vineri, 17 martie 2017

1 Petru 2; 12. Să aveţi o purtare bună în mijlocul Neamurilor, .........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Petru 2; 12. Să aveţi o purtare bună în mijlocul Neamurilor, pentruca în ceiace vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe cari le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.

         Un verset lung care poarta In el multa responsabilitate pentru comportamentul celor rascumparati.Nu stiu cati dintre noi suntem atenti la felul de viata pe care Il traim.Teoretic, putem spune ca da, platim atentie. Dar In realitate ne gasim descoperiti prin felul de cum ne manifestam, la vedere. Dar ne mai gasim descoperiti si de felul cum gandim. Oamenii de afara nu ne cunosc gandurile care trec prin mintea noastra.Numai noi personal si Dumnezeu.Dar uneori aceste ganduri se cobor In inima si cum spuneam alta data fac explozie acolo si ies afara.Atunci, ne gasim descoperiti si ne manifestam potrivit cu gandurile care au iesti din inima. Cu alte cuvinte In firea veche.Domnul Isus aduce In atentie acest adevar ca anume, gandurile ies din inima.Matei 15;19. Căci din inimă ies gîndurile …….

         Iata ce ne aduce In atentie prima data acest verset; Să aveţi o purtare bună în mijlocul Neamurilor, Ap, Pavel am putea sa spunem ca vorbeste unor credinciosi din randul evreilor cand aduce In atentie Neamurile. Dar tot asa de bine putem vedea ca Neamurile sunt asemanate cu cei necredinciosi, ne mantuiti.Stim ca la vremea aceia adunarile erau formate dintre credincosi evrei si dintre neamuri.Asa ca, si Intrun caz si altul se potrivesc aceste comparatii.Sigur ca nu odata cei care participa la strangerea celor rascumparati nu faceau dovada prin viata care o traiau ca sunt nascuti din nou.Deaceia, Pavel le aduce In atentie aceasta Instintare.Deducem din ce citim ca erau si printre ei astfel de suflete care compromiteau numele Domnului Isus.pentruca în ceiace vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele,

         Sigur ca, cei deafara cum Ii numestePavel aveau motiv In astfel de cazuri sa vorbeasca de rau.Dar sa nu scapam din vedere ca raul nu vine dela cei nascuti din nou.Nu stim ce anume faceau acestia. Dar Pavel sesizase la ei un comportament care nu facea cinste Domnului Hristos.Cum stam noi azi care spunem ca suntem crestini? O Intrebare care mi se aplica mie personal si tuturor care pretind ca apartin Domnului Hristos.Spun asta, pentruca, la un anumit timp va trebui sa dam socoteala de cum ne-am purtat. Cu alte cuvinte, daca am purtat numele de crestin In vein.Sigur ca sunt situatii cand cei deafara ne pot vorbi de rau fara niciun temei, fara nici-o dovada de a fi vorbiti de rau. Pavel Intr-o Imprejurare spune aceste cuvinte;1 Corinteni 4; 3. Cît despre mine, prea puţin îmi pasă dacă sînt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă, nici eu însumi nu mă mai judec pe mine.

         Pavel aduce In atentie pe cei care se strangeau si se considerau crestini.Nu e cu nimic mai putin In zilele noastre.Am spus cu alta ocazie ca, Pavel era detestat de unii.Cu alte cuvinte nu-i recunosteau apostolia.Deci, s-ar putea sa avem si noi motiv de a nu ne simti vinovati Intrun fel Inaintea celor ce ne judeca.Dar asta nu Inainte de a ne face un control amanuntit, nu sumar.Acest verset mi-a facut mult bine In decursul vieti mele. Nici-o dat nu vom putea ca copii ai lui Dumnezeu sa fim pe placul tuturor oamenilor. Uneori nici chiar pe placul unor Frati.Cand vine vorba ca suntem judecati de cei deafara, responsabilitatea este cu mult mai mare.Dece? Pentruca printre ei se afla si cei pe care Dumnezeu Ii are In vedere sa-i mantuiasca.Apoi, dam o marturie rea nu pe cea pe care o vrea Dumnezeu dela ci rascumparati ai Lui.

         Trebuie sa ne facem o analiza sa vedem daca Intradevar suntem din aceia care se numesc ca pe nişte făcători de rele,Din nou aduc In atentie ca; Cel rascumparat Isi controleaza pornirile sa nu care cum-va sa genereze In a face rau unuia Intrun fel sau altul.Cu alte cuvinte; sa nu fim the stumbling block o piatra de poticnire.Iata la ce trebuie sa fim atenti; Ca faptele noastre orcare ar fi ele sa reflecte bunatate, o traire spre slava lui Dumnezeu. Atunci vom fi scutiti de a ne judeca noi Insine.prin faptele voastre bune, pe cari le văd, Sa nu uitam, sa nu scapam din vedere ca, cei deafara sunt cu ochii pe noi care spunem ca suntem pocaiti. Ei pot distinge ce fel de fapte facem noi.Daca sunt bune, atunci Pavel aduce In atentie ceva interesant care ar trebui sa ne mobilizeze sa ne stimuleze In a face fapte bune. Cu alte cuvinte, sa traim o viata demna de un Copil al lui Dumnezeu.

         Iata ce spune Pavel ca rezultat al faptelor bune vazute la noi ei vor avea un timp cand Dumnezeu se va ocupa de unii dintre ei.să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării. Acestia vor primi un duh de cercetare care Ii va obliga sa slaveasca pe Dumnezeu.Cand vor slavi ei pe Dumnezeu? în ziua cercetării. Dumnezeu In planul Lui fixeasa o zi cand pe cel pe care Il are Invedere sa-l mantuiasca, Ii da Har si un Duh de cercetare.Fara aceste doua ingrediente le numesc nu poate niciun suflet sa se apropie de Dumnezeu .Spuneam cu alta ocazie ca; Har In engleza este Grace.care Inseamna gratie. Cu alte cuvinte, sa intri In gratia lui Dumnezeu, ca mai apoi sa primesti si un Duh de cercetare In care se include pocainta. Acestia vor primi mantuirea lui Dumnezeu prin nasterea din nou.Inteleg ca cei rascumparatiau fata de lucrarea de mantuire,au o mare responsabilitate Inainte lui Dumnezeu.

         Este bine spre folosul nostru cum spuneam mai sus de a ne cerceta, analiza sa vedem unde ne aflam.Domnul sa ne dea acest Duh de cercetare ca sa avem satisfactia ca suntem lucratori Impreuna cu El.1 Corinteni 3;9. Căci noi sîntem.împreună lucrători cu Dumnezeu…..Domnul Isus Insusi era preocupat ca oamenii sa nu gaseasca pricina de poticnire In El.Iata ce spune Mantuitorul;
Matei 11; 6. Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire.“Venise Domnul Isus In lume sa fie un prileji de poticnire? Nu pentruca Tatal l-a trimis sa caute ce era pierdut. Atentia trebuie sa ne fie Indreptata asupra acestor cuvinte care ne arata scopul veniri Domnului Isus in lume. Cu alta ocazie am spus ceva mai mult despre aceasta preocupare a Mantuitorului sa-si caute pe cei pe care tatal Ii atragea, Ii scaotea In calea Fiului Sau.Sigur, ca sunt si azi unii chiar cei mai multi care gasesc pricina de poticnire In Domnul Isus.

         Asa era atunci cand  vorbirea Lui aparea ca pricina.Ioan 6:60. Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: „Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?“ La fel sunt si azi care gasesc pricina In Domnul Isus. Spuneam odata ca, am cunoscut o persoana care nu se Impaca cu acest nume al Domnului Isus. Spunea ca ea creda In Dumnezeu dar nu In Isus.Nu stia saraca ca fara Domnul Isus nu este mantuire.Si cand Mama mea a Incercat sa spuna de Domnul Isus nu a vrut sa ia seama.Dar ca ea sunt si azi cei mai multi care se considera crestini. Ei se adreseaza In feul acesta; Isus nu Domnul Isus. Am spus ca pentru acestia Domnul Isus nu le este Domn al vieti lor.Dar cei carora le directeaza Dumnezeu pasi spre Fiul Sau, acestia nu gasesc pricina In acest scump nume al Mantuitorului. Dece? Pentruca au fost cercetati de Dumnezeu In ziua cand El a gasit de cuvinta.Acestia spun; vin-o Doamne Isuse, ca te asteptam cu dor si drag.Cum Isi asteapta Mireasa sa-l Intalneasca pe Mire.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: