luni, 20 februarie 2017

Isaia 41;13. Căci Eu sînt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mîna dreaptă ....

f43bd-picture1bibliacutrandafir 

Isaia 41;13. Căci Eu sînt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mîna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!

 Asa se purta Dumnezeu cu acest popor Israelit In vechime plin de dragosre.Aveau dusmani In jurul lor. Si deseori se vedeau lipsiti de putere. Atunci, Dumnezeu intervenea cu brat puternic si ridica din mijlocul lor un viteaz care sa Incurajeze pe cei care luptau.Asa cum am spus deseori ca Israel Infafiseaza sau are corespondenta cu Biserica lui Dumnezeu.Sunt multe asemanari Intre Israel ca popor si biserica.Nu am sa le mai aduc In atentie ca le-am spus cu alta ocazie. Numai ca, doresc sa stim noi toti care iubim Cuvantul ca, Dumnezeu, este si ramane acelasi, plin de dragoste si ocrotitor.Aici, se ridica o Intrebare anume; Este Dumnezeu plin de dragoste pentru toata lumea? La prima vedere am spune ca da.Cand omul este rebelios Impotriva lui Dumnezeu,ce putem spune? Cand Avraram nu a asculta si Dumnezeu la pedepsit.Trebuie facut o dinstinctie.

 Dar uite ca, Dumnezeu, nu se adreseaza popoarelor din prejurul lui Israel. Dumnezeu avea In vedere acest popor pe care l-a ales si la scos din Egipt ca sa-i duca Intr-o tara unde spune Cuvantul curge lapte si miere. Sigur, vorbirea este In sens poetic.Dar Intradevar, Dumnezeu a fost cu acest popor pana i-a dus In Canan. Intorcandu-ne la noi care facem parte din alt popor dar care la fel ca si Israelitii am fost scosi din Egiptul acestei lumi.Spuneam cu alta ocazie ca Egiptul are ca corespondenta lumea.Căci Eu sînt Domnul,Le spune Dumnezeu aceste cuvinte sa-i Incredinteze ca nu e altul ca El.Cu alte cuvinte, aveti Incredere ca sunt cu voi.Dumnezeu le spune ca e;Dumnezeul tău,Nu le spune Dumnezeu ca este si al altor popoare. Ei trebuiau sa stie ca nu e alt popor pe care Dumnezeu sa-l ocroteasca cum o face cu ei. Acelasi Dumnezeu plin de dragoste este si azi pentru cei pe care i-a scos din egiptul acestei lumi.Pentru cei rascumparati.

 Dumnezeu spuneam cu alta ocazie are o intimitate mult mai profunda, are afectiune fata de cei pe care i-a nascut din nou . Cu alte cuvinte, suntem Copii ai Lui.Daca este vreun dubiu ca Dumnezeu Isi iubeste copiii Lui, asta face dovada ca  cel ce se Indoieste nu a expiermentat aceasta afectiune a lui Dumnezeu In viata lui. Sunt convins ca, Israelitii cazusera Intr-o deznadejde si Dumnezeu care Ii cunostea a intervenit spunandu-le;Căci Eu sînt Domnul, Dumnezeul tău,Cate Imprejurari, situatii nu vin si peste noi ca Copii ai Lui.Suntem noi lasati singuri In lupta vieti? Numai cei ce nu au expiermentat cum spuneam mai sus afectiunea lui Dumnezeu ca Tata poate sa dispere In astfel de situatii ale vieti.Nu stim cat se vor fi linistit Israelitii. Cert este ca Dumnezeu le-a dovedit ca El e Dumnezeul lor.

 Avem noi aceasta pace, liniste sufleteasca cand vin peste noi situatii dificile?. Poate vin boli care ne Inspaimanta. Sa nu uitam ca Dumnezeu este Dumnezeul nostru.Ce sa mai spun de Fratii si Surorile care sunt la o varsta Inaintata cand peste ei a venit neputinta? Neputinta care se arata in trup, dar si In sistemul nervos.Sa nu scapam din vedere ca, Dumnezeu, ne cunoaste pe fiecare In parte.Dumnezeu este acelasi si In situatiile acestea.Israelitii au ajuns In Cananul pamantesc cu ajutorul lui Dumnezeu. Si Copii Lui cei rascumparati au aceasta promisiune ca;Dumnezeu e Dumnezeul lor si ca Ii duce In Cananul ceresc.Israelitii au cartit In pustie.Dar generatiile urmatoare au cules roadele tari Cananului.Sa nu fim nemultumiti cand vin peste noi situatii neplacute.Sa asteptam sa vedem cum intervine Dumnezeu.

 Toate acestea au scopul lor de a ne apropia tot mai mult de Dumnezeul nostru care ne iubeste.Poate si peste noi vin Ingrijorari, desnadejde ca peste Israeliti.Dar vom ajunge In Cananul Ceresc care Il numesc In Casa Tatalui.Inteleg ca Israel era tare descumpanit si ca a fost necesar ca Dumnezeu sai spuna aceste cuvinte de asigurare.care te iau de mîna dreaptă.Ce poti spune cand Dumnezeu te ia de mana? Daca nici atunci nu ai siguranta, lasi sa se Inteleaga ca te Indoiesti de dragostea Lui de Tata.Si dece sa nu spun, ca nu-i aparti.Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu tine pe copii lui de-o mana si Domnul Isus de cealalta mana. Si dadeam ca referinta acest loc din Cuvant.Ev, Ioan 10;28. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea.Si apoi aduce In atentie si pe Tatal Lui.9…. şi nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu.

 Ap, Pavel are ceva de spus cu privire la siguranta celor nascuti din nou pe care o au In Domnul Hristos.Romani 8;35. Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strîmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia sau sabia?Apoi, Dumnezeu dupa ce Ii ia de mana dreapta pe Israeliti spune aceste cuvinte;şi-ţi zic: Avea ochiul necurmat asupra acestui popor.Deaceia Le zice;Nu te teme de nimic,Daca citim cu atentie istoria acestui popor, vom vedea ca nu raraeori au fost rebeliosi, neacultatori de Dumnezeu care si-a aratat deseor bunatatea lui fata de ei.Iata dece Inteleg ca se simteau vinovati Intrun fel si nu mai Indrazneau sa apeleze la Indurarea lui Dumnezeu.Cand calcam deliberat voia lui Dumnezeu, la ce sa te mai astepti? Negresit, daca Intradevar suntem nascuti din nou, Dumnezeu va trece la disciplinarea noastra.

 Si asta, din cauza ca ne iubeste. Le da aaceasta garantie Israelitilor, cu toate ca au fost neascultatori.Nu te teme de nimic,Cu alte cuvinte,Eu sunt cu tine. Eu îţi vin în ajutor! Dece le face aceasta promisiune? Pentruca Dumnezeu nu se dezice pe El Insusi. El i-a ales, i-a scos din Egipt si i-a dus In tara Canan asa cum promisese lui Avraam.As Indrazni sa pun o Intrebare pentru noi. Daca Dumnezeu s-a purtat cu acest popor pamantesc In asa fel de nu l-a lasat singur, cum se va purta cu noi? Noi pe care ne-a nascut din nou si ne considera Copiii ai Lui.Din nou, as Indrazni sa spun ca are cu mult mai multa afectiune pentru ce a nascu.Spuneam cu alta ocazie ca;Poporul Israel se mai numeste si fiii lui Israel. Pe cand noi, ne numim Copii ai lui Dumnezeu si nu suntem pamantesti, ci ceresti. Israelitilor le-a dat Cananul pamantesc iar celor nascuti din nou Cananul Ceresc.Sa fim plini de bucurie In asteptare sa vina Scumpul nostru Mantuitor sa ne duca acasa.Atunci calaroria se va sfarsi ca si a Israelitilor.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: