joi, 30 martie 2017

Coloseni 4; 6. Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har,............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Coloseni 4; 6. Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia.

         Cata responsabilitate apasa pe cei care pretind ca sunt credinciosi.Sunt multe aspecte ale vieti care ar trebui sa ne intereseze de felul cum ne traim aceasta viata noua, daca o avem.Oamenii acestei lumi is permit sa traiasca oricum.Dar nu si cei rascumparati.Stapanul nostru este Domnul Hristos care ne vrea sa dovedim cel putin cate ceva din caracterul Lui.Iata cum Incepe acest verset; este vorba de;Vorbirea voastră...Apostolul nu spune ca vorbirea tuturor. El face referire la cei care asa cum am spus se considera crestini, ca sa nu spun rascumparati ai Domnului Hristos.Ah, vorbirea cat rau poate face ea In relatiile noastre cu cei din jur. Dar si cu cei care ne strangem laolalta In Casa lui Dumnezeu,la adunare. Deseori in Intalnirile noastre unul cu altul scapam din vedere ce cuvinte scoatem pe gura.Nu platim atentie ca aceste cuvinte pot face rau, dar chiar si pot ucide. Nu e vorba de o ucidere la modul literal ci spiritual, sufleteste.

         Au fost situatii cand s-au ranit unul pe altul si nu si-au mai vorbit timp Indelungat. Si asta Intre cei asa cum am spus care se numesc crestini.Ap, Pavel nu ne lasa confuzi sa ne dam noi cu parerea cum sa ne fie vorbirea.El aduce ceva specific la care trebuie sa luam seama.Iata ce spune Pavel supt calauzirea Duhului Sfant; să fie totdeauna cu har, Ce ar Insemna pentru un Copil al lui Dumnezeu sa puna In practica o astfel de vorbire cu Har?As Intelege ca va fi o vorbire supt calauzirea Duhului Sfant.Am avut deaface cu unii care aduceau Inainte Harul dar fara sa plateasca atentie cum trebuie sa se prezinte un credincios care primeste Har dela Dumnezeu. Ei spuneau o expresie steriotip In felul aceasta;Mult Har frate.Dar fara sa realizeze ca, Harul nu-l poti avea daca nu te prezinti la tronul Harului.Evrei 4;16. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.Cand avem noi nevoie? As Indrazni sa spun ca In tot timpul.

         Poti sa adresezi acest salut sau oricum l-am numi fratelui dar fara niciun rezultat, efect.Dece? Daca fratele sau Sora nu se apropie de Scaunul sau, In alta traducere Tronul Harului. Urarea nu va avea niciun efect asupra celui ce o adresezi.Ca Vorbirea sa fie asa cum Indeamna Pavel;să fie totdeauna cu har, Asta este nevoie ca sa fi Intodeauna In fata Tronului unde se gaseste Harul.Cu alte cuvinte, partasia sa fie continua cu Scumpul nostru Mantuitor.Apostolul,Nu spune numai cate odata sa ne fie vorbirea cu Har ci,totdeauna.Cel nascut din nou e motivat sa controleze orce gand si sa Il faca rob ascultari de Domnul Hristos. 2 Corinteni 10;....orice gînd îl facem rob ascultării de Hristos.Gandurile care se cobor In inima si deacolo ies afara ele trebuie sa fie In ascultare de Domnul Hristos. Ce fac aceste ganduri? Fie ca zidesc daca sunt In ascultare sau, ranesc daca nu sunt supuse Domnului Hristos.

         Iata deci cum Inteleg a avea Har este de asteptat ca vorbele pe care le adresam sa fie calauzite de o inima care a fost schimbata de Dumnezeu.Ce presupune acesta vorbire cu Har? Sigur ca, ne diferentiaza de cei din lume.Spuneam mai sus sa fie supt calauzirea Duhului Sfant.Adica; nu vorbe cu flecarari sau cu doaua Intelesuri care nu sunt din caracterul Domnului Hristos.Nu Iti este vorbirea cu Har, atunci sunt semnalmente ca nu stai la sursa de unde poti avea Har. Adica, la Tronul Harului unde este Dumnezeul nostru care da cu mana larga.Cuvantul ne arata ca; Daca cui-va Ii lipsete Intelepciunea sau, In cazul nostru de fata Harul, sa ceara si Dumnezeu da cu mana larga. Cu alte cuvinte, nu e restrictie din partea lui Dumnezeu.Iacov1;5. Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară dela Dumnezeu, care dă tuturor cu mînă largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.Am dat acest verset ca referinta sa putem vedea ca, avem un Dumnezeu care da copiilor Lui cu mana larga.Deci nu avem restrictie In a primi ceia ce avem nevoie.Dumnezeu ne cunoaste si stie cata nevoie avem de Harul Lui.

          Este un singur secret l-as numi ca sa primesti Har; Sa te prezinti Inaintea Lui Dumnezeu. Negresit cu o inima sincera si zmerita,humble.Apoi ,versetul continua ;dreasă cu sare,In engleza spune asa;seasoned with salt, Sau presarata cu sare.Sarea stim cu totii ca Impiedica stricatul, alteratul. In vorbire poate  fi pericolul de a altera, sau, a combina cuvintele duhovnicesi din Scriptura,cu cele firesti lumesti.Aceasta alterale pune In umbra slava Domnului Hristos. Sau as Indrazni sa spun fara nici-o retinere ca, compromite numele scump al Mantuitorului.Apostolul Iacov aduce In atentie o realitate care este contradictorie cu comportamentul unora care vorbesc prin adunari si nu numai a lor.Spuneam cu alta ocazie ca, sunt unii care la adunare Intrebuinteaza cuvinte din limba Canana. Cand Insa sunt In lume, nu-i deosebeste nimeni prin vorbirea pe care o aduce Inaintea oamenilor necredinciosi.

         Iata ce spune Ap, Iacov cu privire la dubla vorbire a unora dintre noi;Iacov 3;11. Oare din aceeaş vînă a izvorului ţîşneşte şi apă dulce şi apă amară?Versetul se Incheie cu aceste cuvinte;ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia.Lumea In mijlocul careia ne petrecem, desfasuram, marea majoritate din timpul nostru, priveste la felul nostru de a ne manifesta, de a vorbi. Daca vad o diferenta Intre ei si noi atunci Is pun singuri o Intrebare.Am avut ocazia sa aud cuvinte ca acestea spuse de un necredincios despre unul a carui viata i-a fost schimbata fundamental de Dumnezeu.Acela Cunostea pe acest credincios si Inainte de a-i transforma fiinta Dumnezeu. Iata ce spunea el despre Fratele care dadea o marturie frumoasa printre colegii lui. Nu stiam noi ce s-a Intamplat cu el de nu mai e ca Inainte.Cand Dumnezeu face aceasta transformare, nastere din nou, va fi vizibila tuturor cu care vi In contact.

         Sigur ca, un Copil al lui Dumnezeu primeste Intelepciune ca sa stie cum sa dea un raspuns orcarui care ar Incerca sa afle ceva dela el sau,chiar sa gaseasca ceva de al Invinui.Iata un verset care trebuie sa-l punem In practica de zi cu zi, orcare Frate sau Sora. Numai daca sunt interesati o pot face.Acesta e motivul dece Tatal nostru ne-a lasat Cuvantul scris. Pentru cresterea noastra spirituala. In ultima instanta, pentru a slavi numele Domnului Hristos prin felul de a ne manifesta printre semenii nostri si nu numai.Dar si In mijlocul Fratilor cu care ne strangem Impreuna.Daca tinem la slava lui Dumnezeu sa nu fie compromisa de noi, atunci vom fi animati de aceasta dorinta de a avea vorbirea noastra cu Har si dreasa cu sare.Nu vom ajunge sa facem dovada ca; Din aceiasi gura ies si cuvinte lumesti dar si cele pe care Scriptura le numeste duhovnicesi.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: