vineri, 17 februarie 2017

Romani 8;7. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămînteşti este vrăjmăşie .......

f43bd-picture1bibliacutrandafir 

Romani 8;7. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămînteşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, şi nici nu poate să se supună.

         Ap, Pavel vorbea unora care se adunau Impreuna ca Fratii si Surori. Acestia se presupune ca veneau la strangerea lor, ca unii care erau credinciosi. Si care recunosteau ca Domnul Hristos este In mijlocul lor.Sau, poate si printre ei erau asa cum sunt si azi printre cei ce se strang laolaltaunii ne taiati Imprejur cu inima. Spuneam cu alta ocazie de unii care s-au pripasit, ori s-au furisat. Cu alte cuvinte, Dumnezeu nu lucrase aceasta nastere din nou care arata ca ai rupt-o cu trecutul si cu firea pamantesca,carnala.In aceasta fire carnala traim In ea, dar nu ne conduce viata noua din Dumnezeu.Ce sesizam In acest verset sunt doua categori care participa la starngerea Impreua. Asa a fost atunci si asa este si azi, dar asa va fi pana la sfarsitul tuturor lucrurilor.Cand vor fi acest sfarsit? Spuneam cu alta ocazie de separare. Si aduceam In atentie; graul de negina, dar si caprele de oi. Dumnezeu atunci va face o separare definitiva, vesnica.

         Pavel era obligat sa le spuna foarte deschis acestora care se strangeau Impreuna.El nu nominaliza pe unii anumiti. El vorbea ca si ceilalti Apostoli la modul general. Sunt convins ca cei care erau nascuti din nou si aveau un alt drum spre cer, lasau sa treaca pe langa ei aceste cuvinte;. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămînteşti...Sigur ca traim si noi pe acest pamant pana cand vom pleca acasa.Dar asta nu Inseamna sa ne preocupe pamantul mai mulu decat Cerul.Avem nevoie ca oricare altul sa ne castigam egzistenta In mod cinstit si onorabil pentru noi si familia noastra.Cand Pavel aduce In atentie aceste cuvinte; lucrurile firii pămînteşti,face referire la unii care Intreaga viata si timpul pe care il au la dispozitie,le este preocupat pentru aceste lucruri pe care Firea pamanteasca le doreste, le pofteste.Pentru cei nascuti din nou este suficient sa Inteleaga ca, Dumnezeu ca Tata, le asigura strictul necesar.

         Cu alta ocazie am spus ce ar fi strictul necesar unui Copil al lui Dumnezeu, de care se Ingrijeste Insusi Dumnezeu ca Tata.Azi se vorbeste mai mult ca oricand de Prosperitate. Unii din teologi acestei lumi, au mers pana acolo ca au numit; “evangelia prosperitati”sigur, o prosperitate pe care Cuvantul o numeste vrasmasie Impotriva lui Dumnezeu.Acest flagel a atins si pe cei care se cred crestini.Cineva m-ia spus; Ce e rau frate daca esti prosper? Sigur ca la prima vedere nu e nimic rau. Dar, ramane sa ne analizam si cat prosperam In cunostrea Domnului Hristos. Sa fiu mai clar ar fi asa; Cat prosperam spiritual, sufleteste.Cei ce iubesc pe Domnul Isus si venirea Lui se vor deslipi de ceia ce lumea  care ne Inconjoara cauta.Ap, Pavel nu s-a oprit aici cum am facut eu. El continua si explica ce rezultat sau ce deznodamant are aceasta umblare dupa lucrurile pamantesti.

         Poate pentru unii care cauta aceste lucruri sa para nesemnificativ aceasta Instintare pe care Cuvantul ne-o aduce Inainte.este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu,Ce sa mai spunem? Te Intrebi singur In fata acestor cuvinte; umblu si eu dupa aceste lucruri pamantesti? Asta arata ca sunt In vrasmasie cu Dumnezeu. Daca ne consideram Copii ai Lui Dumnezeu,ar trebui sa realizam ca suntem In vrasmasie cu Dumnezeu daca umblam ca si lumea dupa aceste lucruri pamantesti.. Am sa fac o paralela cu copiii unui tata pamantesc. Ce am zice noi care am avut copii si care mai au Inca si acum, daca un copil ar fi In vrasmasie cu noi ca parinti? Din diferte motive pe care el ca copil le considera ca sunt corecte pentru el.Iata deci, ca sunt unii dintre noi care considera ca este ceva normal si Inca de folos sa alerge ca si cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu.

          Cum se va prezenta un copil Inaintea tatalui din moment ce Intre ei nu este o atmosfera de liniste de Intelegere?. Cum ne vom prezenta noi Inintea Acelia care spunem ca este Tatal nostru cu o astfel de stare de vrasmasie. De nesupunere voiei lui Dumnezeu?.Personal, gasesc ca este o atitudine grava si lipsita de orce Intelegere sa pretind ca sunt credincios si sa fiu In vrasmasie cu Dumnezeu.Sunt doua aspecte; Ori nu sunt un Copil al lui Dumnezeu  si atunci I-mi duc o viata pe care o consider ca e normala asa In starea In care ma aflu. Ori nu I-mi dau seama ce Inseamna partasie, intimitate cu Dumnezeu. împotriva Sa stai, sau sa te gsesti ca esti Impotriva lui Dumnezeu, faci dovada ca nu esti al Lui.Iata starea aceasta cum se manifesta In viata acestora care se gasesc Impotriv lui Dumnezeu.căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, Ce vrea sa ne spuna Cuvantul prin aceste cuvinte?Ca adica, starea In care se afla unul dinte acestia care umbla dupa lucrurile pamantesti, nu se supune Legii lui Dumnezeu.

         Cu alte cuvinte, e o stare de Incapatanare, de rebeliune care nu se gaseste In structura cea noua a unui nascut din nou.Unui astfel de om sa-i spui ori ce i-ai spune el nu va plati atentie. El este directat de o inima care e stapanita de fire veche.Ce am zice noi cand un copil nu vrea sa se supuna parintilor lui? Cum l-am numi pe acest copil? Este un singut cuvant In care acest copil se Incadreaza; Incapatanat, rebelios sau, In engleza;stubborn.Cred ca nu mai este nici-o explicatie In ceia ce priveste ce fel de viata are unul dintre acestia care se Incadreaza In aceste cuvinte. Cand am citit recent acest verset mi-a atras atentia aceste cuvinte;şi nici nu poate să se supună.Ce vrea sa ne spuna noua aceste cuvinte ca nu poate? Cu alte cuvinte, la apsurd vorbind, chiar daca ar vrea  sa se supuna nu poate.Dece Nu poate? Pentruca, traieste In firea pamanteasca si viata lui e coordonata, directata de aceasta fire carnala.

         As Indrazni sa spun ca; Nu-i apartine lui Dumnezeu. Tot ce este carnal are un alt stapan care e contrar firi din Dumnezeu.Iata un prileji sa vedem unde ne gasim cu privire la mersul nostru In aceasta viata.Drumul pe care mergem duce el spre Cer? Daca da, sa facem dovada printr-o viata traita spre slava lui Dumnezeu si spre folosul celor din jurul nostru care ne Inconjoara.Sa lasam sa treaca pe langa noi aceste cuvinte daca Intradevar nu umblam dupa lucrurile firi pamantesti.Aceste cuvinte totusi sa ne fie un reper In viata de trezire. Dece? Pentruca si noi traim In acest trup de carne In care se gaseste radacina pacatului. Si care inevitabil ne trage la ce este pamantesc. Sa-i dam slava lui Dumnezeu ca ne-a pus Inainte Cerul si spre el calatorim.Daca este contrar, atunci cu siguranta nu apartinem Domnului Hristos care asteapta sa vina sa ia pe cei rascumparati ai Lui.Doresc ca Fratiii si Surorile mele depretufindeni si care sunt sinceri sa avem Impreuna un motiv de a ne cerceta.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: