marți, 7 martie 2017

1 Corinteni 11;19. căci trebuie să fie şi partide între voi, ....


f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinteni 11;19. căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni.

         Deseori m-am gandit dece se Intampla unele lucruri prin Adunari, Biserici,lucruri care au un caracter urat si nu e din al Domnului Hristos. Atat timp cat toti pretindem ca suntem ai Domnului Hristos.Suntem martori noi toti la astfel de situatii care necinstesc numele scump al Domnului Hristos.Cu ani In urma cand privirea mi-a ramas asupra acestui verset, am Inteles prin lumina primita de sus ca este un aspect pe care Insusi Dumnezeu Il Ingaduie sa nu spun ca Il tolereaza.Daca privim cu atentie In viata de fiecare zi unde se strang multa lume, vom vedea ca vor fi disensiuni Intre cei ce se strag pentru un anumit motiv.Fie el politic si In ultima instanta religios.

         La prima vedere am spune ca da, Intre oamenii din lume este scuzabil, dar nu si Intre cei credinciosi.Daca privim cu atentie acest verset vom vedea ca Dumnezeu, are un anumit motiv de Ingaduie asa ceva si printre cei credinciosi.Iata ce spune Ap, Pavel Insuflat de Duhul Sfant.căci trebuie.As Intelege ca, aceste cuvinte sunt necesare pentru a dovedi ca In Adunare, Biserica, sunt acele doua grupari pe care le aduc In atentie deseori.Cei care au fost nascuti din nou si In a caror viata se vede evidenta unei vieti noi de care spun deseori.Sigur, ca cel rascumparat se fereste sa aduca In casa lui Dumnezeu atitudini care nu au nimic de aface cu caracterul unui Copil al lui Dumnezeu.Iata dece astfel de situatii trebuie sa se gaseasca In strangerile la olalta. să fie şi partide între voi,

         Se circula des as zice, pe vremea aceia acest cuvant de partide.Tot Apostolul Pavel aduce In atentie cu alta Imprejurare o situatie In care “Credinciosii” din Corint se ocupau de aceste partide;1 Corinteni 11;4. Cînd unul zice: „Eu sînt al lui Pavel!“ Şi altul: „Eu sînt al lui Apolo“: nu sînteţi voi oameni de lume?Iata deci cine faceau partide pe vremea aceia dar si azi nu e cu nimic diferit. Oameniii din lume sau, firesti, carnali.Deaceia spuneam ceva mai sus ca, copiii lui Dumnezeu se feresc sa creieze In Casa lui Dumnezeu situatii de Incordare de dezbinare.Ita ca avem si raspunsul pe care tot acest verset ni-l da la dilema aceasta as numi-o dece se Intampla In strangerile la olalta astfel de situatii.ca să iasă la lumină cei găsiţi buni.Adica, sa fie descoperiti cei nascuti din nou.

         Nu ne spune Cuvantul ca sa iasa la lumina cei ne nascuti din nou. Pentruca, acestia se pot opserva prin viata pe care o traiesc si felul lor cum se desfasoara printre cei cu care se strang laolalta.Dar trebuie ca cei care sunt lumina sa lumineze Intradevar ca sa poata fi cei din Intuneric vazuti cu claritate.Apostolul aduce In atentie pe;cei găsiţi buni.Cuvintele acestea, nu mi se par potrivite daca le privim In ansamblul biblic.Si iata dece;Domnul Isus care era fiul lui Dumnezeu si care era fara pacat .Intr-o Imprejurare spune aceste cuvinte unuia care i-a zis;fata de cei ce Il Inconjurau bunule Invatator. Citim in Marcu 10; 17. Tocmai cînd era gata să pornească la drum, a alergat la El un om, care a îngenuncheat înaintea Lui, şi L-a întrebat: „Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţavecinică?“
         Si Domnul Isus Il Intreaba;dece ma numesti bun? Si nu asteapta Mantuitorul ca acesta sa-i dea raspuns.Si Il da Insusi Mantuitorul prin aceste cuvinte;Pentruca bun nu este decat Dumnezeu.Iata cum citim si In engleza;..... Despre acest cuvant de a fi “bun”. ….who are approved may be recognized among you. I-mi permit sa spun ca; poti recunoaste si pe unii si pe altii dintre cei ce se starng Impreuna.Care sunt aceste semnalmente? Domnul Isus spune; Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Matei 7;20.Cu alta ocazie, am spus mai pe larg din acest verset. Ca adica, roadele sunt sinonime cu faptele, prin comportamentul lor.Cand se traieste In firea pamanteasca si esti calauzit de ea,nu este greu sa vezi ca acea persoana nu e nascuta din nou.Chiar daca se strange cu cei rascumparati.

         Apoi, Ii poti indentifica si pe cei rascumparati prin semnalmentele unei vieti traita In lumina.Apostolul aduce In atentie lumina.ca să iasă la lumină. Sigur ca, atunci cand este Intuneric In strangerea laolalta si cel rau Is are locul lui pentru a Intretine acest Intuneric prin cei ne nascuti din nou. Dar Dumnezeu care vegiaza asupra acestei strangeri, unde sunt doi sau trei adunati In jurul Fiului Sau,Ca sa fi recunoscut printre cei cu care te strangi, trebuie sa fi lumina. Ce sa mai spun de cei care vor sa vorbeasca din Cuvant ca ei trebuie sa fie fara reprosi.Am spus cu alta ocazie mai mult despre cei care se califica pentru a da Invatatura printre Fratii. Ap, Pavel Ii spune tanarului Timotei sa fie atent la acele calitati cand pune Prezbiteri In Adunari.Ca Evangelia sa nu fie vorbita de rau.

         Iata deci, ca nu trebuie sa ne asteptam ca In strangerile la olalta sa fie numai bob de grau.Cu alte cuvinte o pace deplina. Cuvantul ne arata ca; Biserica se bucura de pace.Fapte 9;31. Biserica se bucura de pace în toată Iudea, Galilea şi Samaria,... Negina Isi are si ea locul ei In mijlocul graului.La fel si In strangerile laolalta. Pilda ne lasa sa stim ca,Un vrasmasi a semanat-o.Si as Indrazni sa spun ca Dumnezeu a Ingaduit-o.Din pilda aceasta cu alta ocazie am spus cate-va ganduri care fac lumina pentru a Intelege dece se Intampla astfel de lucruri In Adunari, Biserici.Aceasta pila aduce un raspuns la versetul dela Inceput.As Incheia cu aceste cuvinte de Instintare pentru cei rascumparati.Nici-o data si In niciun fel cel nascut din nou nu creiaza atmosfera Incordata In Casa lui Dumnezeu. Domnul sa fereasca pe toti cei rascumparati ai Lui sa fie implicati,sa participe Intrun fel la creiarea acestor situatii Incordate In mijlocul Fratilor si a Surorillor.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: