sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Psalmul 119:77. Să vina peste mine îndurările Tale,................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 119:77. Să vina peste mine îndurările Tale, ca să trăiesc,căci Legea Ta este desfătarea mea.

         Psalmitul era constient ca fara Indurarea lui Dumnezeu nu poate trai, nu poate avea o viata de partasie cu Dumnezeu.Daca am privi putin la ce este literal In acest verset cu privire la Indurari, vom putea sa ne dam seama mult mai bine in relatia cu Dumnezeu. Sa ne uitam la un proces de judecata si vom vedea ca viata inculpatului depinde de hotararea judecatorului.Daca judecatorul se “Indura”, atunci, inculpatul va avea aceasta posibilitate de a trai.Daca aici pe pamant se Intampla in felul acesta, cu mult mai mult In relatia omului cu Dumnezeu.Cand un suflet este mantuit, adus la viata prin credinta, sa fim atenti la ce credinta se aplica pentru mantuire; Efeseni 2;8. acel suflet poate trai datorita Indurari lui Dumnezeu.Iata ce cere Psalmistul lui Dumnezeu;Să vină peste mine îndurările Tale,Nu stiu cati dintre noi care spunem ca suntem credinciosi am stat sa gandim ceva mai profund la Indurarile lui Dumnezeu care si le arata zilnic fata de noi.

         Inteleg ca Psalmistul la vremea respectiva cand spune aceste cuvinte era lipsit de Indurarile lui Dumnezeu.Intelegem noi ca fara Indurarea lui Dumnezeu eram pierduti?Am Intalnit si din acestia care sustin ca au venit ei la Domnul Hristos prin puterea lor. Sau as zice ca, sustin ca si-au ¨procurat mantuirea¨ la vremea cand au decis ei sa o aiba.Acestia ca multi altii nu pot realiza ca au nevoie de Indurarea lui Dumnezeu. Dece? Pentruca mantuirea apartine lui Dumnezeu si o da celui care capata Indurare dela El.Dece cerea Psalmistul lui Dumnezeu sa vina peste el Indurarile lui Dumnezeu? Avea un motiv bine determinat. Dorea sa traiasca.Asa spune In acest verset;ca să trăiesc.Nu este unul care sa spuna ca nu vrea sa mai traiasca. Personal, pe care i-am Intalnit si i-am Intrebat cat ar vrea sa traiasca;Mi-au raspun cat de mult. Iata ca, iubim viata aceasta trecatoare.Chiar si cei care sunt pe patul de spital tot mai vor sa traiasca. Asta la modul literal. Si cred ca la o astfel de viata, de traire se referea Psamistul.

         Dar pentru noi care spunem ca suntem crestini, de ce fel de viata suntem interesati? Negresit ca ar trebui de viata spirituala, duhovniceasca. Si dece sa nu spun ca; o vrem si pe cea fizica chiar daca unii dintre noi au suferinte in trup.Aceste cuvinte pe care le spune Psalmistul;ca să trăiesc,se aplica foarte bine si noua celor rascumparati. Dar viata cea noua, nu am putea sa o traim fara Indurarile lui Dumnezeu. Cand suntem slabi si se strecoara In vietile noastre anumite lucruri pe care le Ingaduim noi Insine, avem nevoie de interventia lui Dumnezeu. Dece?Ca sa se Indure de noi sa ne ajute In astfel de situatii.Fara Indurarea Lui vom fi coplesiti si prin puterile noastre nu ne vom putea elibera de aceste stransori sufleteste le-as numi. Iata o conditie pe care Dumnezeu o pune Inaintea noastra a tuturor.Proverbe 28;13. Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte,dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare. Numai In felul acesta vom capata Indurarile Domnului de care Psalmistul le aduce in atentie.Poate cineva v-a spune; sunt din Vechiul Testament. Dumnezeu este acelasi si In Vechiul si In Noul testament.Foloseste aceleasi atribute de Suveran.

         Cati dintre noi realizam ca nu putem trai viata cea noua fara ca Dumnezeu sa is trimita Indurarile Lui peste noi? Nu cred ca voi gresi daca am sa spun ca; Cei rascumparati, nascuti din nou sunt destul de constienti ca au nevoie de aceste Indurari ale lui Dumnezeu.Dar iata Psalmistul ce-i spune lui Dumnezeu; căci Legea Ta este desfătarea mea. Nu cred ca ar fi Indraznit el sa-i spuna lui Dumnezeu, sau sa-i ceara sa trimita Indurarile Lui peste el daca nu is gasea desfatarea In Legea lui Dumnezeu. Faptul ca Is gasea desfatare in Lege, Ii dadea Indrazneala sa se apropie de Dumnezeu si sa-i ceara. Ah, cati dintre noi ne gasim desfatarea In Cuvntul lui Dumnezeu?Daca Incercam sa aplicam la noi Intreg versetul si mai ales aceste cuvinte dela urma,se ridica o Intrebare anume; Este Cuvantul lui Dumnezeu desfatarea noastra? Spuneam cu alta ocazie ca; Legea din Vechiul Testament este pentru noi Cuvantul lui Dumnezeu In totaliatea lui pe care Il avem azi.Dela Geneza pana la Apocalipsa.Daca ne desfatam In Cuvant, vom trai.Am Intalnit persoane care sustineau cu tarie ca sunt credincioase. Dar cand vroiai sa abordezi un subiect sau altul din Cuvant erau lipsiti de orce cunostinta.

         Si ce este si mai trist;Ca am dat peste unii care Cuvantul lui Dumnezeu Ii plictisea, Ii obosea. Atunci, ce sa mai spunem sa ne desfatam precum o facea Psalmistul In Cuvantul lui Dumnezeu?.Am Intalnit si din acestia care Is gaseau desfatarea In te miri ce numai In Cuvant nu.Dece nu Is gasesca acestia desfatare In Cuvant?Am spus ca, Ii plictisesc.căci Legea Ta este desfătarea mea. Sa faci din Cuvantul lui Dumnezeu desfatarea vieti, asta face dovada ca iubesti aceasta scrisoare de dragoste a lui Dumnezeu.Apoi, ca esti nascut din nou. Cu alte cuvinte, nu esti un “crestin” ci un Copil al lui Dumnezeu.Cand iubesti pe cineva faci tot posibilul sa te Intalnesti cat de des cu acea persoana.Si mai mult, sa petreci cat mai mult timp Impreuna.Ma gandesc la cei tineri care vor sa Isi Intemeieze o familie cat de nerabdatori sunt sa fie Impreuna.Uite, tot asa trebuie sa fie si dorinta noastra de a ne Intalni cu Mirele nostru iubit prin Cuvantul lui Dumnezeu.Cei ce citesc Cuvantul cu atentie si pasiune stiu ca; Cuvantul s-a facut trup si a locuit printre noi.Ioan descrie asa de minunat coborarea Fiului lui Dumnezeu printre fiinta umana. Ioan 1 14. Şi Cuvîntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr…….

         Aduc si acest verset In atentie ca sa vedema ca fara desfatare In Cuvant ducem lipsa de Inviorare. Psalmul119; 156. Mari sînt îndurările Tale, Doamne!Înviorează-mă după judecăţile Tale! Psalmistul expiermenta aceste Indurari si le apreciaza ca sunt mari. Cu alte cuvinte, au o valoare In viata celui credincios care duc la Inviorare.Asa cum am spus ceva mai sus, a fost lipsit o vreme de aceste Indurari. Si deaceia Ii cerea lui Dumnezeu sa trimita din nou Indurarile Lui. Dece? Tocmai ca sa fie Inviorat.Am vazut si unii care spun ca sunt credinciosi,si vor fi. Gradul de credinciosie nu Il analizez eu , ci Dumnezeu si felul de cum Iti traiesti viata.Acestia aveau o stare posomaorata mai totdeauna. In viata lor nu se vedea ca sunt Inviorati. Ce trist sa nu se vada In viata bucuria mantuiri.Un suflet mantuit, are puterea, taria de caracter de a trece peste unele situatii care vin peste el.Dar Psalmistul aduce In atentie si;după judecăţile Tale! El era destul de constient ca; pierderea Inviorari se datoreaza faptului unor judecati ale lui Dumnezeu In viata lui.Sau la noi a disciplini pe care o aplica Dumnezeul nostru pentru a ne corecta.Si abia atunci vor veni Inviorarile.

         Nu Intotdeauna traim In asa fel sa cinstim numele lui Dumnezeu. Si atunci, vom fi disciplinati de Dumnezeu.Disciplina duce la diminuarea Inviorari sau a bucuriei. Dar mai pe urma ea lucreaza spre binele nostru.As asocia  pierderea Inviorari, cu Intristarea care uneori ne cuprinde inima. Iata ce are de spus Ap,Pavel cu privire la Intristare, la pierderea Inviarari; 2 Corinteni 7;10. În adevăr, cînd întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mîntuire, şi de care cineva nu se căieşte niciodată;.....Sunt convins ca atunci cand suntem Intristati sau ne-am pierdut Inviorarea se datoreaza lipsei de partasie cu Scumpul nostru Mantuitor.Si Dumnezeu care ne cunoaste, Ingaduie astfel de Intristari care sunt dupa voia Lui pentru a ne aduce la realitate. Cu alte cuvinte,Sa lucreze In viata noastra pocainta, sau parere de rau de felul cum am actionat intr-o Imprejurare sau alta, necinstind numele Lui cel sfant.Domnul sa ne ajute sa luam seama la relatia noastra cu Domnul Isus. Asta numai In cazul ca o avem.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni pentru folosul nostru.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: