sâmbătă, 15 aprilie 2017

1 Corinteni 4;11. Pînă în clipa aceasta suferim de foame şi de sete,.......


f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 4;11. Pînă în clipa aceasta suferim de foame şi de sete, sîntem goi, chinuiţi, umblăm din loc în loc,

Doua versete care arata destul de clar ce viata ducea Ap Pavel si cei care erau In lucrae cu el ca slujitori ai Domnului Hristos.Am mai spus cu alta ocazie despre un pastor care spunea ca ;Vreu sa calc pe urmee Ap, Pavel.Buna dorinta dar poarta cu ea si aceste stari, situatii pe care Pavel cu ai lui le aveau.Spuneam atunci ca ipocrizia sta la baza nesinceritati.Nu stiu daca vreunul din cei care au decis sa faca o profesie din “vestirea evangeliei” si-au pus aceasta Intrebare pe care o pun acum. Sunt gata sa ma indentific eu cu ce spune Pavel ca slujitor al Domnului Hristos In aceste versete si In altele? Sau as pune altfel intrebarea; Ma calific eu sa pot spune ca ma indentific cu ceia ce Pavel aduce Inainte?Cand au decis sa faca un seminar nu si-au pus aceasta Intrebare. Am vazut pe unii care si-au facut si un video din biroul lor de unde ziceau ei ca  “Is pregateau predica” sau alti de a scrie carti cu caracter religios.

Acestia aveau cafeaua pe birou.Nu citim ca Pavel ar fi avut astfel de conditii.Nu sunt critic ca nu este chemarea mea sa fac asa ceva. Dar ma simt obligat sa arat cat de mult s-a denaturat ce faceau Apostolii, cum traiau ei. Si ce fac cei de azi asa zisii “slujitori ai Domnului”.Unii ar putea sa spuna; Ei, erau alte vremuri atunci si acum traim modernismul vieti.Acesta este motivul de unii dintre acestioa au avansat “evangelia prosperitati”Pavel parasise sursa materiala care putea sa-i aduca o existenta lejera In viata aceasta.Iata ce spune el cu privire la aceasta sursa care putea proveni din educatia pe care o acumulase;Filipeni 3;8. Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am perdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să cîştig pe Hristos,El nu spune Domnul vostru sau a altora.Nu stiu si nici nu sunt interesat sa cunosc cati dintre acestia asa zisii “slujitori ai domnului” au pierdut ceva pentru al cunoaste pe Domnul Isus personal.

Dar oricum,Pavel Isi descrie situatia prin care trecea.Nu numai el dar si cei care lucra cu el asa cum am spus ceva mai sus. Pînă în clipa aceasta suferim de foame şi de sete,Dece Ii lasa Dumnezeu sa sufere? Ar fi o Intrebare destul de legitima.Ca doar El Ii chemase In lucrarea Lui.Am un singur raspuns pe care mi-l dau mie personal.Dumnezeu Ii vroia sa depinda In totul de El.Cei de azi sunt milionari si nici ca au nevoie de interventia lui Dumnezeu pentru “nevoile”lor.Daca am lua fiecare cuvant In parte vom vedea pe acestia cu seminare facute, cu pretentii ca sunt slujitori ai Domnului. Se indentifica ei cu aceste cuvinte spuse de Pavel? Raspunsul este categoric nu. sîntem goi,Vrea sa spuna ca duceau lipsa de Imbracamintea necesara. Am spus cu alta ocazie despre Pavel ca si-a lasat Mantaua la Troua la Carp.Se apropia iarna si aveau si ei nevoie de o Imbracaminte mai groasa. Chinuiţi, Cum adica chinuiti? As Intelege ca hartuiti de cei ce le stateau Impotriva de a mai vesti Numele scump al Domnului Hristos.Ei sufereau pentru acest nume scump al Domnului Hristos.

   Cei de azi au paza de corp.Sau,Body guard.Apostolii nu a folosit asa ceva.Ei erau ocrotiti de Dumnezeu, Cel care Ii chemase In lucrarea Lui.Dar Pavel,In toate acestea avea sa spuna ca sunt mai mult decat biruitori.Asa cum am spus nu numai el ci si cei care lucrau Impreuna cu el.Romani 8;37. Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Vroia sa spuna Pavel ca ei pot Indura toate acestea pentruca nu sunt singuri ci cu Domnul Hristos care le ia grija lor. Si nu numai atat dar se indentifica cu ei Mantuitorul. Spuneam ca Lui nu i-a fost rusine sa-i numeasca Fratii ai Lui.Iata dece se indentifica Mantuitorul cu acestia si cu cei din toate timpurile care au fost chemati de Dumnezeu.In toate acestea lipsuri prin care treceau.umblăm din loc în loc,Fie ca umblau pentru vestirea evangeliei sau ca erau hartuiti cum am spus.Si ca trebuiau din cand In cand sa se mute.Nu aveau un loc stabilit anume.

Precum nici Mantuitorul nu avea un loc stabilit.Cuvantul ne arata ca nu avea unde sa-si puna capul.Matei 8; 20. Isus i-a răspuns: „Vulpile au vizuini, şi păsările cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Şi odihni capul.Acestia care sunt “slujitori” azi Au vile ce sa mai spui de conturile pe care le au la banci care nu sunt putine. Adica, pentru egzistenta lor zilnica.Din nou as Indrazni sa pun aceasta Intrebare; Se Indentifica acestia cu ceia ce spune Ap, Pavel si Mantuitorul? Chiar daca Apostolul umbla pentru vestirea evangeliei, el nu avea mijloacele de transport luxoase de care dispun asa zisi ”slujitori ai domnului” de azi.Sa trecem putin si asupra versetului 12 care arata o alta latura a vieti Slujitorilor lui Dumnezeu.12. ne ostenim şi lucrăm cu mînile noastre; cînd sîntem ocărîţi, binecuvîntăm; cînd sîntem prigoniţi, răbdăm; Ei se osteneau nu numai pentru evangelia slavita a Domnului Hristos.Se osteneau si pentru egzistenta lor necesara pentru as Intretine viata aceasta vremelnica.

Nu vroiau sa fie povara Pentru niciun Frate sau Familie.ne ostenim şi lucrăm cu mînile noastre; Cine sa le dea? Mai primeau din cand In cand cate ceva din strangerile pe care le faceau Fratii dintr-o localiate sau alta.Aceste strangeri se vede ca nu le erau suficiente pentru as asigura egzistenta lor.Si iata ca erau nevoiti sa lucreze cu mainile lor. Mai era si un alt motiv de lucarau cu mainile lor.2 Tesaloniceni 3; 8. N-am mîncat de pomană pînea nimănui; ci, lucrînd şi ostenindu-ne, am muncit zi şi noapte, ca să nu fim povară nimănui dintre voi.Apoi Pavel trece de a arta caracterul lor nou pe care Il aveau din Domnul Hristos.Cu alte cuvinte, caracterul unei vieti schimbate.Iata ce spune el de felul cum reactiona cand oamenii rai se purtau cu rautate cu ei.cînd sîntem ocărîţi, binecuvîntăm; Nu poti aplica aceste cuvinte In viata ta daca nu esti nascut din nou sa ai din caracterul Domnului Hristos.

Mantuitorul are ceva de spus In privinta aceasta;Matei 5;39. Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celalt.Nu stiu cati dintre noi am avut ocazia sa fim ocarati pentru numele Domnului Hristos.Si nici daca vreunul a fost totusi ocarat si a raspuns cu binecuvantare. Si la urma de tot Pavel arata o virtute care trebuie sa se gaseasca In caracterul celui credincios anume;cînd sîntem prigoniţi, răbdăm; Da, poti rabda atunci cand In tine pulseaza o viata noua. Este imposibil cu caracterul vechi sa poti rabda.As Indrazni sa numesc toate acestea pe care Pavel le aduce Inaintea noastra;Calitai de natura cereasca. Sau virtuti.Asa ceva, astfel de biruinte, nu au radacinile In firea pamanteasca, ci In cea din Domnul Hristos.Mantuitorul ne-a lasat un exemplu de urmat tocmai sa fim diferiti de cei din lume.Am dorit sa Impartasesc si aceste versete care ne arta caracterul Domnului Hristos cu Fratiii si Surorile mele sinceri de pretutindeni.Care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: