duminică, 2 aprilie 2017

Numeri 11;4. Adunăturii de oameni, cari se aflau în mijlocul lui Israel,..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Numeri 11;4. Adunăturii de oameni, cari se aflau în mijlocul lui Israel, i-a venit poftă, ba chiar şi copiii lui Israel au început să plîngă, şi să zică: „Cine ne va da carne să mîncăm?


         Cei ce citesc Cuvantul lui Dumnezeu zilnic si la rand din Geneza pana In Apocalipsa, si bine Inteles cu atentie,cunosc Istoria lui Israel. Cum au fost scosi din robia Egipteana cu brat puternic de Dumnezeu.Cuvantul, ne arata ca odata cu Isrealitii au iestit si multi alti. Acestia fie ca erau cei care se Incurcase prin casatori fie ca le erau robi Israelitilor.Dealungul vremi Israelitii au Ignoarat cuvintele lui Dumnezeu cu privire la; a nu se amesteca cu alte popoare.Iata-i pe Israeliti si nu numai ca se gasesc In calatorie spre tara Canann.Sigur ca, calatoria prin pustia Sinai nu era confortabila deloc.Si imediat au Inceput sa fie nemultumiti Inpotriva lui Moise si implicit Impotriva lui Dumnezeu care comunica prin slujitorul Sau Moise.As dori sa trecem sa facem o paralela cu noi cei de azi ca sa putem lua cate ceva spre folosul nostru personal din acest verset.


         Cum Israel a fost scos din robia egipteana si obligat sa calatoreasca prin pustie In drum spre Canan, tara pe care Dumnezeu i-o promisese lui Avraam si urmasilor lui. Spuneam cu alte ocazii ca; Tabara lui Israel este asemanata cu Biserica, Adunarea, corporala de azi. Si mentionam ca aceasta biserica orcare ar fi ea este formata din adunatura. Poate unora nu le place acest cuvant de “adunatura” dar asta e o realitate pe care o vedem cu toti si In care ne adunam.Biserica corporala a fost scoasa si ea din lume, ca si israelitii din Egipt. Daca Israelitii au fost robi In Egipt, cei credinciosi care sunt azi In adunari au fost robi pacatului si implicit lui satan.


         Dar iata ca odata cu iesirea Israelitilor din egipt au iesti asa cum am spus ceva mai sus si unii care nu erau evrei.Adunăturii de oameni,cari se aflau în mijlocul lui Israel, Printre Israeliti erau fel de fel de oamenii. In drumul lor prin pustie, acestia au Inceput sa Isi arate nemultumirea, sa carteasca. Spunand ei ca era mai bine In Egipt.Si azi In mijocul celor rascumparati care au fost scosi din lume se gasesc si cei care au fost printre ei dintrun motiv sau altul.. Fie Intrun anturaji firesc si pe care nu l-au parasit din pricina ca nu au fost nascuti din nou sau pot fi si alte motive dece ei se gasesc printre cei rascumparaati.Cei care se gaseau printre Israeliti au Inceput sa creieze o atmosfera de nemultumire printre poporul lui Dumnezeu.Curand au Inceput si Israelitii sa-si arate nemultumirea la fel ca si cei pe care i-asi numi “parveniti”.


         Tot asa si In Biserica, In Adunare, acestia “parveniti” provoc In mijlocul celor rascumparati nemultumiri care duc la tensiuni.Israelitii aveau In mijlocul lor pe acest Slujitor al lui Dumnezeu Moise care i-a scos din robie.Tot asa si cei rascumparati Il au In mijlocul lor pe Domnul Isus care prin jerfa Lui i-a scos desupt robia pacatului.Cine a pornit nemultumirea In Israel? Cei care erau asa cum am spus; Parveniti sau, de adunatura.Cine creiaza azi ne Intelegeri printre cei rascumparati? Tot acestia care au parvenit sau sunt de adunatura. Acest fenomen de nemultumire, s-a extins dela acesti parveniti si la copiii lui Israel. Tot asa se manifesta si azi acest fenomen In randul celor care se strang laolalta.Acest fenomen se Intinde pana ce cuprinde si pe unii din cei care sunt copii ai lui Dumnezeu.


         Nu este cu nimic diferit din vechime si cu noi cei de azi.Spuneam cu alta ocazie ca, oriunde sunt adunati mai multi acolo nu Intarzie sa se arate acest fenomen al nemultumiri dintrun motiv sau altul.Acestor nemultumiti din vechime, le-a venit poftă de ce lasasera In Egipt.Chiar şi copiii lui Israel au început să plîngă, şi să zică: Ce aveau ei sa zica ? Sigur ca atunci cand Inima Iti este nemultumita gaseste moriv sa carteasca.Acestia ne arata Cuvantul ca au Inceput sa regrete dupa ce era In Egipt ca mancare.Pana si Copiii lui Israel au fost cuprinsi in acest aspect al nemultumiri. Copii lui Israel nu au vegiat,nu si-au amintit de cum au fost scosi din robie.Uit ca, si azi prin starngerile laolalta se manifesra acelasi fenomen de nemultumire care prinde in cursa si pe unii dintre Copiii ui Dumnezeu.


Dece sunt prinsi acestia? Pentru lipsa de nevegiere.La ce trebuie sa vegieze Cei rascumparati? Sa vada daca orce initiativa sau actiune vine dela Dumnezeu. Israelitii nu s-au Intebat daca Dumnezeu este de acord cu nemultumirea ridicata In mijlocul lor de acesti parveniti. Nici azi Unii credinciosi nu Intreaba pe Dumnezeu daca ceia ce se Intampla printre ei in Adunare este dupa voia Lui.„Cine ne va da carne să mîncăm?Era o situatie destul de dificila In pustie. Mancarea a starnit In totdeauna razboaie Intre natiuni.Dar pentru Israeliti era vorba de mancarea aceasta literala pe care In pustie nu o mai aveau ca In Egipt.Ar fi preferat sa ramana Robi In Egipt numai sa aiba ce manca.Nu este usor sa treci prin astfel de situatie de lipsa de a asigura familiei cele necesare.


         Daca Israelitii aveau aceasta nevoie fireasca, nu tot asa stau lucrurile cu cei ce se strang la un loc azi. In strangerea la olalta, mancarea este de natura spirituala.Dar si In acest caz, vor fi nemultumiri. Cei netaiati Imprejur nu sunt multumiti cu mana Cuvantului lui Dumnezeu. Si gasesc continu nemultumire. Pana si unii dintre cei nascuti din nou sunt atrasi In aceasta cursa a nemultumiri. Cine ne va da carne să mîncăm?Carnea pe care o doreau acestia avea deaface cu trupul care reprezinta pentru cei duhovnicesti firea pamanteasca, carnala. Iata ca nu numai Isrealiti tanjeu dupa carne ci si cei din adunare vor sa li se aduca Ininte ce e firesc. Cu alte cuvinte, vorbirea sau”hrana”sa fie fireasca, dominata de glume si fel de fel care nu au nimic deaface cu Domnul Isus.Gadila firea pamanteasca In care acestia Is traiesc viata, chiar daca se amesteca printre cei nascuti din nou.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: