marți, 7 februarie 2017

Apocalipsa 20;12. Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stînd în picioare........


f43bd-picture1bibliacutrandafir 

Apocalipsa 20;12. Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stînd în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după cele ce erau scrise în cărţile acelea.


         Versetul de fata ne relateaza evenimentele dela urma cum se vor desfasura Ap, Ioan In vedenia lui vedea pe mortii cum erau;Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, la ce morti?se refera aceste cuvinte? Apoi, mari si mici? Inteleg ca este vorba de morti spirituali care nu au fost adusi la viata In timp ce ei erau pe pamant In trup. Daca am fi tentati sa Intelegem ca e vorba de morti la modul literal,am ajunge la concluzia ca mortul orcate ar fi el nu mai pote sta In picioare.Deci, ramane sa Intelegem ca e vorba de morti spiritualii.Spuneam cu alta ocazie ca Ioan era In duhul cand i s-a aratat aceste lucruri In vedenie.Apocalipsa 1; 10. În ziua Domnului eram în Duhul. …..Dar ce vrea sa ne spuna aceste cuvinte;mari şi mici,Putem spune la modul literal ca ar fi vorba de oameni maturi si copii. Dar Inteleg ca este mult mai bine Intelesul pe care Incerc sa-l dau aici. Adica, este vorba la cei mari In ochii lor sau mari prin pozitia pe care o aveau pe pamant.


         Sau,as Indrazni sa spun mari ca bogatie, avere ca si Bogatul din pilda cu Lazar.Apoi, mici cei care nu aveau acele bogati decare se puteau bucura vremelnic pe pamant acest bogat.Asa Inteleg ca si Lazar a facut parte din cei mici.Numai ca Lazar s-a bucurat de mantuirea data de Dumnezeu.    Ce faceau acesti morti?stînd în picioare înaintea scaunului de domnie. Daca am privi lucrurile la modul literal, ne-am pune o Intrebare destul de legitima anume; Cum sa stea mortii In piciore? Daca sunt morti nu pot sta In picioare. Asa cum am amintit ceva mai sus.Atunci, ramane sa Intelegem ca este vorba de morti spirituali.Dar dece stateau acestia Inaintea scaunului de domnie? Pentruca, pe Scaun sau In alta traducere tron sta Judecatorul. Cine este acest Judecator? Domnul Isus care e Fiul lui Dumnezeu. Ioan 5; 22. Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului, Dece stateau ei Inaintea scaunului? Sa Isi auda verdictul dela Judecatorul cel drept.


         Daca aici pe pamant cand cineva ajunge In fata judecatorului pentru faptele lui, mai are minimul de speranta. Ca poate judecatorul va da un verdict pozitiv In favoarea lui.Ei bine, acolo socotelile s-au Incheiat deja. Acolo nu mai e nici-o speranta. Speranta a fost aici pe pamant.Dece aici? Pentruca aici Domnul Isus a fost Mantuitor.Cum In fata judecatorului inculpatul nu are drept de  a argumenta. Dece? Pentruca dovezile care se aduc Inainte lui Il acuza ele Insusi.Si hotararea pe care judecatorul a pronuntat-o, a fost una pe baza acestor dovezi. Cu mult mai mult acolo Inaintea Judecatoruli cel drept.Sentinta pe pamant poate fi scurta.Acolo Inaintea Judecatorului  cel drept sentinta data de El este vesnica.Iata ce m-a determinat sa spun cate-va ganduri din acest loc.Aceste carti care au fost deschise. Nişte cărţi au fost deschise. I-mi imaginez ca, Judecatorul Domnul Isus avea rechizitorul fiecaruia care sta Inaintea Lui. Acest rechizitoriu apareau ca niste carti cum le descrie Cuvantul.


         Nu era o foaie volanta ci, carti voluminoase as spune.Dece voluminoase? Pentruca In ele au fost cuprinse(racordate) toate faptele fiecaruia cat a trait pe pamant.Unele mai voluminoase decat altele.Erau In functie de cati ani ai trait. Sigur ca cei care au trait mai multi ani au acumulat In acest rechizitor mai multe notari cu privire la viata pe care si-au traito. Sau, sa aduc Inainte cuvintele pe care Scriptura le numeste;faptele lor, Cand Iti aduce dovezi Inainte de cum ti-ai trait viata, ce poti spune? Aceste dovezi sunt acuzatoare.Dece? Pentruca vin din ceia ce s-a racordat pe cand erai pe pamant.Unii poate sunt sceptici In privinta aceasta zicand;Cum poate sa fie asa ceva la cata lume a trecut pe acest pamant In decursul istoriei umane? Spuneam cu alta ocazie de cipsurile dela Computere care stocheaza datae de milioane.Daca la om este cu putinta, atunci,dece nu si la Dumnezeu nu ar poate fi El,care l-a facut pe om? Nişte cărţi au fost deschise.


         Deci, Inteleg ca fiecare are cartea lui personala In care a fost racordat intreg parcursul acestei vieti asa cum am spus ceva mai sus.Omul, poate sa respinga anumite Invinuiri, dar dovezile pe care Insusi cartea fiecaruia le aduce In sprijinul Judecatorului care va pronunta sentinta sunt convingatoare.Presupun , ca ar Indrazni unuul sau altul sa nu fie deacort cu ce i se imputa. Asta la apsurd. Cand i se deschide cartea, asa cum au fost deschise, sa se convinga fiecare personal. Iata dece Scriptura Il numeste Judecatorul cel drept.Asa Il vede Ap, Pavel pe Domnul Isus ca un judecator drept. Cu alte cuvinte fara partinire.2 Timotei 4;8. Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea“, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.Indraznesc sa spun si nu am sa gresesc daca mentionez ca;Cerul Intreg va asista la aceste procese de judecata care va Incheia prima Creiatie.Pentruca Dumnezeu ne vorbeste de o noua creiatie unde va locui neprihanirea.


         Iata ca si Ioan a auzit ce spuneau locuitorii Cerului.Asum, ca acestia erau Heruvimii, Serafimii si Ingerii care spuneau aceste cuvinte pe care Ap, Ioan le-a racordat.Ioan nu a scapat nimic din ce i s-a aratat In vedenie.Apocalipsa 7. Şi am auzit altarul zicînd: „Da, Doamne Dumnezeule, Atotputernice, adevărate şi drepte sînt judecăţile Tale!“ Nu altarul zicea ci cei douazeci si patru de batrani care stateau pe scaunele lor de domnie.Un alt loc unde putem vedea ca, Dumnezeu e un judecator drept este acesta; Psalmul119;75. Ştiu, Doamne, că judecăţile Tale sînt drepte:din credincioşie m-ai smerit.Oamenii lui Dumnezeu realizeaza ca, Au deafce cu un Dumnezeu drept, chiar si atunci cand El disciplineaza.Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Cartea aceasta sta ca o marturie pentru cei care au fost scrisi In ea.Acestia care au fost adusi la viata , nascuti din nou pe cand erau pe pamant au fost scrisi In aceasta carte a vieti.Apocalipsa 21;27….. ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.Deaceia se si numeste cartea vieti.Acestia vor trai vesnic. Asupra acestora, moartea a doua nu are niciun efect. Dece? Pentruca, In ei pulseaza viata din Domnul Isus.

Cei ce se Incadreaza In moartea a doua sunt acestia pe care versetul Ii aduce Inainte; Apocalipsa 8. Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.“ Acesta este verdictul dat de Judecatorul cel drept,moartea a doua.Versetul Incheie cu aceasta specificatie pentru cei ce a u fost condamnati vesnic.Şi morţii au fost judecaţi după cele ce erau scrise în cărţile acelea. Cu alte cuvinte, nu au fost judecati la voia Intamplari. Cum nici aici pe pamant judecatorul nu da un verdict fara sa aiba la cazier dovezi care sa-i acuze pe inculpat. Nu ni se spune apsolut nimic de cei care au fost gasiti scrisi In Cartea vieti. Dece? Pentruca acestia nu sunt printre cei morti care stau inaintea scaunului de domnie.Prin ceia ce citim la sfarsitul versetului, Intelegem ca numai acele carti au purtat osanda de judecata.Cate-va ganduri pe care le-am desprins si pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratiii si Surorile mele sinceri Intrdevar de pretutindeni. Pentru Incurajarea fiecaruia dntre noi care ne bucuram de mantuirea lui Dumnezeu data In dar prin Domnul Hristos..


John Balarie

Los Angeles California!

Un comentariu:

Ion Burciu spunea...

Mulțumim dragă frate pentru felul cum ai relatat aceste evenimente al sfârșitului.Vreau să întreb:Eu înțeleg că din pedepsele care se vor da conform gravității păcatelor care sunt scrise în acele cărți,vor fi destul de mari deosebiri de la un condamnat la altul.Cum rămâne atunci cu toți aceia care nu au acceptat Mântuirea oferită de Domnul Isus ?...”
Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc.” (Apoc.20:15).De aici reiese că toți vor suferi pedeapsa capitală.