vineri, 10 martie 2017

Romani 1; 28. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu ........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 1; 28. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.

         Am stat de vorba cu o persoana care nu Intelegea prea multe din felul lui Dumnezeu de a lucra mantuirea printre oameni.Si nu e de mirare ca sunt multi din cei care fregventeaza o Adunare sau Biserica care nu-L pot Intelege pe Dumnezeu dece procedeaza In felul acesta. Cum procedeaza Dumnezeu? Alege, se Indura de cine vrea.asa citim In Cuvant;Romani 9;18. Astfel, El are milă de cine vrea şi împietreşte pe cine vrea.Si daca citim In continuare versetele urmatoare vom vedea ce explicatie ne da Cuvantul cu privire la felul lui Dumnezeu suveran.Sa-mi fie Ingaduit sa spun ca; Nu putem ajunge sa Intelegem pe Dumnezeu si planul Lui de mantuire, fara ca El sa fi transformat fiinta noastra din una fireasca, carnala In una noua duhovniceasca. Chiar daca asa cum am spus, participam la strangerea celor rascumparati Intrun loc sau altul.

         Nu e de mirare dece nu pot Intelege cei mai multi planul de mantuire al lui Dumnezeu. In primul rand, trebuie sa fi nascut din nou ca Copil al Lui Dumnezeu sa poti avea o partasie cu El ca un fiu cu Tatal lui.Apoi, Tatal nu ascunde nimic de Copilul lui.Atentie, nu ascunde din ceia ce Ii este de folos Copilului.Ap, Pavel are ceva de spus cu privire de a ascunde;Fapte 20; 20. Ştiţi că n-am ascuns nimic din ce vă era de folos, …Tot asa si Dumnezeu descopere Copiilor lui ceia ce El gaseste de cuvinta ca le e de folos. Avem In versetul de mai sus ceva care creiaza confuzie as zice In mintea multora dintre noi.Anume; Dece Dumnezeu pare ca nu este interesat in mersul pe care omul Il are pe pamant? Am spus cu alta ocazie, chiar daca unora nu le convine sau nu pot fi deacord ca; Dumnezeu este interesat In exclusivitate de Copiii Lui pe care i-a nascut din nou.

         Odata cu caderea omului In pacat, Dumnezeu s-a Indepartat de om. Avem ca exemlu destul de convingator prin caderea primului om Adam.Geneza 6;3. Atunci Domnul a zis: „Duhul Meu nu va rămînea pururea în om,...Acest loc Il aduc In atentie ordecate ori se iveste ocazia despre despartirea lui Dumnezeu de om.Sau a Omului de Dumnezeu. Si Intrun caz si altul s-a produs o despartire din pricina pacatului.Sigur ca, odata ce Dumnezeu si-a luat duhul Lui omul a murit spiritual. Cu alte cuvinte, nu mai are nici-o comuniune cu Dumnezeu. Ce Il facea pe Adam sa se Intalneasca cu Dumnezeu In Gradina Edenului In racoarea zilei? era tocmai duhul lui Dumnezeu care era la vremea aceia In el si Ii directa viata.Versetul adus In atentie Incepe cu aceste cuvinte care ne arata destul de clar cauza despartiri omului de Dumnezeu.

         Iata dece Dumnezeu s-a Indepartat de om. Poate vor fi multi, daca nu chiar cei mai multi care nu vor fi de acord cu ceie ce spun. Dar atat timp cat Cuvantul relateaza acest aspect, nu are importanta ca unii din noi agreiem sau nu. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu.Dumnezeu a creiat pe om ca o fiinta cu capacitati intelectuale si de gandire pe care nici-o alta fiinta creiata de El nu le are. Iata una din aceste capacitati puse de Dumnezeu In om.Asa citim In;Eclesiastul 3; 11…... a pus în inima lor chiar şi gîndul veciniciei, …..Deci, cu alte cuvinte, Omului nu-i este In necunostinta cum vrea Dumnezeu sa traiasca.Ce a facut omul? A ignorat cu desavarsire ceia ce Dumnezeu a pus In el.Adica, cunostinta pe care asa cum am spus nici-o alta fiinta nu o are.Ce a facut Dumnezeu cand omul a cazut In pacatul neascultari?

         Cuvantul ne arata ca Dumnezeu,si-a luat duhul dela om. Cu alte cuvinte, a Intrerupt comuniunea cu omul orcare ar fi el.Azi sunt unii care sustin ca ei au revelatii divine din partea lui Dumnezeu. Lucru care este contrar Scripturi data. Dumnezeu a lasat Cuvantul Lui cel sfant In foarma scrisa Biblia.Fiindcă n-au căutat .Dece nu au cautat acestia despre care Cuvantul Ii aduce Inainte? Pentruca au fost complect dezinteresati sa asculte de Dumnezeu. Ce trebuiau ei sa caute?  să păstreze pe Dumnezeu.Unde sa-L pastreze?  în cunoştinţa lor, Ca rezultat, a acestui comportament al omului,Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate,Ce trist cand ai cunostinta si o ignori cu desavarsire.Rezultatul este ca te pierzi, te distrugi singur. Ce am zice noi care avem copii daca ei ar ignora sfatul, Invatatura pe care le-o dam? Ar mai fi relatia noasta cu copiii nostri una care sa ne produca bucurie? Negresit ca ne-ar produce o Intristare adinca.

         Au fost cazuri cand Parintele din pricina neascultari,la desmostenit pe copilul care a ignorat sfatul dat lui ca copil. Uite o asemanare pe care o putem asocia cu felul lui Dumnezeu aplicat In durerea lui de Creiator.Dupa caderea In pacat, Adam s-a confruntat cu o stare de siguratate. Dar cel rau care l-a pandit In Gradina Edenului i-a devenit ulterior stapan.Iata dece Dumnezeu i-a lasat In voia minti lor In decursul istoriei umane pe fiecare om.Odata cu venirea Domnului Hristos, Dumnezeu a schimbat cursul unora care i-a adus la viata din nou. Adica, a pus Duhul Lui Inapoi In om si a Inceput aceiasi partasie Intre cei Inviati si Dumnezeul lor.Au fost scosi, adusi la vita din moarte spirituala care s-a perpetuat delungul vremi la fiecare om din pricina pacatului.Ca dovada ca cei nascuti din nou au duhul lui Dumnezeu din nou pus In ei avem scris;1 Corinteni 3;16. Nu ştiţi că voi sînteţi Templul lui Dumnezeu, şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?

         Si avem un alt loc unde putem vedea ca nu toti care se strang Impreuna au duhul lui Dumnezeu, Iata ce citim la care bine facem sa luam aminte;Romani 8; 9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.Spuneam cu alta ocazie despre separarea pe care Cuvantul o face. Intre cine? Intre cei pamantesti si Intre cei duhovnicesti.Iata ce fel de minte poate avea un om care nu e nascut din nou, din Dumnezezu. Vezi Ioan 1;13. O minte care este calauzita de o inima netaiata Imprejur.Nu se poate astepta nimeni la o minte sa judece sanatos atat timp cat inima nu e taiata Imprejur de Dumnezeu. în voia minţii lor blestemate, Dece e vazuta mintea acestora blestemata? Tocmai ca astfel de oameni au de stapan pe satan care s-a opus lui Dumnezeu. Cazand astfel supt blestemul lui Dumnezeu.

         Cand era sarpe In gradina Edenului si a ispitit pe Eva, Dumnezeu, l-a blestemat.Apocalipsa 12;9  Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit Diavolul şi Satana,....Apoi, vedem In Geneza ca Dumnezeu l-a blestemat pe sarpele care e numit In Apocalipsa satan. Geneza3;14. Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti….Deci, nu e de mirare ca satan a cazut supt blestemul lui Dumnezeu si ca toti care Il au pe el ca stapan au o minte blestemata cum ne relateaza versetul din Romani 1; 28.Cand Dumnezeu lucreaza acest fenomen divin al nasteri din noau Intrun sufelet, acel suflet este scos de supt acest blestem mostenit dela cel rau, satan.Intelegem acum dece oameni sunt stapaniti de cel rau? Pentruca Ii slujesc lui prin natura pacatoasa pe care o au. Cuvantul spune ca Dumnezeu i-a lasat.Cum i-a lasat? De capul lor condusi de aceasta minte blestemata.Cei ce Intradevar au fost nascuti din nou,nu ar trebui sa uite nici-o data de unde au fost scosi de Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: