vineri, 3 martie 2017

1 Samuel 2;9. El va păzi paşii prea iubiţilor Lui,............


f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Samuel 2;9. El va păzi paşii prea iubiţilor Lui,Dar cei răi vor fi nimiciţi în întunerec;Căci omul nu va birui prin putere.


         O Sora mi-a trimis acest verset intrun posting pe care l-am citit si mi s-a oprit privirea asupra acestui verset.Dupa cum vedem, versetul este din Vechiul Testament. Unii dintre noi care consideram ca Vechiul Testament este o istorie a unui popor.Si spuneam cu alta ocazie ca asa este. Dar ca Dumnezeu la lasat ca un tot In Cuvantul Lui si pentru cei ce aveau sa faca parte dintrun popor ceresc nu pamantesc.Iata deci, ca putem sa luam cate ceva din acest verset care sa ne faca bine, sa ne Incurajeze sau, as Indrazni sa spun ca sa ne stabileasca In credinta.Iata ce spune Samuel din partea lui Dumnezeu pentru popor. El va păzi paşii prea iubiţilor Lui,

         Negresit ca, Israelitii erau pentru Dumnezeu asa cum citim;prea iubiti.Ei deseori nu l-au ascultat si s-au razvratit Inpotriva Lui. Cu toate acestea Dumnezeu, a ramas credincios alegeri pe care a facut-o.Facand o paralela cu noi ca popor ceresc, vom avea de aface cu acelasi Dumneeu plin de dragoste pentru cei iubiti de El.Dar asa cum israelitii au profitat as zice de dragostea lui Dumnezeu, tot asa si unii din noi profitam. Cineva I-mi spunea ;Ca Dumnezeu este dragoste; Si i-am spus ca da asa este scris. Dar ca El are si alte atribute pe care le exerseaza In suveranitatea Lui.Acesta Isi Indreptatea purtare prin faptul ca Dumnezeu este dragoste. O purtare care nu e de copil al lui Dumnezeu.

         Daca privim dealungul istoriei acestui popor, Dumnezeu nu odata si-a arata si mania Lui fata de acest popor.Sau cum spun deseori a aplicat disciplina Lui.Nu e cu nimic mai putin In relatia noastra de partasie ca copii ai Lui. Dumnezeu iubeste pe cei pe care i-a chemat sa fie poporul Lui.Dar nici ca Ii lasa sa compromita numele Lui cel sfant, fara a fi disciplinati. Iata ca asa le-a pazit pasii Israelitilor In vremurile cand ei erau derutati as zice.Derutati ca nu stiau ce sa faca In fata dusmanilor lui care erau mai puternici decat ei.Psalmistul realiza ca fara ajutorul lui Dumnezeu ei nu ar fi putut sta Impicioare Impotriva dusmanilor.Psalmul 124;1. De n-ar fi fost Domnul de partea noastră, -să spună Israel acum! -Sigur, Israelitii aveau de aface cu dusmani firesti, pamantesti cu care se confruntau.

         Noi cei din aceasta dispensatiune a harului, ne confruntam cu acei dusmani care locuiesc In firea noastra pamanteasca, pacatoasa.Ce vom zice noi? Vom recunoaste si noi ca si Psalmistul ajutorul lui Dumnezeu? Daca suntem sinceri si ne bazam pe dragostea lui Dumnezeu, vom realiza si noi ca fara ajutorul Lui ar fi cu neputinta sa stam In picioare In fata acestor vrasmasi ai sufletului nostru.Putem sa avem departea noastra pe te miri cine car ne-ar putea spune ca ne vine in ajutor. Dar daca nu e Domnul, sa ne asteptam ca suntem falimentari spiritual.Dar Cuvantul ne da garantie ca;El va păzi paşii prea iubiţilor Lui, Interesant este daca ne gasim ca iubiti ai Lui.Atunci se aplica si noua aceste cuvinte.Si nu vom avea dubiu sau Indoiala ca nu vom cadea. Vom sta In picioare prin puterea dragostei Lui. Sunt unii care sustin ca poti cadea din Har sau dela credinta.

         Spuneam cu alta ocazie si Intr-o conversatie destul de aprinsa cu unul din acestia care sustine caderea.Atunci aduceam In atentie ca; Credinat si Harul nu sunt o caruta sa te dai jos apoi sa te urci din mers oridecate ori vrei.El va păzi paşii prea iubiţilor Lui, Nu suntem lasati singuri In lupta vieti. Dumnezeu nu a nascut Fii si Fice sa-i lase la discretia celui rau.Cu alte cuvinte, sa nu se interesese de ei.El este Cel care ne pazaste. Apoi aduceam cu alta ocazie In atentie acest loc care este mai mult decat convingator pentru cei rascumparati anume;Ev, dupa Ioan cap,10;28,29 Ca suntem tinuti de ambele maini. Apoi, In continuarea versetului, Cuvantul se ocupa si de cei rai.Dar cei răi vor fi nimiciţi în întunerec; Sigur ca acestia neavand lumina care vine din Domnul Hristos ei traiesc viata lor In Intuneric.Si pentruca Israelitii aveau acesti dusmani, Dumnezeu le da aceasta asigurare ca dusmanii lor, adica, cei rai vor fi nimiciti.

         Dar pentru noi? Nu avem si noi aceasta asigurare?Negresit ca da.Domnul Isus mijloceste la Tatal pentru cei rascumparati.Nu vor avea de castigat cei rai de pe urma celor rascumparati. La noi pot fi acesti dusmani, cei rai,de natura fizica dar si spirituala.Nu spune Cuvantul ca cei rai vor fi adusi  la lumina sa fie nimiciti. Unde este lumina nu este nimicire.Pentruca,Lumina este Domnul Isus si cei rai nu au nimic de aface cu Domnul Isus.Vor fi nimiciti in locul unde se gasesc. Apoi, versetul se Incheie cu aceste cuvinte ca un semn de avertizare pentru noi cei rascumparati. Ca adica;Căci omul nu va birui prin putere. Sa nu ne treaca vreodata prin minte ca vom iesi biruitori de unii singuri In lupta cu vrasmasii nostri. Fie ei de natura fizica sau spirituala. Avem nevoie sa fim ajutati.

         Ap, Pavel si el stia despre aceasta lupta launtrica prin care orce rascumparat trece din timp In timp.Si el simtea nevoia sa fie ajutat. Iata ce spune el cu privire la aceasta lupta;Romani 8;37. Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit.Asta pentruca suntem iubiti de El.Sau cu alta Imprejurae el spune ca;Filipeni 4;13. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. El scoate In evidenta ajutorul lui Dumnezeu.Nu Indrazneste sa spuna ca poate singur sa biruiasca. Indiferent ce lupte se vor fi ridicat In viata lui.Cu atat mai mult In vietile noastre. Am Intalnit si din acestia care se scoteau pe ei In evidenta. Dumnezeu ne cunoaste cat de slabi, vulnerabili suntem fara ca El sa ne vina In ajutor. Doresc sa Impartasesc aceste ganduri cu Fratii si Surorile mele depretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: