miercuri, 12 iulie 2017

1 Corinteni 3;9. Căci noi sîntem împreună lucrători cu Dumnezeu. ........

f43bd-picture1bibliacutrandafir


1 Corinteni 3;9. Căci noi sîntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Voi sînteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu.

         Apostolul vorbea de Noi care erau chemati In lucrae.Apoi aduce Inainte pe Voi carora le vorbea, le aducea descoperiri din Cuvantul lui Dumnezeu. Căci noi Care noi?Pentruca am fi tentati sa spunem sau sa ne Incadram si noi In cei pe care Ap, Pavel Ii numeste Noi.Ca sa ne Incadram In acest cuvant; Noi, trebuie sa ai o chemare pe care nu omul orcare ar fi el o poate face. Dece? Pentruca cel ce cheama este Cel ce are lucrare de facut. Cu alte cuvinte,te angajaza sa lucrezi la proiectul Lui. Angajatorul este Dumnezeu si angajatul sunt cei chemati de El si pusi In lucre.Dumnezeu are un Proiect asa l-as numi care necesita lucratori.Dar nu orce fel de lucratori.Lucratori pe care II are In randul celor ce se strang In jurul Domnului Hrostos.

         Sa luam bine seama ca nu toti au abilitatea de a lucra la un astfel de proiect.Poti fi credincios mantuit, dar sa nu poti fi In slujba de a da Invatatura.Poate unii vor spune ca toti sunt chemati sa lucreze. Intrun sens asa e. Dar aceasta lucrare la care se refera Ap, Pavel este una speciala. Si pentru astfel de lucrari trebuiesc oamenii calificati pentru asa ceva.Am dat cu alta ocazie si ceia ce citim In;Fapte 13;2.„Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat.“......Care este proiectul pe care Dumnezeu vrea sa-l aduca la Indeplinire? Este mantuirea celor pe care El i-a hotarat mai dinainte.Romani 8;30. Şi pe aceia pe cari i-a hotărît mai dinainte, i-a şi chemat; şi pe aceia pe cari i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi; iar pe aceia pe cari i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit.sa fie zidit la aceasta cladire.

         Ap, Petru vorbeste de niste pietre vi.1 Petru 2;5. Şi voi, ca nişte pietre vii, sînteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească,Iata dece spun ca trebuie sa ai abilitate sa lucrezi cu aceste pietre vi.Nu orcine poate sa lucreze pentru Dumnezeu. Ma refer la a vesti evangelia. La a da Invatatura, la a face Cuvantul usor de Inteles pentru cei ce asculta. Ca sa fie o casa duhovniceasca trebuie ca pietrele vi sa fie cioplite,sa se potriveasca fiecare la locul unde vor fi asezate.In felul acesta s-a zidit Templul citim de pietre cioplite pentru zidirea Templului In;1 Cronoici 14;... şi cioplitori de piatră ...Sunt unii care cred ca pot face aceasta lucrare cum gandesc ei. La Final,Dumnezeu care este Arhitectul acestei Case duhovnicesi va face evaluarea lucrari facute. Cum o va face?1 Corinteni 3;13. lucrarea fiecăruia va fi dată pe faţă: ziua Domnului o va face cunoscut, căci se va descoperi în foc. Şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia.

         Dar Apostolul aduce In atentie ca, acesti Noi,care ne Incadram,sîntem împreună lucrători cu Dumnezeu.Cu alte cuvinte, lucrarea nu se face la voia Intamplari, sau dupa capul fiecaruia.Am vazut la modul literal cum arhitectul venea sa vada cum se desfasoara proiectul. Cu mult mai mult Dumnezeu nu lipseste dintre cei care au fost chemati sa lucreze cu El, pentru El.Pavel are ceva de spus cu privire la responsabilitatea pe care o au acetia care fac parte din Noi.Iata cum citim In;1 Corinteni 9;16. Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia! S-au, cu alte cuvinte, daca o fac cu neglijenta.Ei bine, ca sa se Incadreze cineva In acesti Noi cum spune Pavel trebuie ei Insusi sa stie ce fac. Adica,sa fie constienti ca; Cladirea apartine lui Dumnezeu care a proiectat-o.In aceasta lucrare nu se Ingaduie neglijenta.Si vai cati nu sunt chemati sa faca o lucrare In Casa lui Dumnezeu si o fac In termenii lor nu a lui Dumnezeu.

         Cand Pavel spune aceste cuvintel;Voi sînteţi ogorul lui Dumnezeu, Face referire la cei ce se aduna Impreuna.Sau cum continua versetul clădirea lui Dumnezeu.Asa cum si Ap, Petru o numeste strangerea laolalta a celor credinciosi Casa lui Dumnezeu. Căci noi sîntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Pun si eu o Intrebare. Unde lucreaza Dumnezeu si unde ar trebui sa lucram Noi care pretindem ca suntem;lucrători cu Dumnezeu.? Eram Intr-o Imprejurare In vizita In Romania.Si am fost la o adunare. Dupa terminare era un grup de Fratii care vroiau sa aranjeze intre ei,locul unde sa mearga dupa amiaza sa “lucreze cu Dumnezeu”, s-au pentru Dumnezeu. Cand i-am auzit am Intrebat.Stiti care e primul loc unde suntem chemati sa lucram? Nici unul nu a dat un raspuns. Apoi, am spus cum Inteleg eu aceasta slujba pe care Dumnezeu o pune as zice pe umeri celor ce doresc sa o faca.

         1)Prima data sa lucrezi la viata ta, In interiorul tau ca sa poti fi demn de o astfel de chemare In slujba lui Dumnezeu. Apoi, 2) Sa lucrezi In familia ta. Unde sa-mi fie Ingaduit sa spun ca sunt familii unde este dezordine In privinta ascultari de Dumnezeu. Fac aceasta afirmatie In cunostinta de cauza si cu toata tristetea.Si vai cat mai este de lucrat In casa noastra, In familia noastra.3) Sa lucrezi printre cei dela locul tau de mnca, printre colegi. Dece? Pentruca In ziua cercetari lor,1 Petru 2;12. Să aveţi o purtare bună în mijlocul Neamurilor, pentruca în ceiace vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe cari le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării. Noi nu stim cum lucreaza Dumnezeu la o inima sau alta.Iata deci un loc unde suntem chemati sa lucram, sa facem dovada ca suntem ai Domnului Isus. Cu alte cuvinte, sa dam o marturie pentru slava numelui Sau.Si ultimul loc unde am gasit ca ne-ar fi locul sa lucram este;4) In afara, asa cum vroiau acesti Fratii sa mearga.

         Nu mergi la punctul 4 Inainte de a lucra In cele trei locuri pe care le-am enumerat.Spuneam cu alta ocazie ca; In adunare, toti avem un vocabular biblic si ne comportam ca si credinciosi. Dar In afara, In relatiile cu cei pe care i-am adus In atentie,fie In casa, sau In serviciu suntem ca si ei. Apoi, cea mai valoroasa lucrare pe care Dumnezeu Inteleg ca o binecuvinteaza este cea din viata noastra personala. Aici avem de lucrat continu.(fool time) nu ( part time).Versetul se Incheie cu aceste cuvinte;Voi sînteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu. Desprind din aceste cuvinte doua Locuri unde Apostolul le numeste ;1) ca un loc de lucru si ca mai apoi sa aduca roada acest ogor. ogorul lui Dumnezeu,As Indrazni sa spun ca este si locul potrivit de a lucra printre cei de afara ca semenii ai nostri.Apoi, 2) este un alt loc unde putem lucra Intrun fel sau altul. clădirea lui Dumnezeu, s-au In Adunarea lui Dumnezeu, Asa Inteleg acest verset care este destul de semnificativ pentru noi care spunem ca suntem lucratori Impreuna cu Dumnezeu. La o astfel de lucrare care Incepe cu noi Insine si se termina Incununata cu cei deafara, pe care Dumnezeu o binecuvinteaza.

John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: