marți, 14 martie 2017

Psalmul 29;1. Fiii lui Dumnezeu, daţi Domnului,daţi Domnului slavă şi cinste.

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 29;1. Fiii lui Dumnezeu, daţi Domnului,daţi Domnului slavă şi cinste.
2. Daţi Domnului slava cuvenită Numelui Lui!Închinaţi-vă înaintea Domnului îmbrăcaţi cu podoabe sfinte!


         Prin aceste cuvinte pe care Psalmistul le aduce Ininte face referire anticipata la ceia ce avea sa fie Fiii lui Dumnezeu pe care i-a nascut din nou.. Spuneam cu alta ocazie ca; Nu face referire la Israel. Dece? Pentruca fii lui Israel se numesc descendenti ai lui Avraam.Pe de alta parte, ei sunt Fiii lui Israel, sau ai lui Iacov.Daca citim cu atentie vom vedea cum stau lucrurile cronologic In nasterea de fii ai lui Israel.Numai ca cei mai multi dintre noi care ne numim crestini, nu punem baza pe ce citim In Vechiul Testament.Avem deci deaface cu alti Fii.Cei pe care Cuvantu Ii numeste;rascumparati un popor al lui Dumnezeu nascuti de DumnezeuIn durerile Fiului Sau la Golgota. Vezi Ioan 1;13.Acestia pe care i-a nascut Dumnezeu au devenit un nou popor al lui Dumnezeu ceresc. Dar nu cu un caracter pamantesc cum Il aveau Israelitii pentru pamant.


         Spuneam cu alta ocazie ca, relatia lui Dumnezeu cu Israel era una de natura pamanteasca. Si ca, nu vedem nici-o fagaduinta care sa aiba referire la cer. Cineva mi-a adus In atentie faptul ca; vom sta la masa cu Avraam Isac si Iacov. Este un adevar, dar trebuie sa stim ca acestia sunt cuprinsi In Mireasa Domnului Hristos.Sau sa aduc In atentie cum citim de o ramasita.Iata ce are Ap, Pavel de spus cu privire la acest subiect;Romani 9;27. Isaia, de altă parte, strigă cu privire la Israel:„Chiar dacă numărul fiilor lui Israel ar fi ca nisipul mării, numai rămăşiţa va fi mîntuită.Personal, Inteleg ca, In Mireasa Domnului Hristos sunt cei mantuiti din toate popoarele.Cand spun ca Avraam, Isac si Iacov fac parte din Mireasa Domnului Hristos,aduc ca acoperire acest verset si mai sunt si altele. Asta ca sa nu creiez confuzie Intre Fratii si Surorile mele care citesc acest posting.


         Inteleg ca Fiii lui Dumnezeu sunt cei nascuti din nou. Si lor se adreseaza Psalmistul asa cum am spus anticipat ca Dumnezeu va naste Fii care sa fie ai Lui.Deci, acesti Fii sunt Indemnati de Psalmist sa;daţi Domnului,daţi Domnului slavă şi cinste.Psalmistul nu aduce In atentie pe fii lui Israel. Cu atat mai mult nu vorbeste de fii oamenilor.Dece sa dea acestia slava si cinste? Cei care sunt convinsi ca au fost nascuti de Dumnezeu sau din Dumnezeu, si vad In viata lor aceste evidente pe care le aduce o viata noua,au motiv sa aduca slava si cinste lui Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca, mai sunt si alte nasteri pe care le vedem In Ev, Ioan 1;13; Personal nu vad ca e vre-o confuzie sau nantelegere cine sunt fiii lui Israel si Fiii lui Dumnezeu nasciti din nou spiritual din Dumnezeu.As Indrazni sa spun aceste cuvinte; Vai, cat de putin dam slava si cinste Dumnezeului si Tatal nostru.


         Fiecare cunoaste unde se afla In privinta asta.Orium, suntem chemati sa nu uitam ca Dumnezeu ne-a facut Copii ai Lui.Sau, sa consideram ca un lucru de apucat.Versetu urmator spune ca; i-se cuvine sa dam cinste si sava Ceui ce i-se cuvine.2. Daţi Domnului slava cuvenită Numelui Lui! Din nou ma Intorc la noi, ma Intreb pe mine personal si ramane ca Fratii si Surorile sa se Intrebe si ei. ce atitudine avem fata de Cel care i-se cuvine.Nu voi gresi daca spun ca slava si cinstea este felul de viata pecare-I traim. Traim noi In asa fel sa cinstim numele Lui, sa-L slavim?Nu vad un alt mod de al cinsti decat prin viata pe care o traim si o manifestam printre oameni.Închinaţi-vă înaintea Domnului îmbrăcaţi cu podoabe sfinte! Incinarea are si ea locul ei bine stabilit In viata nostra,a celor rascumparati. In partasia pe care o avem cu Domnul Hristos.Nu este necesar cum fac unii semnul cruci sau sa te pleci la pamant.Sau sa Iti unduiesti mainile deasupra capului In vazul tuturor, sau mai stiu eu ce alte manifestati de genul acesta.


         Este vorba de un duh de reverenta care trebuie aratat Domnului Hristos. Apoi, mai intervine rusinea In vietile unora dintre noi. Aceasta rusine nu fac cinste In niciun fel Domnului Hristos.As Intelege sa te Inchini, In felul acesta; Sa cedezi, sa renunti, la pretentiile firi pamantesti si la eul care deseori scoate In evidenta educatia sau cine suntem noi. Sa nu fiu Inteles gresit. Educatia oricare sau In orcare domeniu ar fi, e buna si benefica pentru ce ai facut-o. Dar sa I-mi fie Ingaduit sa spun ca nu In partasie cu Scumpul nostru Mantuitor.Sau In ultima instanta nici chiar In reatiie cu cei ce te strangi Impreuna.Aici, In aceste relatii trebuie sa se vada, sa domine, partasia individuaa si laolalta cu scumpu nostru Mantuitor si nimic mai mult.îmbrăcaţi cu podoabe sfinte! La ce podoabe se refera Apostolul ?Nu avea el Invedere ce se atarna de gat cum se proceda pe vremea aceia sau In urechi, unii Isi puneau si belcige In nas.Dar nu numai atunci ci si azi sunt unii care pun asa mare pret pe astfel de podoabe exterioare.


         Aceastea scoate In evidenta firea veche, carnala si dorintele ei.Ele Impodobesc ce e la vedere. Credinta se ocupa cu lucrurile care nu se vad.Apostolul aduce aceste podoabe de natura sfanta spirituala.Ap, Petru este destul de explicit cand vine vorba de podoabe. Iata ce citim In 1 Petru 3;3. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor,4. ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui duh blînd şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.I-mi permit sa spun ca nu numai Surorile sunt tentate sa puna, sa scoata In evidenta ce au ca podoabe de afara, ci chiar si unii Fratii au felul lor de a se Impodobi.Am vazut pe unul care si vorbea In adunare cu niste ochelari de soare de o marime care Iti atragea privirea numai decat. Extravaganda nu e din caracterul Domnului Hristos.Ce frumos Ii sta unei Surori cand apare Intr-o tinuta decenta. Dar si unui Frate care vorbeste Intelept.Acesta ce scoate pe gura sunt podoabe reflecteaza starea de zmerenie, daca sunt sfinte.


         Atitudinele pe care le afiseaza Intre Fratii sunt de natura sfanta.Iata unele din podoabele cu care ar trebui sa fim noi Imbracati ca Fratii ai Domnului Hristos.Ca Mantuitorului sa nu-i fie rusine Inaintea Tatalui cu noi.Prin aceste podoabe ne vom Incadra In ceia ce citim In acest verset;slavă şi cinste.Si vom fi diferentiati de cei care nu-l au pe Domnul Isus ca Mantuitor personal.Ce vreau sa aduc In atentie, este faptul ca In viata noastra trebuie sa se vada ceva diferit de ce au cei deafara. Acestia, pot sa-si puna tot felul de podoabe dar care sunt la vedere. Cu alte cuvinte pe acest trup de carne pacatos.Asa cum am vazut In ce scrie Ap, Petru Cei rascumparati au si ei podoabe dar sunt In interiorul lor sufleteste.Cei deafara au stapanul lor pe care vor sa-l mutumeasca. Noi, cei rascumparati, am parasit toate acestea care Il satisfaceau pe vechiul nostru stapan. Acum, avem un Stapan plin de dragoste si trebuie sa aratam aceste podoabe sfinte pe care le au doar cei rascumparati.Domnul sa ne dea har tuturor rascumparatilor Lui sa putem fi o marturie spre slava Lui pentru cei deafara.Si cu mult mai mult spre Slava si Cinstea Scumpului nostru Mantuitor.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: