joi, 27 aprilie 2017

1 Corinteni 4;5. De aceea să nu judecaţi nimic înainte de vreme,........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 4;5. De aceea să nu judecaţi nimic înainte de vreme, pînă va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întunerec, şi va descoperi gîndurile inimilor. Atunci, fiecare îşi va căpăta lauda dela Dumnezeu.


         Iata cum vedea Ap, Pavel venirea Domnului Isus Hristos. Pentru el si ceilalti rascumparati venirea Lui era imenienta.Deaceia el spune aceste cuvinte care aveau o Intelegre ca Domnul Isus va veni cat de curand.Pavel mai spune si In alte locuri despre venirea Dpmnului Hristos;1 Tesalonoiceni 4;15. Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvîntul Domnului: noi cei vii, cari vom rămînea pînă la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi.In acest verset vedem ca Insusi Pavel se Introducea In randul celor care vor ramanea pana la venirea Domnului.Chiar si In acest verset de mai sus din Corinteni aduce In atentie venirea Domnului Isus ca ar fi imenienta;pînă va veni Domnul,Erau In asteptarea veniri Lui.Dar noi cum stam dupa asa de mult timp de asteptare? “Daca e o asteptare”Avem noi In vedere venirea Domnului Hristos? Sau spunem si noi cum spuneau unii pe vremea Ap, Petru; Cuvantul lui Dumnezeu a racordat si acest aspect care ne este de folos.


         Iata ce spuneau acestia care se considerau credinciosi.2 Petru 3; 4. şi vor zice: „Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de cînd au adormit părinţii noştri, toate rămîn aşa cum erau dela începutul zidirii!“Acestia nu erau deafara. Erau din Adunare care se numeau credinciosi. Asa dar, sa nu ne suprinda faptul ca si printre noi cei de azi se gasesc unii din acestia care pun la Indoiala venirea Domnului Isus.Apostolul aduce In atentie o atitudine care nu ar trebui sa se gaseasca printre cei rascumparati ai Domnului Hristos anume; judecata;De aceea să nu judecaţi nimic înainte de vreme, As Indrazni sa Inlocuiesc acest cuvant de a judeca cu unul de a analiza viata cui-va. Am spus cu alta ocazie ca, In Intelegerea pe care o am nu poti judeca ca frate pe fratele tau. Si iata dece;Dupa orce judecata se pronunta si un verdict. Verdict pe care nu-l poate da decat Dumnezeu.Daca este vorba sa privim si la lucrurile pamantesti,la conflicte care apar Intre oameni,este un judecator care v-a aplica legea.


         Acest judecator, este singurul In masura sa aplice legea.Nu la asta vreau sa starui ci la motivatia inimi noastre ca copii ai lui Dumnezeu.Dar am sa trec putin si prin restul de cuvinte pe care versetul ni le aduce Inainte. înainte de vreme,Noi suntem porniti sa “judecam “sau, cum am spus sa analizam, imediat si sa nu asteptam acea vreme de care Ap, Pavel ne aminteste.Sau, as Indrazni sa spun ca sa-l lasam pe Dumnezeu sa judece la vremea cand gaseste El de cuvinta.Din nou,as Indrazni sa spun ca deseori unii dintre noi se pripesc  aducand In atentie anumite lucruri din viata unui Frate sau a unei Surori. Lucruri care la prima vedere ni se par noua ca nu ar fi normale.Uite suntem Indemnati sa lasam ca Domnul Sa judece. Asa citim In continuarea versetului; pînă va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întunerec,Sunt lucruri pe care noi oricare am fi ,nu putem sa vedem gandurile Fratelui sau ale Surorei care sunt ascunse acolo In inima lor. Asa ca, este Intelept sa punem la inima ceia ce Cuvantul ne arata, ne Invata.


         Iata ce va face Domnul Isus;şi va descoperi gîndurile inimilor. Cine poate sa descopere gandurile ascunse ale inimi? Este capabil vreunul din noi?Daca ar fi cu putinta ne-ar fi lasat Dumnezeu In Cuvant si acest amanunt. Ca adica, unii dintre noi,ar putea sa scoata la lumina aceste ganduri ascunse ale unui Frate sau a unei Surori.Pavel nu vedea asa ceva decat ca Domnul este cel ce cerceteaza Inima.Ieremia 17; 10. „Eu, Domnul, cercetez inima, şi cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui.“ Noi putem ascunde de un Frate sau o Sora anumite situatii sau ganduri cum le aduce In atentie Cuvantul aici.Dar va veni si un moment cand vom fi luati la purificat, la cercetat si atunci vor fi aduse la lumina. Ce rezultat va avea acesta cercetare a inimi? Vor fi aduse la lumina.Si va descoperi gîndurile inimilor. Cum adica, Inima poarta Inmagazineaza gandurile noastre? Da, asa scrie si asa trebuie sa le luam fara niciun comentariu.


         Insusi Domnul Isus spuneam cu alta ocazie aduce Inima In atentie. Din ea ies gandurile.Marcu 7;21. Căci dinlăuntru, din inima oamenilor, ies gîndurile ….Am mai spus cu alta ocazie ca Intr-o discutie pe care am avut-o cu o studenta la comert exterior si care cunostea engleza,m-a Intrebat; Ce, Gandurile sunt In inima omului, nu In minte? Si i-am dat acest citat.Cu alta ocazie am scris mult, mai detailat din acest verset si cu privire la Gandurile Inimi.In engleza vedem ceva diferit cu privire la;gîndurile inimilor. Iata o traducere pe care personal o gasesc mai aproape de a Intelege ce e cu inima noastra.New international version; 1 Corinteni 4;5…..will expose the motives of the heart……...Aici, putem vedea un cuvant care mi se pare ceva mai pe Inteles anume;the motives Tradus este ;motivatia Inimi.care este expusa.Pe marginea acestui cuvant am avut cate-va discutii cu unii frati.Am spus ca orce actiune sau hoatarare pe care o luam In viata cu privire la diferite situatii porneste din-ro motivatie a Inimi.Nu pornim nimic dar apsolut nimic sa facem daca nu mai Intai nu am fost motivati de un anumit gand.Gand care aduce cu el o actiune fie buna sau rea.


         Domnul va scoate la lumina toate motivatiile Inimi noastre la timpul cand El va gasi cu cale. Nu este neaparat nevoie ca Mantuitorul sa astepte caTatal sa-l trimita pentru a descoperi motivatiile inimilor noastre.Indraznesc sa dau mai jos cate-va din actiunile pe care le-am opservat printre cei ce se aduna laolalta.Unul si-a luat o masina foarte scumpa.Daca Il Intrebai ce te-a motivat frate sa iei o asa masina?Nu stiu ce raspuns ar fi putut sa  dea. In niciun caz unul dupa Cuvant.sau sa aiba acoperire cu Cuvantul lui Dumnezeu.Altul si-a lasat o barba si asta a fost la randul ei lasata cu o motivatie.In viata mea personala am vazut ca am anumite motivatii sa actionez Intr-o privinta sau alta.Cand spui cui-va despre Domnul Isus trebuie sa fi motivet ca persoana In cauza sa afle despre Mantuitorul tau. Aceasta este o motivatie sfanta.Si as putea sa dau eu dar si Fratii si Surorile mele destule exemple.Fiecare dintre noi am avut motivatii ale Inimi cand am pornit la o actiune. Ce vreau sa spun este; Orce motivatie orcare ar fi ea se fie supusa voiei lui Dumnezeu. Dece? Pentruca vor fi scoase la lumina de Domnul Isus.


         Si versetul se Incheie cu aceste cuvinte pe care le numesc verdictul Judecatorului cel drept;Atunci, fiecare îşi va căpăta lauda dela Dumnezeu, sau, rasplata.Apostolul aduce In atentie viitorul apropiat pe care Il astepta El.. Dar acest viitor pentru unii din noi poate fi ceva mai Indepartat, Iar pentru altii mai apropiat.As Indrazni sa spun; Sa nu ne amagim ca vom putea sa scapam de a nu fi purificati.Dece asa? Pentruca Intalnirea cu Domnul Isus spuneam cu alta ocazie ca e o Intalnire. Adica; Fie ca vine Mantuitorul cum Il astepta Pavel si credinciosii din vremea lui, fie ca vom pleca pe rand fiecare din noi asa cum defapt a plecat si Pavel.As Incheia cu dorinta ca eu personal si Fratii si Surorile mele sa ne coboram In adancul inimi noastre si sa vedem ce motivatii sunt In viata noastra cand pornim la o actiune sau In a lua o hotarare. Sa nu asteptam ca Domnul Isus sa ne cerceteze Inima.E de datoria noastra sa aducem orce gand sau, motivatie Inaintea lui Dumnezeu. Am dorit sa Impartasesc aceste ganduri cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni. Sinceri si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: