marți, 14 februarie 2017

Geneza 28;22. piatra aceasta, pe care am pus-o ca stîlp de aducere aminte,........


f43bd-picture1bibliacutrandafir 

Geneza 28;22. piatra aceasta, pe care am pus-o ca stîlp de aducere aminte, va fi casa lui Dumnezeu, şi Îţi voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da.“

         Intotdeauna cand citim In Cuvand de piatra sau stanca se refera la Domnul Hristos.Sunt multe locuri unde putem vedea ca Domnul Isus este piatra sau stanca.Piatra sau din stinca se folosesc si azi la constructia caselor.Prin Afganistan si Pachistan se fac case direct In stanca muntilor. Ce vreau sa spun este ca fara piatra casa nu este stabila.Iata dece Domnul; Isus aduce Inainte casa zidita pe stanca si cea pe nisip.Care dintre ele va rezista cand vin ploile, furtunile? Este usor de Inteles ca cea zidita pe stanca.Matei 7; 25. A dat ploaia, au venit şivoaele, au suflat vînturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentrucă avea temelia zidită pe stîncă.

         Sa ne Intoarcem putin la Casa lui Dumnezeu care spuneam cu alta ocazie ca se gaseste oriunde se strang cei rascumparati. Nu unde este o cladire oarecare.Dar ca printre cei ce se strang, sunt si unii care nu au fost adusi la viata sa fie ziditi la aceasta Casa. Acestia sunt acolo la modul literal dar nu ca pietre vi.Iata ce are Ap, Petru de spus cu privire la aceasta casa zidita pe stanca si din pietre vi.
1 Petru 2;5.Şi voi, ca nişte pietre vii, sînteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovniceasca.Ei bine, ca orce casa si aceasta Casa duhovniceasca care e a lui Dumnezeu, trebuie sa aibe o piatra la colt asa cum o numeste Scriptura; Piatra din capul ungiului.Sa vedem ca si In Vechiul Testament se vorbeste de aceasta piatra din capul ungiului dar si In Noul Testament.Iov 38; 6. Pe ce sînt sprijinite temeliile lui?Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului,

         Si Ap, Pavel vede nelipsita aceasta Piatra din capul ungiului.Efeseni 2; 20. fiind zidiţi pe temelia apostolilor şi proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.Apoi, si Ap, Petru aduce Inainte aceasta Piatra;1 Petru 2;6. Căci este scris în Scriptură: „Iată că pun în Sion o piatră din capul unghiului, aleasă, scumpă; şi cine se încrede în El, nu va fi dat de ruşine.“Dar sa vedem ce au facut zidarii cu aceasta Piatra din capul ungiului. Marcu 12;10…... «Piatra pe care au lepădat-o zidarii, a ajuns să fie pusă în capul unghiului; Am scris cu alta ocazie despre cine sunt zidari si dece a fost lepadata piatra din capul ungiului.Intelegem ca; Cladirea este duhovniceasca precum spune Petru. Si ca piatra este Domnul Isus care tine cladirea.

         Fara aceasta piatra din capul unghiului, care tine cladirea, suvoaiele acestei lumi ar darama-o. Pot veni peste ea tot felul de intemperii la modul spiritual si nu se va darama. Dece? Pentruca are temelie si are piatra din capul ungiului care o tine legata si care e Insusi Domnul Hristos.Domnul Isus spune despre aceasta Casa(Biserica vie) ca o zideste El asa citim In acest verset;Matei 16;18. ………..voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. Acum, trebuie sa stim ca; orce biserica care nu are pe Domnul Isus ca piatra de temelie sau din capul ungiului nu este a Lui. Te poti strange dar nu o poti numi casa duhovniceasca fara aceasta Piatra de temelie.In versetele 18,19,20,21.citim ca Iacov a pus o piata de aducere aminte.

         Iacov avea sa fie recunoscator lui Dumnezeu ca i-a purtat de grija. In calatoria lui a primit asigurarea ca Dumnezeu va fi cu el.Daca ne Intoarcem la noi care suntem ai Domnului Hristos, ce vom spune noi? Avem si noi ca si Iacov asigurarea prin promisiunea data de El ca va fi cu noi? Negresit ca da. Iacov era In calatorie pana sa ajunga la destinatie. Noi, sintem la fel In calatorie pana ajungem acasa la Dumnezeu.Iata promisiunea pe care o avem ca Copii ai Lui.Matei 28;20…... iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Dece da Domnul Isus acesta garantie ca este cu cei rascumparati ai Lui pana la sfarsit?
Mai Intai de toate, pentruca a platit pretul pentru ei, I-a rascumparat.Spuneam cu alta ocazie ca; Atunci cand cumperi ceva este al tau definitiv, Iti a[artine.

         Dar cineva poate spune ca nu este vorba de cumparare ci de rascumparare. Da, aceste doua cuvinte fac diferenta si Inca una destul de mare anume; Cand rascumperi ceva ,Inseamna ca acel obiect sa spun, ti-a apartinut cand-va. Tot asa omul a apartinut lui Dumnezeu pana la caderea In pacat.Prin jerfa adusa Domnul Isus a platit acest pret al rascumparari.Acestia care au fost rascumparati, Ap, Petru Ii numeste pietre vi , care sunt ziditi la aceasta Casa duhovniceasca.La casa zidita de oameni pot fi atasate tot felul de pietre, de materiale. Am spus atasate pentruca Intorcandu-ne la ce e duhovnicesc vom vede ca s-au atasat multi la aceasta “casa, cladire duhovniceasca.Casa care la randul ei are doua laturi.Este una literala vizibila  si una care sunt cunoscuti numai de Dumnezeu.Cuvantul ne vorbeste de; Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui.2 Timotei 2;19……. „Domnul cunoaşte pe ceice sînt ai Lui“; …..  Iacov face o promisiune lui Dumnezeu;Îţi voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da.“Nu i-a cerut Dumnezeu lui Iacov asa ceva.

         Dar Iacov ca drept de recunostinta ca Dumnezeu va fi cu el In toata calatoria lui si Il va ocroti In toate situatiile prin care va trece, a gasit cu cale sa faca aceasta promisiune.Ma Intreb care a fost motivatia lui Iacov de a promis doar a zecea parte? Dece nu a spus un procent mai mare?  In definitiv, dadea din ce primise.Un gand pe care-l am este ca, nu numai Iacov avea In firea lui carnala aceasta tendinta de a fi ”zgarcit” egoist,ci noi toti suntem la fel ca si Iacov.Daca ne coboram In launtrul nostru vom realiza ca asa stau lucrurile.Numai harul lui Dumnezeu schimba acest comportament In cel nascut din nou.Dumnezeu nu i-a reprosat sau sa-i spuna; Dece Iacove numai zece procente ca doar Eu Iti dau? Nu, Dumnezeu cum am spus mai sus nu Ii ceruse sa faca nici-o promisiune.Ce Invatam noi din acest loc? Sa nu ne grabim sa facem o promisiune lui Dumnezeu pe care El nu ne-o cere.Cuvantul ne arata ca e mai bine sa nu faci o juruinta, promisiune, ca mai apoi sa nu te ti de ea.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: