miercuri, 1 martie 2017

Romani 8:28. De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 8:28. De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celorce sînt chemaţi după planul Său.


         Noi toti am vrea ca circumstante, evenimente, care vin In viata noastra sa lucreze numai bine. Nu cred ca va fi cineva sa spuna ca este bine ca a venit In viata lui asta sau asta negative. Cuvantul totusi ne arata aici ceva foarte interesant anume;că toate lucrurile lucrează împreună.Am putea sa ne Intrebam noi toti ce lucreaza aceste lucruri In viata noastra?.Cuvantul spune ca împreună.Cu alte cuvinte, nu separat.Adica, sa le alegem noi pe care ne convin.Dumnezeu le asaza In asa fel Incat sa creieze beneficiu pentru cei peste care vin aceste lucruri.Sigur, Cuvantul face referire la cei rascumparati, care prin natura lor cea noua primesc totul ce vine fara cartire.As Intelege ca Aceste lucruri nu se pot desparti. Dece? Pentruca nu va mai lucra ce este bun.


         As Indrazni sa spun ca, sunt ca niste ingrediente fara decare mancarea unde sunt puse nu va fi buna, nu va avea gustul dorit.Ele nu se pot desparti. Si ca atunci cand vin In vietile noastre,trebuie sa ne asteptam ca va iesi ceva bun. Este tare greu sa admitem In firea pamanteasca ca asa stau lucrurile.Dar este un secret peste care nu putem sa trecem sa nu ne Intrebam care e acest secret.Cuvantul cum spuneam mai sus,se refera la cei rascumparati nu la orce om. Daca Intelegem ca nu le putem separa, atunci sa vedem pentru cine lucreaza aceste lucruri bine.  spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, Versetul ne da si rspunsul la o astfel de Intrebare pe care ne-am pune-o noi.Aceste lucruri cum am spus nu lucreaza pentru cei din lume. Dece? Pentruca acestia nu-l cunosc pe Dumnezeu. Asa ca, nu au cum sa-L iubeasca pe Dumnezeu cu care nu au nici-o partasie.


         Ap, Pavel are ceva de spus cu privire la al cunoaste pe Dumnezeu;2 Corinteni 5;16. Aşa că, de acum încolo, nu mai cunoaştem pe nimeni în felul lumii; şi chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuş acum nu-L mai cunoaştem în felul acesta.Spuneam cu alta ocazie ca, oameni spun mai toti ca Il cunosc pe Dumnezeu. Dar realitatea este cu totul alta.Faceam o referire atunci cu privire la al cunoaste pe Dumnezeu din doua surse. Una este sa cunosti o persoana din felul cum o descrie cineva si alta este sa o cunosti personal.Ei bine, cei ce au ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu trebuie sa aiba o relatie de partasie cu Fiul Sau. Si cum majoritatea respinge pe Fiul, nu va putea sa ajunga sa cunoasca pe Dumnezeu ca Tata. Trebuie neaparat sa fi introdus la Tatal, la Dumnezeu, de Insusi Fiul Sau.


         Iata cum citim in Evangelia dupa Matei 11; 27; …….şi nimeni nu cunoaşte deplin pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, afară de Fiul, şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere. Pun cum citim si In engleza. Dece? Sa vedem ca nu apare acest cuvant ca In romana, deplin. Spuneam cu alta ocazie ca acest cuvant  deplin care apare In romana, lasa sa se Inteleaga ca, totusi, oameni din lume Il cunosc pe Domnul Isus si pe Dumnezeu ca Tatal lor, dar nu  deplin.Iata deci, cum citim In engleza;No one knows the Son except the Father, and no one knows the Father... Abia atunci vom Intelege ca Intradevar,  toate lucrurile lucrează împreună.Dece asa? Pentruca vom sti ca aceste lucruri, circumstante, sunt Ingaduite de Dumnezeu spre binele Copiilor Lui.As Indrazni sa spun;Copiii lui Dumnezeu In astfel de circumstante sunt linistiti au pace.


         As face o precizare ca aceste cuvinte pe care le citim ca fac bine Impreuna nu sunt pentru credinciosii reigiosi.Acestia il cunosc pe Domnul Isus si pe Dumnezeu In felul lumi, asa cum citim In;Corinteni 5;16.Versetul continua ca sa nu lase niciun loc de inerpetare omeneasca cu aceste cuvinte; şi anume, spre binele celorce sînt chemaţi după planul Său.Ca vor unii sau nu vor aici apare separarea de care spun des.Este o chemare pe care o face Dumnezeu In suveranitatea Lui, celui pe care Il are In plan sa-l mantuiasca.Daca versetul s-ar fi oprit fara acesata specificare, am fi putut sa ne dam fiecare cu parerea. Si asa, cu toate ca Scriptura nu lasa loc de confuzie, sunt unii care aduc interpetarea lor. Dar care nu au acoperire cu Cuvantul sfant.Vedem aici ca, Dumnezeu, are un plan al Lui cum aplica acesta dar Mantuirea.


         Plan pe care Scriptura ni-l arata ca a fost stabilit din vesnicie de Dumnezeu. Cand te uiti prin Adunari, Biserici si le vezi pline Intrun fel,face sa ne punem Intrebarea;Sunt toti acestia chemati? Sigur ca este locul unde un suflet sau altul pot fi chemati de unii credinciosi sa ascute Cuvantul lui Dumnezeu. Acesta e un lucru bun si chiar de dorit sa-l faca cei rascumparati.Dar Cuvantul ne arata ca este vorba de o chemare speciala facuta de Dumnezeu. Dece? Pentruca, atunci cand El cheama aduce asupra acelui suflet si transformarea pe care Scriptura o numeste ;Nastere din Nou sau, din Dumnezeu.Versetul face o precizare cu privire la aceasta chemare a lui Dumnezeu. Anume, acestia iubesc pe Dumnezeu. celorce iubesc pe Dumnezeu, Dece ajung ei sa iubeasca pe Dumnezeu? Pentruca, Romani 5;5. ……..pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.Apoi, Ap, Ioan spune aceste cuvinte;1 Ioan 4;19. Noi Îl iubim pentrucă El ne-a iubit întîi.


         Ap, Pavel aduce lumina In privinta acestei chemari pri alegere din vesnicie.El Ii spune tanarului Timotei aceste cuvinte care se aplica si noua ca si lui Timotei;
2 Timotei 1; 9. El ne-a mîntuit şi ne-a dat o chemare sfîntă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărîrea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de vecinicii, Personal nu vad nici-o Indoiala In privinta alegeri pe care o face  Dumnezeu pentru mantuire.Chemarea nu e una orcare ci una sfîntă, Intelegem acum dece toate aceste lucruri Impreuna nu separate lucreaza ceva bun pentru cei rascumparati care au fost chemati prin aceasta chemare sfanta de Dumnezeu.Nu as putea sa Inteleg ca aceste lucruri vor lucra ceva rau In vietile celor rascumparati, de vreme ce au fost chemati de Cel ce este Sfant cu o chemare sfanta.


         Chemarea pe care o face Dumnezeu cu privire la un suflet sau altul nu e una la gramada.Cerul spuneam cu alta ocazie nu va fi locuit de cei care vin prin adunari cu gramada.Este aceasta separare pe care Cuvantul o scoate In evidenta. Anume; Chemarea omului si chemarea sfanta a lui Dumnezeu.Este ca si nasterea din nou pe care Scriptura o aduce In atentie in Ev, dupa Ioan 1;13.Unde citim,Nascuti din Dumnezeu. Acestia vor avea o noua fire de natura sfanta precum este Cel ce i-a nascut din nou.Da acestia se vor Incadra In ceia ce Pavel spune In Romani 5;5.Acest loc ne arata ca acestia care au fost chemati cu o chemare sfanta, sunt posesori unei dragoste din Dumnezeu nu carnala. Acesta este si motivul dece ei  iubesc pe Dumnezeu,As Incheia cu aceasta bogatie a lui Dumnezeu arata fata de niste vase pe care pavel le numeste ale Indurari pe care Dumnezeu le-a pregatit mai dinainte.Romani 9;23. şi să-Şi arate bogăţia slavei Lui faţă de nişte vase ale îndurării, pe cari le-a pregătit mai dinainte pentru slavă ?


John Balarie
Los Angeles California!






Niciun comentariu: