joi, 6 iulie 2017

1 Corinteni 9;24. Nu ştiţi că ceice aleargă în locul de alergare,...........

f43bd-picture1bibliacutrandafir


1 Corinteni 9;24. Nu ştiţi că ceice aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul!

         Un verset pe care l-am primit si la care doresc sa meditam Impreua sa ne faca bine.Asta daca suntem interesati sa vedem ce vrea Dumnezeul nostru sa ne descopere din acest verset. Si asa sa crestem In cunostinta si sfintenia dorita de El.Apostolul aduce In atentie la fel ca Scumpul nostru Mantuitor lucruri fizice, la modul literal ca sa le putem Intelege pe cele spirituale, duhovnicesti.Nu stiu cati dintre cei ce spun ca sunt credinciosi doresc sa creasca In cunoasterea Domnului Hristos, ca sa nu mai spun de sfintenie..Sursa pe care ne-a lasat-o Dumnezeu pentru cresterea noastra este una unica,Cuvantul Lui sfant.Sunt unii daca nu cei mai multi din cei care se numesc crestini care Is cauta as zice,surse de alimentare printre ceie ce spun unii sau alti. Si nu e rau sa vezi ce poate desprinde un Frate sau altul din Cuvantul lui Dumnezeu.Dar sa fie In armonie cu Intreaga Scriptura.Altfel ajungem la Intelesuri eronate.

         Nu vreau sa fiu Inteles gresit ca nu putem desprinde si din ceia ce un frate sau altul spune. Dar as dori sa ne Indreptam privirea In exclusivitate spre Cuvntul lui Dumnezeu.Cei ce au fost nascuti din nou au Duhul lui Dumnezeu care le da lumina din ceia ce ei citesc.Nu ştiţi că ceice aleargă în locul de alergare, La modul literal este un singur loc de alergare. Apostolul se refera la pistele de atletism care sunt amenajate Intrun anumit loc.Pe vremaea Apostolului se desfasurau Jocurile olimpice din Grecia, dela Afena.Presupun ca unul din motivele care Pavel a dorit sa ajunga la Atena a fost si acest sezon cand jocurile olimpice se desfasurau la vremea aceia.Pavel intotdeauna Impletea aspecte pamantesti ca sa Inteleaga pe cele spirituale decare vorbea sau scria unor credinciosi.Iata deci ca printre multe alte discipline sportive se afla si Atletismul.Acest sport nu are nimic de aface cu”stataul pe loc” El este o continua alergare.Pavel avea sa mai spuna si de anumite lupte care la randul lor se desfasurau acolo.versetul 26;Mă lupt cu pumnul,

         Nu ca ar fi lovit cu pumnul la modul literal cum am auzit ca s-a mai Intamplat printr-o Adunare. Pavel foloseste o figura de stil. In engleza (Figure of speech). Spuneam mai sus ca este un loc anumit ,bine stabilit unde se alearga. Daca asa stau lucrurile la modul literal bine stabilit de oameni, cu mult mai mult la modul spiritual. Loc care este determinat de Dumnezeu. Care este acest loc de alergare? Nu gresesc daca Indraznesc sa spun ca;viata aceasta pe care o traim acum pe pamant.Este o alergare fizica dar si una spirituala pentru credinciosi.Cei ce alearga la astfel de competitii fizice, la modul literal,se numesc sportivi sau In particular Atleti.Cei care alearga In mod spiritual se numesc crestini sau, Copiii lui Dumnezeu atleti In particular.Dece In paricular se numesc atleti Copiii ai Lui Dumnezeu? Pentruca au fost nascuti din nou special pentru o astfel de alergare a unei vieti noi. Aceasta  este alergarea lor a acestor speciali?au tinta Cerul.

         Cei care se numesc crestini alearga si ei dar la gramada. La aceste alergari ca atleti, dupa un tur sau doua vom vedea ca se desprind din gramada unii si la final doar unul va castiga cursa.Apostolul, Intreaba retoric cu privire la alergare. Cu alte cuvinte, Inceputul a fost la gramada dar unul singur a putut beneficia de aceasta alergare. Spuneam cu alta ocazie ca;Dumnezeu aplica Mantuirea la modul individual.Spiritual, este la fel. Se porneste cu gramada, si tot cu gramada”se alearga”. Sunt unii care literal abandoneaza alergarea pe parcurs. Nu e cu nimic diferit spiritual. Si aici abandoneaza cei care nu au fost nascuti din nou ca sa aib aceasta (conditie fizica necesara) sa -i duca pana la linia de sosire.Care este linia de sosire a celui rascumparat? Cerul si Intalnirea cu Mantuitorul. Acesta va fi premiul pe care cei rascumparati Il vor prim la sfarsitul alergari spre Cer.Conditia fizica este necesara sa o aiba un atlet ca sa poata ajunge le linia de sosire. Cel rascumparat, pentruca el alearga spre Cer are nevoie sa Isi asigurea aceasta conditie fisica spirituala.Dece? Ca sa poata sfarsi alergarea In bune conditiuni.  

         Daca atletul la modul literal se retine dela unele lucruri ale vieti si chiar dela un anumit fel de a se alimenta ca (regim de viata) sa poata sa capete energia necesara. Tot asa si Copilul lui Dumnezeu va trebui sa renunte la lucrurile care-l Ingreuiaza In alergarea lui spre Premiul Ceresc.Daca luam In consideratie mancarea, si trebuie neaparat luata, vom realiza ca are mare influenta la a ne creia o structura sufleteasca sobra care ne va da putere sa Infruntam rigorile acestei alergari spirituale spre Cer.Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul! Ei bine,Personal Inteleg ca,Acest fel de aliment care ne da energie nu-l putem gasi decat In Cuvantul lui Dumnezeu.Apoi, este necesar de un regim extrem de aspru in privinta asta.Si mai se cere o Infranare dela tot ce ar putea sa ne Ingreuieze alergarea.. Regimul ne este necesar pe care trebuie sa ni-l impunem noi personal de buna voie. Dece de buna voie? Pentruca ne sta Inainte acest premiul la care Copilul lui Dumnezeu tinteste, doreste sa ajunga.As mai aduce In atentie ca;Mai este si un alt fel de alergare care face parte si el din sporturile olimpice anume;Crosul care se desfasoara In afara acestui teren stabilit pentru alergare pe pista.

         Acest fel de a alerga,Crosusl este la fel cuprins In gramada de care am spus mai sus.Numai ca timpul este mai Indelungat din pricina distantei. Aici pe o latura a drumlui si pe cealalta sunt spectatari care Iti poate atrage atentia, de a te deruta. Pentru unii copii ai lui Dumnezeu alergarea poate fi mai lunga sau mai scurta.Sa vedem cum sunt lucrurile si spiritual. In timp ce se alearga spre Cer, sa fim atenti ca sunt lucruri pe margine drumului Vieti noastre care Incearc sa ne sustraga atentia dela tinta noastra Cerul.Copilul lui Dumnezeu nu este implicat In lucrurile de pe margine(de pe pamant)mai mult decat este necesar.Din nou, el alearga spre tinta, Cerul. Apostolul Pavel spune despre el ca si-a sfarsit alergarea.Iata ce spune el In acest verset din Filipeni;Filipeni 3; 14. alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.Apoi, cand el era aproape de linia de sosire a alergari spune aceste cuvinte;2 Timotei 4;8. Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea“, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. Aceste cuvinte ne sunt si noua de Imbarbatare care alergam spre aceiasi tinta Cerul.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: