luni, 20 martie 2017

Numeri 8; 14. Aşa să desparţi pe Leviţi din mijlocul copiilor lui Israel;..........


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Numeri 8; 14. Aşa să desparţi pe Leviţi din mijlocul copiilor lui Israel; şi Leviţii vor fi ai Mei.15. După aceea, Leviţii să vină să facă slujba în cortul întîlnirii.
         Deseori aduc In atentie separarea sau despartirea. In acest verset vedem cum Levitii care au fost stabiliti de Dumnezeu sa faca slujbe la Cortul Intalniri, nu puteau veni oricum.Asa ia ales Dumnezeu pe ei dintre toate semintiile lui Israel.Iata ca, Dumnezeu e un Dumnezeu al alegeri si In acest caz.Am mai spus cu alta ocazie ca, Dumnezeu alege din ceia ce a creiat. Dece poate face El asa? Din pricina ca e Suveran.Cu alte cuvinte, face ce vrea cu ce e al lui, cu ce Ii apartine . Aduceam In atentie alegerea pe care Dumnezeu o face In planul Lui de mantuire, la care nimeni nu poate sa spuna nimic.Iata ca de data aceasta Dumnezeu a ales pe Levi ca urmasii lui sa faca slujba la Cortul Intalniri.Dece asa? Pentruca asa a decis El In suveranitatea Lui.Vor fi unii care spun ca noi nu avem nimic deaface cu ce citim In acest verset.Pentruca li se atribuie Levitilor.


         Dar Scriptura am mai spus ca este folositoare din Geneza pana In Apocalipsa.Iata ce citim In privinta asta;2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Deci, ne este hrana sufleteasca.Depinde cum o luam si daca consideram ca ne e de folos. Nu stim daca celelalte seminti vor fi spus ceva, vor fi fost nemultumite de felul In care Dumnezeu a decis.Odata cu facerea Cortului era nevoie si de slujitori care sa Implineasca anumite lucrari la acest Cort al Intalniri.Dece se numea Cortul Intalniri?Exod 25; 8. Să-Mi facă un locaş sfînt, şi Eu voi locui în mijlocul lor.Aici se Intalnea Dumnezeu cu ei.Daca trebuie sa aplicam si la noi cei din dispensatiunea Harului, vom vedea ca; Si In mijlocul celor rascumparati locuieste de data aceasta Fiul lui Dumnezeu. Si vai cati dintre noi platim atentia cuvenita ca  Mantuitorul, este prezent In mijlocul celor ce se aduna?.


         Spuneam cu alta ocazie ca Domnul Hristos a venit In mod expres pe pamant ca sa rscumpere un popor care sa fie al lui Dumnezeu si care a luat nastere la Cruce. Dumnezeu Tatal il da Domnului Hristos ca Mireasa Lui.Si asta ,pentruca Fiul s-a jerfit.Cortul deci, era locul de Intalnire. Asa este Adunarea, Biserica, unde se strang cei rascumparati. Dumnezeu Ii da o porunca bine stabilita lui Moise In privinta aceasta. Aşa să desparţi pe Leviţi din mijlocul copiilor lui Israel;Spuneam cu alta ocazie despre separare care este sinonima cu despartirea.Daca citim cu atentie vom vedea ca acesti Levitii trebuiau sfintiti Inainte de a face vre-o slujba la Cort.In Cort se strangeau si altii din popor, dar numai acesti leviti se calificau pentru a face o slujba la Cort.Si calificarea consta In sfintenia lor cu care se prezenta la Cortul Intalniri.Uite, asa se Intampla si In Casa lui Dumnezeu unde se strang si (Leviti) cei (rascumparati) si (Israeliti) cei care (nu sunt sfintiti).Cei care vorbesc prin Adunari, ar trebui sa vada daca se califica sa faca aceasta slujba In Casa lui Dumnezeu, care e asemanata cu Cortul Intalniri.


         Platim noi atentie la ce citim cu privire la separare, despartire?As Indrazni sa spun ca;Separarea era obligatorie. Dece? Pentruca era porunca lui Dumnezeu data lui Moise.. Moise la randul lui trebuia sa o Implineasca fara murmur.Iata dece Dumnezeu Ii spune lui Moise, sa aduca pe leviti Inaintea lui Aaron pentru a fi curatiti,sfintiti.Versetul 15. După aceea, Leviţii să vină să facă slujba în cortul întîlnirii.Astfel să-i curăţeşti ….Nu spune Cuvantul ca trebuiau curatiti toti Israelitii.Cum nici toti cei care se strang laolalta nu sunt curatiti de jerfa Domnului Hristos.Ei vin se perinda uneori din adunare In adunare, dar nu sunt curati, sfintiti.Iata ce spune Domnul Isus In privinta aceasta; Ioan 13;10…..şi voi sînteţi curaţi, dar nu toţi.“Iata deci ca nici cei care erau In anturajul Domnului Hristos nu erau toti curati.Deci, nu e de mirare dece Dumnezeu i-a spus lui Moise sa-i curate pe leviti si numai dupa aceia sa faca slujbele la care erau chemati la Cort.Astazi se ignora cu desavarsire aceasta porunca. Daca ai facut un seminar, nu Inseamna ca te si califici sa ai o slujba In Casa lui Dumnezeu.Fara sfintenie, esti descalificat.poti avea diplome cate vrei.


         Daca ne Intoarcem la noi,cei care ne strangem laolalta,vom vedea ca este necesar curatirea. ca sa faci o slujba In adunare trebuie sa fi curat. Curatit In primul rand de Sangele Domnului Isus. care are corespondenta In acest fenomen divin al nasteri din nou.Apoi, sa fi curatit zilnic de murdaria care ar putea sa se depuna pe tine. Si numai dupa aceia  sa faci o slujba In Casa lui Dumnezeu.Versetul continua cu aceste cuvinte care contin un adevar de necontestat, anume;şi Leviţii vor fi ai Mei. Levitii atunci si cei rascumparati acum vor fi ai lui Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie ca; A fi sfant, curatit, Inseamna a fi pus deoparte pentru Dumnezeu.Cine putea sa argumenteze la aceste cuvinte ale lui Dumnezu? Cine poate sa argumenteze dece cei nascuti din nou sunt ai lui Dumnezeu? Iata cuvinte care contin o greutate de ne tagaduit.Cu toate ca se vor gasi si unii care vor putea spune cuvinte Indoielnice la adresa celor rascumparati.


         Leviti erau alesi de Dumnezeu. Dar slujbele nu le puteau face oricum la Templul Intalniri.Uite la fel stau lucrurile si cu cei credinciosi ei sunt alesi, pusi deoparte pentru Dumnezeu. Dar ei nu pot face o lucrae In Casa lui Dumnezeu numai cand Dumnezeu Ii alege dintre toti care se strang si care fac dovada unei vieti traita In sfintenie.Psalmistul cand vine vorba de sfintenie o numeste podoaba.Si aduce In atentie acest verset din Psalmul 93;5……..sfinţenia este podoaba Casei Tale,Doamne, pentru tot timpul cît vor ţinea vremurile.Sau, cu alte cuvinte, cat se vor strange la un locImpreuna.Nu se puteau prezenta Levitii oricum la Intalnirea cu Dumnezeu la Cortul Intalniri.Cum nici azi nu ar trebui sa ne prezentam la Adunare, care este Casa lui Dumnezeu, Cortul Intalniri. In orce conditii ne-am afla. Ce sa mai spunem de a face o slujba oarecare Inaintea Domnului Hristos care e prezent acolo.Fara sfintenie, ne descaificam singuri.Poti veni, poti face “o slujba” dar care sa fie o uraciune Inaintea lui Dumnezeu daca nu Imbracam aceasta haina a sfinteniei.


         Pe vremea aceia era Moise si cu Aaron care supravegia slujbele dela Cortul Intalniri facute de Leviti.Si vai cati dintre noi realizam acesta cerinta a lui Dumnezeu. Daca am realiza-o ar fi In strangerile laolalta pace, Intelegere si mai presus de toate o atmosfera de sfintenie.Domnul Isus se ruga Tatalui; Ioan 17;11…….pentruca ei să fie una, cum sîntem şi noi.Acesta este lucru cel mai esential In strangerea a olalta, sa fie unitate In gandire, In actiune si In comportament In Casa lui Dumnezeu, ca sa poata fi numita;Casa  a lui Dumnezeu.Daca la Cortul Intaniri vegiau Moise si Aaron, In strangerile noastre laolalta este Duhul Sfant care cel putin ar trebui sa coordoneze Intreaga atmosfera ca ea sa fie sfanta. Depinde In ce stare ne prezentam In fata Domnului Hristos care e prezent.Cei ce neglijaza aceasta cerinta care nu e a unui om ci a lui Dumnezeu, vor plati pretul acestei atitudini de ignorare. Fie mai devreme sau mai tarziu Intrun fel sau altul.Levitii erau constienti ca se gasesc In prezenta lui Dumnezeu.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: