luni, 27 martie 2017

Luca 6; 31. Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Luca 6; 31. Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.

         Un verset care ne atentioneaza la relatiile noastre ca Copii ai lui Dumnezeu cu cei din lume care ne Inconjoara zi de zi. Dar nu numai cu cei deafara cum Ii numeste Ap, Pavel ci si cu Fratii nostrii cu care Impartasim aceiasi Invatatura din Cuvant . Sigur ca noi, ca si oameni, am vrea potrivit firi pamantesti ca cei cu care venim In contact sa se poarte cu noi frumos si sa ne faca bine. Aceasta e structura fiecaruia din noi fireasca.Dar ca unii care spunem ca avem si o alta structura, pe care Dumnezeu a pus-o In noi cand ne-a nascut din nou, lucruriele stau cu totul altfel.In definitiv, Evangelistul Luca vorbeste pentru cei care pretindeau atunci ca si In zilele noastre ca; Au trecut din moarte la viata. Cu alte cuvinte, suntem diferiti de lumea de afara. Aceasta diferenta trebuie sa fie vizibila de toti care ne privesc. Prin purtare, vorbire,gandire si Intrun cuvant toate actiunile pe care le Intreprindem In viata noastra sa faca dovada ca apartinem Domnului Isus.

         Tocmai prin faptul ca Dumnezeu, a lucrat acest fenomen divin il numesc al nasteri din nou.Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, As spune ca aceste cuvinte se Incadreaza Intr-o Intrebare.Care aduce Inaintea noastra ce dorinta am avea noi In relatia cu cei deafara cum spuneam ceva mai sus.Sigur, ca nu e unul din noi care ar vrea, ar dori ca relatia Intre noi si altii sa fie una tensionata sau In dezagrement.Dar ca sa fie o relatie frumoasa trebuie sa aplicam noi acest verset care spune destul de calar;Romani 12;18. Dacă este cu putinţă, întrucît atîrnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii.Acest verset atrage atentia la ceva important pentru noi care spunem ca suntem credinciosi Domnului Hristos.Iata la ce anume trebuie sa platim atentie;întrucît atîrnă de voi,Cu alte cuvinte, faceti-va partea voastra nu asteptati la celalalt sa aiba initiativa de a va creia o atmosfera de Incredere de liniste In relatia pe care o avem Impreuna.

         As Indrazni sa pun o Intrebare.Dece atarna de noi care suntem credinciosi sa traim In pace? Raspunsul pe care mi-l dau mie personal este destul de simplu. Pentruca suntem diferiti prin Insusi faptul ca Domnul Hristos locuieste In noi.Deci, sa nu ne asteptam ca cei din lume, deafara sa aiba ei cum am spus initiativa de a creia o atmosfera placuta.Si vai, au fost cazuri cand un necredincios  aratat o atmosfera de conciliere In relatia cu asa zisii crestini.Daca as Incerca sa mut relatia la cei cu care ne strangem laolalta,as spune aceslai lucru anume; Tot eu am responsabilitatea sa initiez o atmosfera placuta , de pace si liniste Intre mine si fratele meu.întrucît atîrnă de voi,Sunt situatii cand orce am face noi lucrurile nu merg asa cum ne-am dori. Dece? Pentruca sunt printre noi si unii care se numesc credinciosi dar a caror inima nu a fost taiata Imprejur de Dumnezeu. Acestia Isi duc viata In continuare Intrun mod firesc, carnal. Acesta e rezultatul In ultima instanta ca In viata sunt esecuri pe care nu si le pot controla, stapani unii din acestia.Chiar daca acestia,participa la strangerile celor rascumparati.Fara o dovada ca ai fost nascut din nou,te afli ca om religios.

         Avem si In privinta aceasta un loc unde vom vedea ca, nu e bine sa avem o asteptare prea Inalta In situatii din acestea.Iata ce citim cu privire la aceasta pace care ar trebui sa domine vietile noastre;Psalmul 120;7. Eu sînt pentru pace;dar deîndată ce vorbesc eu, ei sînt pentru război. Iata deci, ca sunt situatii oricat ne-am stradui noi sa fim pentru pace cu cei care venim In contact.  ei sunt pentru razboi. Fie ei cei de afara sau dintre unii care se numesc fratii.Daca suntem sinceri cu noi Insine, vom vedea ca, cuvintele acestea poarta In ele un mare adevar;Ce voiţi să vă facă vouă oamenii,Din nou, daca le aplicam la viata noastra, vom avea linistea deplina In launtrul nostru. Adica, vom fi scutiti de regrete care ar putea sa aduca In inima noastra o stare profunda de neliniste sa ne macine continu.Numai In cazul ca suntem sensibili la Cuvantul lui Dumnezeu care ne-a fost dat pentru instruirea noastra cat vom fi pe pamant.


          Dece toate acestea? Tocmai pentruca nu am aplicat ceia ce Cuvantul ne Invata. Anume, sa le facem sau sa ne purtam cu altul In asa fel de cum am dori ca el sa se poarte cu noi.faceţi-le şi voi la fel.Iata deci, Indemnul pe care Cuvantul Il aduce Inaintea noastra.Prin natura noastra fireasca , asteptam ca altul sa se poarte cu noi cu bunatate.Ap, vorbea unora care se adunau Impreuna, si dela care astepta un nou fel de comportament In vietile lor. Este trist ca ne confruntam cu situatii deseori mai Incordate Intre cei care se numsec crestini dacat In relatiile cu cei deafara. Sigur ca nu pot generaliza acest aspect. Personal sunt ferm convins ca cel nascut din nou are dorinta sa nu compromita numele scump al Domnului Hristos.Prin a genera sau a se alipi de cei care aduc tulburare In Adunare, Biesrica.Cel nascut din nou cauta pacea si alearga dupa ea.Psalmul 34;14. Depărtează-te de rău, şi fă binele;caută pacea, şi aleargă după ea!


         Celui nascut din nou se aplica cuvintele din Psalmul de mai sus;Psalmul 120;7, Sunt convins ca, celui rascumparat nu i se pare greu de Implinit aceste cuvinte pe care Cuvantul ni le aduce In atentie.Chiar dinpotriva el doreste sa fie o marturie pentru alti. Ca Numele Domnului Hristos sa se poata arata In relatiile pe care le are cu un oarecare care nu cunoaste pe acest Mantuitor slavit.Satisfactia deplina pe care trebuie sa o aiba cel rascumparat,este ca, nu compromite numele Mantuitorului care a platit pretul pentru el.Acest rascumparat, orcare ar fi el cauta sa se Incadreze In acest verset.Asa cum am spus nu-i este greu sa Implineasca as zice aceasta porunca sfanta a Domnului Hristos. El este un suflet duhovnicesc, spiritual care Isi vede interesul sufletesc. Si tine neaparat la slava evangeliei.Chiar daca uneori trebuie sa plateasca un pret pentru acesta stare pe care i-o cere Scumpul lui Mantuitor.

         Iata ca, Ioan a racordat aceste cuvinte ale Domnului Hristos care arata o conditie de a fi prietenul Lui.Ioan 15;14. Voi sînteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu. Dac vreunul din noi spune ca este prea greu sa se Incadreze In versetl de mai sus din Luca 6; 31. Atunci, nu se poate chema prietenul Domnului Hristos. Inteleg ca a fi prieten ai o partasie pe care nu poti avea cu oricine. Iata preocuparea Domnului Hristos pentru cei ce sunt ai Lui rascumparati. O gasim In vesetul dela Luca 6; 31. Ce minunat este sa facem dovada ca noi, apartinem acestui Mantuitor slavit. Nu cu vorbe pe care cei mai multi dintre noi le aducem Inainte. Ci dovada unei vieti care sa-i uimeasca pe cei care nu cunosc pe Domnul Hristos personal.Si find cercetati, sa spuna ;Da, ceva este diferit In viata lor.Domnul sa puna pe inima noastra aceasta dorinta sa-L aratam prin felul nostru de a trai pe Domnul Hristos.Ca finalul vieti noastre de alergare pe pamant sa sfarseasca In slava Impreuna cu Scumpul nostru Mantuitor.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: