joi, 23 martie 2017

Numeri 8;23. Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis:........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Numeri 8;23. Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis:
24. „Iată legea privitoare la Leviţi. Dela vîrsta de douăzeci şi cinci de ani în sus, orice Levit va intra în slujba cortului întîlnirii ca să îndeplinească o slujbă acolo.
 Am postat cu cate-va  zile In urma din Numeri8;14. Cu privire la despartirea Levitilor de restul Israelitilor.Avem Inaintea noastra o porunca a lui Dumnezeu data lui Moise pentru Leviti. Specific pentru ei. Dece? Pentruca ei urmau sa intre In Cortul Intalniri si sa faca slujbele pe care Dumnezeu le poruncise lui Moise. Moise urma sa supravegieze felul de cum se desfasurau aceste slujbe la Cortul Intalniri de acesti leviti care erau deja chemati pentru astfel de slujbe.Toti erau Israeliti dar Dumnezeu hotarase In suveranitatea Lui ca Leviti sa faca aceste slujbe.Asa era atunci si Moise s-a Incadrat In porunca data de Dumnezeu.Dar daca aplicam la noi si mutam atentia dela Cortul Intalniri la strangerea la olalta care e Casa lui Dumnezeu, ce vom zice noi? Ne vom Incadra si noi ca Israelitii? In ceia ce ma priveste spun ca; Scriptura trebuie aplicata si In viata noastra In totalitatea ei. Cu alte cuvinte integral.Ca sa creieze o armonie Intre Frati.Altmineri nu vom putea sa deslusim clar planul de mantuire al lui Dumnezeu Infaptuit In Domnul Hristos.


Am spus In acel posting anterior ca; Dumnezeu a ales pe Leviti din celelalte Seminti ale lui Israel. Dece a facut El asa? Nu stim motivatia. Dar ce stim din Cuvant ca; Dumnezeu e suveran.Am dat cu alta ocazie ca referinta;Romani 9;15.Versetul Incepe cu aceste cuvinte; Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis: Dumnezeu Ii da porunca lui Moise cum sa procedeze cu Levitii pe care Ii chemase In particular si In mod special la slujbele dela Cort.Si ceia ce Dumnezeu Ii spune este o lege. Si ca orce lege trebuie aplicata In situatia respectiva pentrucare a fost stabilita sau promulgata.Ce cuprindea aceasta lege pentru Leviti?Dumnezeu Ii aduce In atentie lui Moise o anumita varsta cand Levitii puteau sa faca slujba la Cortul Intalniri.Dela vîrsta de douăzeci şi cinci de ani în sus, Un tanar la aceasta varsta se considera ca ar fi ajuns la statura de om matur.Asa stabilise Dumnezeu pentru tinerii Leviti.


        Dar sa facem o paralela cu noi cei din dispensatiunea Harului.Nu gasim In Noul Testament o astfel de lege pentru cei ce ar putea sa faca o slujba In Casa lui Dumnezeu. Iata dece, este necesar sa aplicam ceia ce citim In Vechiul Testament si pentru cei care ar dori sa faca slujba In Casa lui Dumnezeu.Poate vor fi si unii care nu vor fi de acord. Dar asta e treaba lor de cum pot ei sa Inteleaga Cuvantul si sa poata sa armonizeze ceia ce citesc In Vechiul Testamen cu Noul Testament.Dumnezeu dadea o varsta precisa. Nu lasa a latitudinea lor sa o aleaga.Care dintre ei sau, pusi pe cunostinte sa faca aceste slujbe. Nici chiar la latitudinea lui Moise si Aaron nu lasase Dumnezeu.Asa cum am spus este o varsta de maturitate unde se presupune ca ai acumulat Intelepciune cum sa te porti In Casa lui Dumnezeu si cu mult mai mult de a face o slujba.Acesti tineri Leviti aveau libertatea ba chiar chemarea de a intra In Cortul Intalniri pentru a face slujba acolo.orice Levit va intra în slujba cortului întîlnirii.


        Sigur ca, intrarea In Cortul Intalniri cerea asa cum am spus In primul rand maturitate si apoi cunostinta necesara de a performa slujba Incredintata lui.Ce am sesizat; ca nu era preferinta sau interventiea lui Moise (a omului orcare ar fi el) de a stabili dintre acesti tineri care din ei sa faca slujba.Era oranduirea lui Dumnezeu ca;.orice Levit. Slujbele erau  diferite Intre ele.Personal, Inteleg ca nu era la latitudinea unui tanar daca vra sau nu sa faca slujba la Cort.Ap, Pavel spune ceva foarte interesant cu privire la a fi pus In slujba lui Dumnezeu. 1 Corinteni 9;16. Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia! Ce vreau sa spun este; Slujba nu era facultativa era o porunca data de Dumnezeu.Odata intrat In Cort, tanarul Levit avea sa;  îndeplinească o slujbă acolo.Sigur ca slujba era supravegiata de Moise si Aaron.


     Pe deasupra Dumnezeu,ne arata Cuvantul, se Intalnea cu ei acolo la Cortul Intalniri.Acum, am sa aduc In atentie, ce m-a determinat sa spun cate-va ganduri din acest verset,25. Dela vîrsta de cincizeci de ani încolo, să iasă din slujbă, şi să nu mai slujească.Dumnezeu stabileste o limita de varsta pentru Leviti la Cortul Intalniri.Versetul ne arata aceasta limita de vaarsta.de cincizeci de ani încolo,Cu alte cuvinte, nu stai cat vrei tu In slujba.Daca privim azi printre noi vedem ca deabia se mai tin pe piciore si nu paraseste aceasta slujba ca cei tineri sa se poata Incadra In versetul 24.Mi-a fost dat sa vad Frati care nici mintea nu-i mai ajuta si nu vroiau sa renunte. Cuvantul are si In privinta aceasta ceva de spus anume;Eclesiastul 3;1. Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de supt ceruri îşi are ceasul lui. Ei bine, Dumnezeu, a stabilit ca si slujba Isi are vremea ei.Eclesiastul ajunsese sa Inteleaga acest mare adevar.


         Ce vroia Dumnezeu prin a stabili aceasta limita de varsta de cinczeci de ani? Pentruca tineri care Ii Inlocuia erau plin de elan pentru slujba la Cort.Asa cum am spus, nu lasa azi nici unul din mana slujba aceasta. Dece? Pentru doua motive. 1) asteapta sa iasa la pensie si 2) Este Eul acesta firesc care nu cedeaza usor.Personal, Inteleg ca Dumnezeu stia ca Levitii In varsta aceia de cinzeci de ani vor fi frustrati de Indepartarea lor din slujba.Si le-a dat o alta responasbilitate  anume;26. Va putea să ajute pe fraţii lui în cortul întîlnirii,Sigur, In decursul anilor au acumulat expierenta la Cort.Ca acesti tineri,să păzească ce le este dat în grijă; Aceasta era deacum responsabilitatea ceor plecati din slujba.Daca citim cu atentie vedem ce aveau fiecare din Leviti In grija. La modul literal erau ustensii de care se foloseau In slujba pe care o faceau.


        Azi as Indrazni sa spun ca; Tineri care Intrau In lucrare, In slujba, trebuiau sa pastreze oranduirile stabilite la Cortul Intalniri de Dumnezeu. Apostolul Pavel Ii spune tanarului Timotei;1 Timotei 1 19. şi să păstrezi credinţa şi un cuget curat,....Iata deci ce obligatie aveau tineri Leviti. Dar si ce obligatie au tineri nostri din zilele noastre.Acum, este ceva ce Dumnezeu stabileste dar ca sunt unii daca nu cei mai multi care nu vor sa cedeze. Adica, nu vor sa se supuna porunci lui Dumnezeu.Iata ce porunca da Dumnezeu care este categorica.dar să nu mai facă slujbă.Aceste cuvinte se Incadreaza Intr-o alta porunca data de Dumnezeu pentru cei peste cinzeci de ani.Daca suntem sinceri cu noi Insine vedem cum puterile ne lasa dela o varsta. Chiar daca vrem noi sa Impingem viata mai departe, trupul este neputincios.vrem sa ne aratam ca Inca suntem In putere dar realitatea este cu totul alta.Sunt unii care le vine greu cand le spui; Frate date la oparte ca ti-a trecut vremea. Asta e firea carnala care nu se Impaca cu porunca lui Dumnezeu.
John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: