoi nu-i mai vezi.Dece asa? Pentruca si atunci ca si in toate vremurile unde lumina nu a patruns in Inima va fi doar pentru o vreme.Am sa aduc inainte un loc care ne vorbeste de unii care s-au veselit pentru o vreme de lumina Evangeliei. Evrei 6:4. Căci cei ce au fost luminaţi odată,.... Mi-as permite sa spun ca acestia mentionati in evrei,au fost pentru;cîtăva vreme.

         Acest loc din Evrei aduce lumina in ceia ce priveste mantuirea. Cu alta ocazie am scris mai pe larg din acest capitol 6 din evrei.Acum as vrea sa trecem Impreuna la adevarata lumina care nu este temporala ca a lui Ioan Botezatorul. La Lumina care este Domnul Hristos si care este de natura vesnica.Dece este vesnica? Pentruca Cel ce o detine este vesnic. Am spus ca lumina lui Ioan era temporala pentruca si el era un vas temporal care o purta.Prin natura noastra fireasca noi toti suntem temporali sau cu alte cuvinte spus, vremelnici in lumea aceasta.Iata ce ne relateaza Cuvantul despre adevarata Lumina; Ioan 8:12. Isus le-a vorbit din nou, şi a zis: „Eu sînt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întunerec, ci va avea lumina vieţii.“ Ioan nu putea sa spuna aceste cuvinte.Dece? Pentruca odata cu plecarea lui, lumina pe care o raspandea el s-a stins.Am spus ceva mai sus ca; Venea aceasta lumina In Domnul Isus trimisa de Tatal Lui. Totdeauna ce este temporal va lasa locul la ce este de natura vesnica.

         Trebuia ca lumina lui Ioan sa se stinga sa faca loc Lumini adevarate din Domnul Hristos..Ioan nu putea sa spuna aceste cuvinte pe care Domnul Isus le-a spus;cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întunerec,Lumina Domnului Isus penetreaza Inima celui care il urmeaza pe Domnul Isus.Sa fiu mai exact cu acoperire din Cuvant.A celor pe care Tatal ii atrage la Fiul detinator de lumina vesnic.Ioan 6;44.Si aici este multa confuzie printre cei ce se numesc ei insusi crestini.Nu se vede in vietile lor aceasta lumina care a strapuns Inima care zace in Intuneric.Multi pe vremea Domnului Hristos se tineau, umblau dupa El. Dar asa cum le spune Domnul Isus acestora din versetul de mai sus, ei erau pentru o vreme. Cand Interesele firesti se epuizeaza, atunci omul oricare ar fi el paraseste surasa de lumina.In Evrei 6, este destul de clar cine sunt acestia care pentru o vreme s-au bucurat de binecuvantari-le pe care Dumnezeu prin Duhul Sfant le revarsa in strangerea la olalta.

         Acestia sunt pentru o vreme. Si sa nu ne suprinda faptul ca unii se perinda prin adunari, biserici pentru o vreme.Ioan nu putea sa le spuna ucenicilor lui ce va spune Domnul Isus alor Lui.Iata ce spune Mantuitorul despre cei a caror Inima a fost penetrata, strapunsa de aceasta lumina dela El.Matei 5:14. Voi sînteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte, nu poate să rămînă ascunsă. Acum Mantuitorul spune ca; Voi sînteţi lumina lumii.Suntem noi constienti ce responsabilitate apasa In viata noastra pe care o traim. Daca avem aceasta lumina? Ca adica, suntem chemati sa luminam in Intunericul acesta gros in care lumea zace. Sa nu fim din aceia care doar pentru o vreme ne veselim sau ne bucuram de aceasta lumina a Domnului Isus.Am scris ceva mai mult cu alta ocazie din acest loc din Matei, cu responsabilitataea care ne este data.In jurul nostru e mare Intuneric. Si Intrebarea este; Suntem noi o lumina de a fi de folos celor care traiesc in Intuneric? Sigur ca daca suntem sinceri ne vom analiza felul de cum traim printre oameni si nu numai. Dar si printre Fratii.

         Daca suntem lumina lumi asa cum spune Mantuitorul, trebuie sa facem aceasta dovada printre cei cu care venim in legaturile noastre zilnice.Iata ce responsabilitate avem;1 Ioan 1;7. Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.Daca suntem sinceri cu noi Insine, si ne coboram adanc in Interiorul nostru,vom realiza ca unii dintre noi nu suntem lumina. Si daca nu esti o lumina, negresit, ca nici nu poti umbla in lumina cum spune Ap, Ioan.Rezultatul umblari in lumina, genereaza partasie.avem părtăşie unii cu alţii; Cand vine vorba de unii cu alţii;Asta inseamna ca si uni si altii trebuie sa faca dovada ca sunt lumini. Cuvantul ne arata ca nu poate sta Impreuna Lumina cu Intunericul.Cu alte cuvinte, nu poate fi in partasie.Spuneam cu alta ocazie ca, Domnul Isus ne-a lasat reper ca sa distingem pe cei care sunt in lumina sau in intuneric.El spune aceste cuvinte;Ii veti cunoaste dupa roade.Matei 7:16.

         Domnul Isus aduce Inainte un lucru alarmant pentru cei care se cred ca sunt lumina, ca traiesc in lumina.Matei 6:23…….Aşa că, dacă lumina care este în tine este întunerec, cît de mare trebuie să fie întunerecul acesta! Iata un avertizment dat de Insusi Domnul Isus. Asa cum am spus, pentru cei care se considera ca sunt lumini dar  in ei este intuneric ci acel Intuneric il Imprastie si in relatiile lor cu altii. Si ce e trist, ca in Adunare, Biserica produce ca un generator. In loc sa produca lumina raspandeste Intuneric, sau as zice emana intuneric prin felul lor de a se manifesta. Domnul Sa ne dea un duh de cercetare cu sinceritate sa vedem daca nu cum-va stam pe langa sursa de lumina, o vreme.Daca Domnul Isus, nu a produs Inca lumina in viata noastra pentruca la randul nostru sa fim luminii pentru altii este destul de trist.Cate-va ganduri pe care doresc din cand in cand sa le impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri, care iubesc Cuvantul sfant al lui Dumnezeu, Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: